reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Kilolek mój tez jest na Pepti i w pewnym momencie przestał mi jeść. Zaczęłam więc mu dawać mniej porcji np. zamiast 7 miarek tylko 3 lub 4 i jest ok. Do tak przygotowanej kaszki dodaje też czasem owocków ze słoiczka i wcina. Co do zupek to mój tez nie chce jeść, w sumie to warzyw prawie wcale nie chce. Jedyne co je to pure dyniowe lyb brokułowe z Nestle. Może też spróbujesz... Żal mi Ciebie, że tak się męczysz ale jestem pewna, że znajdziesz coś co Michaś zje...

A może podduś jabłuszko? jest wtedy takie słodziutkie i o wiele delikatniejsze? I jakby tak może do owocków po miarce pepti dosypywać, żeby miał bardziej znajomy smak??
nie, jabłuszka wcale mu nie podchodza, nie będę go zmuszać, bez jabłek da się żyć.
A pepti ję tylko do kaszki, bo normalnie to na cycku jest wyłacznie

Twardziel z niego... Nie wiem kilolku co można jeszcze dla niego zrobić, ale będę o Was myśleć :) jak coś mi wpadnie do głowy to na pewno napiszę

Kilolek - mysle intensywnie nad Twoim synem. Rozumiem ze on nic oprocz cycka nie chce. Czy tylko od ciebie czy odmawia jedzenia od innych? Co z ojcem - zje od niego czy nie? Pytam bo pierwszym krokiem wydaje mi sie zmiana nie samych nawykow zywieniowych ale entaurage - czyli otoczenia i sposobu w jaki jemu podaje sie posilki.

reklama
Do góry