reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

No to od dziś 150ml będę robić;-)
Mój mały to już tak ma,że aktywny jest od rana do popołudnia i nawet jak dostanie 200ml to przespi 1h i wstaje.Nic go nie powstrzyma :tak: więc już nie walcze z nim o to by spał na siłe:tak:,ważne ze w nocy wstaje co 4h i jestem wyspana:-D.

Mój mały te 120ml to na 1 raz wypija:nerd:.Nawet przerwy sobie nie zrobi...:dry:

A jak dopajasz?Glukozą? rczasami 20ml wypije a innym razem 60ml glukozy... herbatki z bobovity z kopru nie daje już mu, bo zmieniając mleko i odstawiając mleko mały nie ma problemów z prukaniem i kupkami.

A dlaczego dopajacie? Julie karmilam modyfikowanym i do 6 miesiaca nie dopajalam. Dopiero potem wprowadzilam soczki. Zle robilam? :shocked2:

reklama
A dlaczego dopajacie? Julie karmilam modyfikowanym i do 6 miesiaca nie dopajalam. Dopiero potem wprowadzilam soczki. Zle robilam? :shocked2:
nie no mogłaś tak robić. a soczki są od 5 m-ca zresztą słoiczki też. ja moją córę też dopajałam glukozą która teraz nie jest polecana, jak już to samą wodą się powinno dopajać

Mi położna mówiła,że jak przejde na modyfikowane to 1 łyżeczka glukozy na 100ml zeby dac do picia dziecku i nawet lekarz jak był to sie zapytał czy dopajam ale ja nie dopajałam jeszcze wtedy bo małmu dawałam z cycka "do popicia".

nie no mogłaś tak robić. a soczki są od 5 m-ca zresztą słoiczki też. ja moją córę też dopajałam glukozą która teraz nie jest polecana, jak już to samą wodą się powinno dopajać

Tak:tak: Prawda, bo ta glukoza to sam cukier .Puste kalorie...:baffled:

Ja swojemu daje tą glukoze ale coraz mniej, raz mu dałam samą wode.Troszke grymasił(bo pierwszy raz) ale wypił.

Dziewczyny uważajcie z tymi herbatkami, zwłaszcza z koprem włoski, bo on czasem powoduje zatwardzenia (pediatra nam odradziła) i w ogóle powiedziała, żeby zamiast tych herbatek parzyć dziecku zwykłe zioła! my małej zaparzamy rumianek i dosładzam go glukozą!
parzę go w przegotowanej ale już letniej wodzie i nie jest taki mocny! zdecydowanie lepiej podziałał na Martynkę niż herbatki! po tej z koprem nie mogła się w ogóle załatwić :(

Dziewczyny uważajcie z tymi herbatkami, zwłaszcza z koprem włoski, bo on czasem powoduje zatwardzenia (pediatra nam odradziła) i w ogóle powiedziała, żeby zamiast tych herbatek parzyć dziecku zwykłe zioła! my małej zaparzamy rumianek i dosładzam go glukozą!
parzę go w przegotowanej ale już letniej wodzie i nie jest taki mocny! zdecydowanie lepiej podziałał na Martynkę niż herbatki! po tej z koprem nie mogła się w ogóle załatwić :(
kurcze to moze od tego mala ma zaparcia? a wydawalo mi sie, ze raczej powinno pomoc na to....? odstawie ja i zobacze co bedzie, a moze rumiankowa lepsza?co myslicie?

reklama
Do góry