reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Kasia gotowałaś czy surowy ??Mam buraczka i bym spróbowała :-)
zupke :) z wiórkami buraka + kaszke ryzowa do zagęszczenia

Ta ja wróce jeszcze do tematu mięsa? Jakie mięso i w jakiej formie podajecie/planujecie podawać ?

- kurczak - ma hormony i mało zdrowy,wiec plenuje podawac rzadko lub tylko ze słoiczków.
- królik - wydaje mi sie, ze cieżko dostepny, a do zoologicznego raczej nie planuje po króliczka sie udawać :)))))
- cielęcina - jaka część?
- wołowina, wieprzowina - chyba jeszcze za wczesnie.

Jakies jeszcze mięska na początek?
indyk :)

my juz indyk kurczak i cielecina zaliczona ;-)

dziewczyny a Pomidory ??? od kiedy teoretycznie ?

Aż się zdziwiłam, ze słoiczkowy brokuł Waszym dzieciom smakuje, wow - toc to papka bez smaku :( u nas nie przeszła próby.
Ja chyba zbankrutuję zanim poznam smaki mojego Synka :(

Ostatnia edycja:
Ta ja wróce jeszcze do tematu mięsa? Jakie mięso i w jakiej formie podajecie/planujecie podawać ?

- kurczak - ma hormony i mało zdrowy,wiec plenuje podawac rzadko lub tylko ze słoiczków.
- królik - wydaje mi sie, ze cieżko dostepny, a do zoologicznego raczej nie planuje po króliczka sie udawać :)))))
- cielęcina - jaka część?
- wołowina, wieprzowina - chyba jeszcze za wczesnie.

Jakies jeszcze mięska na początek?

No wlasnie to mieso... ja gotuje sama i podala pierwszego kurczaka, niby ekologiczny ale chyba to on byl winowajca naszej wysypki (i stwierdzenia egzemy)... odstawilam, teraz jadla jakis czas same warzywka i dzis po przerwie podam kroliczka ze sloiczka, no i zobaczymy. A do kurczaka wrocimy za jakis czas... Ale tak myslalam, ze na dania miesne to sie w ogole przerzuce na sloiki. Moja mala nic nie chce jesc ostatnio, sprobuje wiec teraz kupowac sloiczki, moze lepiej posmakuja. No i na zoltko za kilka dmi przyjdzie pora.

Aż się zdziwiłam, ze słoiczkowy brokuł Waszym dzieciom smakuje, wow - toc to papka bez smaku :( u nas nie przeszła próby.
Ja chyba zbankrutuję zanim poznam smaki mojego Synka :(
ja robie sama krem brokułowy przepis na smakach dałam i ja sie zajadam i mały ... w słoiczku ble

a co do pomidorkow to jutro dam zobaczymy :)

my też pomidorki w mixie , poza tym od wyjazdu do pl gotuję małe sama zupki jarzynow, kalafiorowe itp it , nie miksuję tylko daję w drobnych kawałeczkach wszysko i jest super..
bardzie jej smakują niż mix;-)

reklama
Mam problem. Jedzenie młoda wsuwa, ryż, kaszę jaglaną (w końcu radzi sobie też z makaronem - taaak, tym długim ;) bez najmniejszego zakrztuszenia . Dziś nawet ogórka kiszonego bez skórki, plasterek wsunęła (od kiedy właściwie można kiszonki?) i nic. Za to piciem krztusi się jak szalona! Muszę bardzo kontrolować i jak tylko weźmie większego łyczka to zaraz krztuszenie i to poważne. Butli nie chcę dawać. Już straciłam nadzieje ze nauczy sie pic...

Do góry