reklama

Mleko, papki i kanapki :)

no pewnie ja myślę że u nas tylko taki problem:-( może dlatego że w ciąży po 1-2 kg dziennie jabłek jadłam :-(

U mnie tez. I u mamy bylo tak samo. Ale tylko po soku.

Dzisiaj po wizycie u GP odstawiam herbatke rumiankowa. Wg mojej lekarki rumianek jest zbyt mocny dla takiego malucha zeby podawac profilaktycznie. Pozwoliła zostawić tylko koper włoski. Ufam jej więc zrobię jak mówi :tak:

No moja dzis tez mowila ze z rumiankiem trzeba uwazac. Zarowno jak sie przemywa oczka jak i daje sie do picia.

reklama
ja to juz nie wiem.... jedni mowia, ze koper moze powodowac zatwardzenia, inni, ze pomaga...jedni, ze dawac rumianek, inni, ze nie...to trzeba chyba dostosowac do potrzeb swojego dziecka, wedlog wlasnych obserwacji bo jak by tak sluchac tych wszystkich rad to fiska mozna dostac....:confused::rofl2:

A propos karmienia i porcji;
moja Lekarka twierdzi że teraz Sonia powinna nieco zwolnić z tempem wzrostu no ale zobaczymy. W każdym razie jak jest głodna to mam dawać jeść i nie wydziwiać tzn zawsze ma w butli coś zostawić czyli robic wiecej zeby zostawiła jak bedzie najedzona a nie żeby do ostatniej kropli wypiła bo wtedy nie wiem czy skończyła bo mleko się skończyło czy dlatego że się najadła... Tak więc robie teraz porcje po 160ml no i czasem zje wszystko, czasem 130ml a dzis rano np tylko 100ml :tak:

A ile wasze dzieciaczki średnio zjadają w ciągu doby bo moja Sonia plus/minus 750ml???

reklama
Jak tak czytam jakie ilosci małym dajecie to sie zastanawiam czy ja nia za mało. Na puszce napisane, zeby dawac w 2 i 3 msc 120 ml z czego wychodzi ok 140 ml i ja tak daje, wiecej nie. Oczywiscie pewnie gdybym mu dala 150 lub wiecej tez by wypił ale nie daje mu tak bo boje sie, ze od nadmiaru też go będzie brzuch bolał. Na szczęscie mam jeszcze cycusie,ale sciagnietego tez mu daje 120 ml.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry