reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Wow, czytałam o tym ale nie wpadło mi do głowy spróbować :) Brawo! Mariczka je wszystko podane łyżeczką i sama szeroko rozdziawia dziubek

Antek zajada juz jabłuszko, narchewkę i ukochaną morelę :)Na kolacje wciaga 150 g kaszki :) Ale cycus na razue górą :)
Myślicie , że nie bedzie za duzo jak na sniadaei i kolacje bedzie kaszka? Troche jeszcze poczekam , poniewaz rozszerzanie zaczlismy od niedawna

Gratuluje postepów w jedzeniu :)
Klaudzia jak synek?

A jakiej firmy morela, bo u nas Hippa ale z kleikiem, bo znowu owoc jest za kwaśny... ;D
U nas też na śniadanie i na kolację kaszka lub kleik, zauważyłam ostatnio, ze odkąd wprowadziłam mu nowe pokarmy udziki takie okrąglutkie i coś ciężki się zrobił, 20 maja będzie dokładnie msc od ostatniego ważenia więc pójdę skontrolować wagę i jak się okaże ze za duzo przbiera chyba mu kaszkę na noc odstawię, lub o 1 miarkę zmniejszę. Czytałam ze kaszka dwa razy dziennie jest dla (i tutaj nie wiem czy raczkujących czy chodzących dzieci) bo one spalają więcej kalori. Do tego jeszcze dojdzie nam niedługo Pepti 2 więc ono też bardziej kaloryczne. A że mały nie taki głodomor to mogę mu spokojnie odstawić.

My dzisiaj na sniadanko 100ml kaszki na gesto i pol sloiczka pt.:"jablko+morela" gerbera. Po kapaniu tez daje kaszke tak do picia ze 3 miarki na butle. Nie wiem czy to duzo czy malo, ale Pawelkowi smakuje :-) to co mu bede zalowac.

Ja Jaśkowi na drugie śniadanko ok.10 podaje kleik ryżowy na gęsto z dokładka np. jabłuszka, moreli ze słoiczka uwielbia to, a na noc do mleka dosypuje mu miarkę kleiku. Też zrobił się kluseczka 21.05 będę znała dokładny pomiar.

reklama
Antek zajada juz jabłuszko, narchewkę i ukochaną morelę :)Na kolacje wciaga 150 g kaszki :) Ale cycus na razue górą :)
Myślicie , że nie bedzie za duzo jak na sniadaei i kolacje bedzie kaszka? Troche jeszcze poczekam , poniewaz rozszerzanie zaczlismy od niedawna
Gratuluje postepów w jedzeniu :)
Klaudzia jak synek?

To zalezy, jak ci dziecko przybiera na wadze. Jesli duzo i jest okraglutkie, to ja bym dawala kaszke tylko raz dziennie, przynajmniej na poczatku, po co rozpychac zoladeczek?

Do góry