katrenki
Fanka BB :)
sprobuje podawac jakis czas tylko rumiankowa i zobacze co bedzie....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Do karmiących cycusiem
Dużo jabłek jedzcie, bardzo dużo i sok jakbłkowy pić w ilościach jak największych.Naprawdę pomaga zrobić kupke maluszkowi.Herbatki też pomagają przynajmniej u nas koperkowa.

Mnie to nie dotyczy, bo malej wrecz za latwo ida kupy, a jak bym sie soku jablkowego napila to masakra. Raz sprobowalam i dziekuje - bole brzuszka, placz, krzyk i ogolnie kiepsko![]()

Dziewczyny ktore uzywaja mleka antykolkowego! mozecie mi napisac ile ml zjadaja wasze szkraby i co jaki czas? i jakich smokow uzywacie do karmienia, bo to mleczko jest gestsze... dalej 1? czy moze 2?
Z moim dzieciatkiem jest cos nie tak :-( od kilku dni piszczal mi przy jedzeniu, krzyczal, prezyl sie, czerwony jak burak, gdy go podnosilam do pozycji stojacej (jak do odbekniecia spokoj, gdy tylko sprobowalam znowu dac mu butle pisk. Wczoraj przeszlismy na mleko antykolkowe. I maly juz nie piszczy i nie placze przy jedzeniu. Ale nie je wiecej niz 60ml co 3 godziny. Dzis jadal po okolo 30-60 co 3h.
Bylismy wczoraj w szpitalu bo bardzo mnie to martwilo (pisk przy jedzeniu) obejrzala go pediatra i stwierdzila ze maly jest zdrowy jak ryba, ale ja wiem ze cos jest nie tak... moje dziecko jadalo zawsze po 90/120ml co 3h a teraz max. 60 i spi jak zabity... :-(
mam nadzieje ze przybiera na wadze... nie chce isc znowu z nim do lekarza, bo oni za kazdym razem mnie zbywaja i uwazaja ze panikuje bez powodu bo z maluszkiem jest ok.:-(
KLAUDZIA- moja mala je od 120 do 160 co 4 godziny w ciagu dnia, w nocy natomiast tez budzi sie co 4 godziny ale zjada od kilku dni po 90, czemu nie wiem, moze jej brzuszek zaczyna sie przyzwyczajac, ze noc jest od spania nie od jedzenia bo wczesniej jadla cala dobetakie same ilosci.... nie wiem...a smoczek zamienilam na 2-ke bo na 1-ce nie szlo bo ciagle sie zatykaly
mnie tez by martwilo takie zachowanie dziecka ale moze zrob tak jak mary mowi, daj mu 2-3 dni i zobacz jak bedzie i najwyzej wroc do lekarza albo zadzwon do health visitor i zapytaj co ona mysli....
MARY- z tymi smoczkami do butelek chodzi o to, ze maja wieksze dziurki
Tylko pytanie brzmi, skąd mam wiedzieć czy powinnam już zmienić smoka?
Czy powinam czekać aż faktycznie skończy 3 m-ce czy skoro Sonia jest naprawdę duża (tzn wygląda już jak 3 miesięczne dziecko) to powinnam już zmieniać?
Nie denerwuje się ale mam wrażenie że męczy i wtedy (po ok 100ml) zasypia przy butelce i tą ostatnią 30'tkę wciąga ratami - kilka łyków i śpi, znowu kilka łyków i śpi... Czy może to nie ma związku?A jak nie wciągnie 130 tylko 100 to znowu wcześniej się dopomina o kolejny posiłek...
Mój mały nie chce spać od 7 rano do ok 16tej czasami pospi 1h a tak drzemki .
Ciągle by jadł.
Teraz jest na bebilon pepti które mu najwidoczniej bardzo służy...
Lekarz przepisał bebilon 6x 100ml ale mój mały już wtedy jadł 120ml więc nie zmieniłam ilości tylko,że on chce więcej bo widze ze się nie najada:-(
Nie wiem co zrobić... dawać mu więcej czy nie.
(raz zjadl 170ml)