reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Kasiula jakie proporcje dajesz do tych brokul? ile mleka ile ziemniaczka a ile brokul?
2-3 gałazki brokula 1-2 ziemniaka <zalezy od wielkosci> to robie na parze pozniej jak malo tego na oko to okolo 30 ml wody i 1 porcja mleka mieszam i dodaje do ziemniaka i brokula jak mam miesko to robie na parze tez i kroje na kawąłki male i dodaje :)
Kasiula a dawałaś mrożonki i nic Pawełkowi nie było? Właśnie, jaki brokuł dajesz?
hortexu :) nie nie było i jest ok :)

reklama
DZiś już mały nie chciał tak mleczka jak wczoraj.Płakał strasznie,parę łyczków zrobił i dałam cycule...miałyscie tak??może mu posmakuje z czasem...

DZiś już mały nie chciał tak mleczka jak wczoraj.Płakał strasznie,parę łyczków zrobił i dałam cycule...miałyscie tak??może mu posmakuje z czasem...
Bedny Igorek:-(..Ja na szczęście nie miałam takiego problemu, bo my naszą cyckową karierę zakończyłyśmy, jak mała miała 3,5 miesiąca (z powodu tego mojego ropnia w piersi)..od razu się przestawiła na sztuczne, bez żadnych problemów..

Próbuję dawać małej wodę niekapkiem takim:Twojemalenstwo.pl - Butelki, smoczki, pieluchy, łóżeczka, laktatory, materace, zabawki, maty edukacyjne, foteliki. - Tommee Tippee Explora Pierwszy Kubek Niekapek z uchwytami 6m+

ale się krztusi :/
Miałyście taki problem ? Nie wiem czy z kubeczkiem coś jest nie tak, czy może ona po prostu nie spodziewa się, że nagle coś z niego poleci.. :)

Agrafka, moj Oli pomimo ze na butli prawie od urodzenia to tez sie krztusi tym niekapkiem a nasz jest 4+ wiec jeszcze mniejsza dziurka. Wogole jakos te niekapki i inne tego typu kubeczki/ butelki mu sie nie podobaja, tylko i wylacznie z butli sie napije. Od kilku dni jednak sam trzyma sobie butelke i wyciaga i wklada sam wiec moze stopniowo go bede przyzwyczajac. Na razie zalozylam mu na tym niekapku i innym jeszcze zwykle smoki tomme tippee. jak widzi niebieska buteleczke to juz wie ze idzie herbatka wiec moze zaskoczy kiedys jak mu dam z niekapkiem a nie zwyklym smokiem. Mysle ze do takich nie kapkow dzieci powinny juz naprawde zdawac sobie sprawe ze z tego sie pije ;-)

Przyzwyczai sie ;-) z dnia na dzien bedzie lepiej :*

Cleo musisz być cierpliwa , Igor bierze Cię na przetrzymanie:-)

Podziwiam gotujące mamy. Ja regularnie używam słoików. Czasem robię coś sama... Tłumaczę to , że słoiki są na 100% bez chemii, ale nie oszukujmy się lenistwo tez ma swoje znaczenie .... be mama:-)

reklama
Cleo musisz być cierpliwa , Igor bierze Cię na przetrzymanie:-)

Podziwiam gotujące mamy. Ja regularnie używam słoików. Czasem robię coś sama... Tłumaczę to , że słoiki są na 100% bez chemii, ale nie oszukujmy się lenistwo tez ma swoje znaczenie .... be mama:-)

mówisz cierpliwa...ach...
ja też ostatnio więcej słoiczków...bo co tu dawać?ziemniaki z grecji podpisane "krajowe" :-D lenia też mam nie powiem...

Antek ma 3 ząbki,ato gryzoń jaki:-D

Do góry