reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

7- 210ml mleka
11-12- obiad (duży słoik)
16- mleko 210ml
18- słoik owoców / sok
21 mleko 210 ml

No i daję jeszcze wode do picia.

Manny też nie daję, miał po tym odruchy wymiotne. Kilka razy próbowałam i już nie chce go męczyć a wagowo też ładnie także nie przejmuję się tym.

reklama
7- 210ml mleka
11-12- obiad (duży słoik)
16- mleko 210ml
18- słoik owoców / sok
21 mleko 210 ml

No i daję jeszcze wode do picia.

hmmm, no Sonia budzie sie jeszcze niestety nad ranem na mleko
4:00-5:00 - 200mleka
7:30 - 100g owocu +100g manny
10:00 - 200mleka
14:00 - 200 obiadku
17:00 - 150-180mleka
19:00 - 180mleka

lacznie:
ok 800ml mleczka dobowo
100g owocu
100g manny
200g obiadku

Dziewczyny tyle w necie tego,że nie powinno się dawać mleka krowiego( pewnie o przetwory też chodzi...nie wiem..poprawcie jak coś) do 1 roku życia.

Czy trzymacie się tego czy dajecie? Jak dajecie to co ?Jakie produkty?

hmmm, no Sonia budzie sie jeszcze niestety nad ranem na mleko
4:00-5:00 - 200mleka
7:30 - 100g owocu +100g manny
10:00 - 200mleka
14:00 - 200 obiadku
17:00 - 150-180mleka
19:00 - 180mleka

lacznie:
ok 800ml mleczka dobowo
100g owocu
100g manny
200g obiadku
a nie wolałabyś jej karmić trochę później ,wtedy rano powinna dłużej pospać :tak:
ok 9 - 180 kaszka
13 - 190 obiadek
16 - 100 deserek
19 - mleko
22 30 - 200 kaszka
wcześniej ok 6 było mleko ale odkąd podaje kaszkę "nocną" (specjalna kasza na noc) to nie chce mleka rano

Ta kaszka była dana zeby mleko wypił bo ochydne w smaku.Do pulpetów nie na leży raczej:-D

Ja do Kiragold pisałam , nie do Ciebie:-p

Cleo
mleko krowie jedynie rozcieńczone z wodą EWENTUALNIE można, tak robiła koleżanka z polecenia pediatry (dziecko nie chciało mleka mod. za to krowie jak najbardziej). O przetwory nie chodzi bo jogurty od 11 miesiaca można, masełko już do pierwszych zupek a ser żołty po 12 miesiącu życia.

a nie wolałabyś jej karmić trochę później ,wtedy rano powinna dłużej pospać :tak:
ok 9 - 180 kaszka
13 - 190 obiadek
16 - 100 deserek
19 - mleko
22 30 - 200 kaszka
wcześniej ok 6 było mleko ale odkąd podaje kaszkę "nocną" (specjalna kasza na noc) to nie chce mleka rano

Juz probowalam.
Dostala kiedys mleczko "dodatkowe" ok 21:00 a i tak obudzila sie ok 4:00 na mleko i nie dalo sie oszukac herbatka alni ululac - tak dlugo marudzila az nie dostala :sorry2:
A co ma w sobie specjalna kaszka na noc...?

Ja do Kiragold pisałam , nie do Ciebie:-p

Cleo
mleko krowie jedynie rozcieńczone z wodą EWENTUALNIE można, tak robiła koleżanka z polecenia pediatry (dziecko nie chciało mleka mod. za to krowie jak najbardziej). O przetwory nie chodzi bo jogurty od 11 miesiaca można, masełko już do pierwszych zupek a ser żołty po 12 miesiącu życia.

Coś mnie ślepota dopada chyba jakaś:-D
Czyli z tymi jogurtami i serem żółtym to prawie po roku :-)

jaka to jest kaszA?

Juz probowalam.
Dostala kiedys mleczko "dodatkowe" ok 21:00 a i tak obudzila sie ok 4:00 na mleko i nie dalo sie oszukac herbatka alni ululac - tak dlugo marudzila az nie dostala :sorry2:
A co ma w sobie specjalna kaszka na noc...?
tutaj jest kasza która się nazywa "God Natt" czyli dobranoc Składniki:
Płatki owsiane (45%), odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, olej roślinny, składniki mineralne i witaminy.
w Pl też są kaszki na noc ale o ile dobrze pamiętam to mają w swoim składzie melise

reklama
tutaj jest kasza która się nazywa "God Natt" czyli dobranoc Składniki:
Płatki owsiane (45%), odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, olej roślinny, składniki mineralne i witaminy.
w Pl też są kaszki na noc ale o ile dobrze pamiętam to mają w swoim składzie melise
No nie.....
kolejnej kaszki to ja jej nie chce wrowadzać ale pomyślę faktycznie nad tym żeby moze tą manne wieczorem dawac..
Tylko wtedy z czym ja dawać? :sorry2:

Do góry