reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Ja mam słoiczki Gerberka i takich cudów nie ma napisanych (oddzielone mechanicznie)??? Na Bobovicie jest napisane "mięso bez wywaru" to bardzo dobrze. Mój tato coś wspominał, ze na naszym podwórku kury zacznie chodować buehehehehhe ostatnie jakieś 15 lat temu psy podusiły. Ale jakoś nie widzi mi się, ze babcia idzie na podwórko kurczaka zabijać dla niuni....takiego naszego kurczaka, na nasyzm podwórku, takiego gdzie Oliwierek by za nim ganiał a potem by go jadł.......buuu

To zobacz czy na pewno masz "KURCZAK GERBERA" a jak nie wierzysz to wejdz na stronę i przeczytaj skład:sorry2::sorry2::sorry2:

Jeśli chodzi o jedzenie kur z podwórka która sobie biega ,je robaki i widzi słońce, deszcz,i cały świat uważam za LUKSUS !!!

Igorek nie potrafi jeszcze biegać za kurczakami,w ogóle nie potrafi:-D
Nie bój się mój syn nie będzie uczestniczył z zabijaniu kurczaków i patrzeniu na całą tą rzez.

W ogóle to nie kumam o co Ci biega ??? Chcesz karmić kurczakiem ze sloika karm jezuuuu ,nie moja sprawa:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Uleńka, moja po raz pierwszy skosztowała mięska (pierś z kurczaka) jakieś trzy dni temu, jak byłam z wizytą u moich rodziców..Babcia zrobiła małej zupkę m.in. właśnie z tym mięskiem - małej smakowało, a i jakiś rewolucji brzuszkowych też nie było..

To zobacz czy na pewno masz "KURCZAK GERBERA" a jak nie wierzysz to wejdz na stronę i przeczytaj skład:sorry2::sorry2::sorry2:

Jeśli chodzi o jedzenie kur z podwórka która sobie biega ,je robaki i widzi słońce, deszcz,i cały świat uważam za LUKSUS !!!

Nie bój się mój syn nie będzie uczestniczył z zabijaniu kurczaków i patrzeniu na całą tą rzez.

W ogóle to nie kumam o co Ci biega ??? Chcesz karmić kurczakiem ze sloika karm jezuuuu ,nie moja sprawa:sorry2::sorry2::sorry2:

:-D:-D spokojnie Cleo ;P

Łoj.............Cleo...............idź się przewietrz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To co napisałam to wziełaś totalnie dosłownie..........................................hahhahahhahahahahahhahah nie będę komentować ani się bronić bo Ty też wiecznie się sprzeczasz ze wszystkimi a teraz to i mnie dopadło ;/

Pewnie ze będę chciała dawać kurczaki z podwórka dla niuni bo niunia ważniejsza niż kurczak! Tak napisałam ze mi trochę głupio, ot tak swoje zabijać. Nic nie pisałam o patrzeniu dziecka na "rzeź". Matko gdzie nie pierdnąć tam wojna!!!

a tak wogól mam zupki i obiadki z mięskiem i tam nie ma czegoś takiego napisanego. Być może jest na słoiczku tylko z jakimś mięskiem. A tak wogóle jak można inaczej oddzielać mięso? Ręcznie??? Myślisz ze siedzą tam Panie i dłubią?

Jak się pisze coś z humorem czy na żarty to wstawiaj buzki. łał wiecznie się sprzeczam takkk???uuuu no niech Ci bedzie....nie czytaj moich postów jak tak Cię uraziłam...nie wykrzykuj tak bo się spocisz :-) miłego dnia

Muszę Wam powiedziec że pani ze sklepu mięsnego odradziła kupowanie kurczaków bo są naładowane hormonami i lepiej własnie zdobyć kurkę domową :tak:

Ale słoiki to ponoć bardzo sprawdzane i gdybym nie karmiła jak karmię to na pewno słoiki bym kupowała.

Ceny żywności ekologicznej mnie przerażają! Nie dość że kaszę jaglaną za 8 zł kupiłam, to byłam w sklepie eko a tam kasza była za 17 zł innej firmy ta sama ilość :szok: ale Asia nie je duuuuzzzoooo wiec nie jest tak zle ;-) i okazuje sie ze napis eko na opakowaniu nie wystarczy - zawsze trzeba sprawdzic sklad.

reklama
Dziewczyny po jakim czasie podawania zupek warzywnych wprowadzałyście mięsko. Kasiiula coś pisałaś ze po 2 tygodniach, a inne dziewczynki. Ja w mojej tabeli mam po miesiącu:
http://www.laktacja.pl/PDF/Zywienie2009.pdf

Ale chyba jak starsze dziecko to po 2 tygodniach, schemat cycusiowych.

Ja dzisiaj planuję podac dynię z indykiem HIPP. Nam pediatra juz kazała wprowadzać mięsko. Ale w sumie wychodzi mi, że z warzywkami kombinuję już od miesiąca, bo pierwszy raz marchewkę podałam 7 kwietnia. Zobaczymy, czy zupka z mięskiem będzie smakowała.

Co do mięsa, to kurczaka ze sklepu nie dam na razie, bo naszpikowany hormonami. Hodować kurek też nie mam gdzie, więc pozostają mi słoiczki. Z czasem zacznę dawać mięsko ze sklepu, ale indyka, bo zdrowszy i indyków tak nie faszerują hormonami. Koleżanka kupuje na bazarku wiejskie kurczaki, ale ja chyba mam mniejsze zaufanie co do jakości tego mięsa, warunków przechowywania itd. Ale gdybym znalazła pewne źródło, to chętnie bym kupiła takiego kurczaczka - np. bezpośrednio od gospodarza.

dziewczyny a co z glutenen kiedy go wprowadzać....?????

My dopiero po roku, ale my alergicy, więc mamy inaczej.

Do góry