reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Czy ktoś mógłby mnie oświecic jak wyglada na skórze alergia pokarmowa?? Wczesniej jak mała pila bebilon to miala czerwone i szorstkie policzki-zmienilismy na nutramigen i zniknelo. Alergia pojawia sie na buzce czy innych czesciach ciala tez??

buzia, suche łokcie i nózki i w zgięciach rączek i kolanek -tak Igorek miał,a jeszcze za uszami też

reklama
Czyli jak zje np truskawke i bedzie na nia uczulona totakie beda objawy?? A nie krostki??

Mogą być też krostki (takmi się wydaje),Igor miał chyba najgorsze z najgorszych objawów:-(I to wtedy kiedy jadłam dużo nabiału,jak zmniejszałam to i bywało że krostkami wysypało...pokręcone to trochę.
Musisz obserwować ,to trudne strasznie,wiem na swoim przykładzie.Ale się zawziełam,trzymałam dietę i metodą prób i błedów powoli dochodzę co i jak.

A truskawkę podałaś??

Czyli jak zje np truskawke i bedzie na nia uczulona totakie beda objawy?? A nie krostki??

U mnie po truskawkach Oliwierek miał wysypkę na piersiczkach. Po słoiczku, w którym było mleko miał zaczerwienione polisie. Odstawiłam, podałam za jakiś czas czerwonych policzków już nie miał ale skóra na buzi robiła się brzydka, podskórne krostki, czerwone krostki, beżowe krostki.

Mogą być też krostki (takmi się wydaje),Igor miał chyba najgorsze z najgorszych objawów:-(I to wtedy kiedy jadłam dużo nabiału,jak zmniejszałam to i bywało że krostkami wysypało...pokręcone to trochę.
Musisz obserwować ,to trudne strasznie,wiem na swoim przykładzie.Ale się zawziełam,trzymałam dietę i metodą prób i błedów powoli dochodzę co i jak.

A truskawkę podałaś??

Nie podałam truskawki to był tylko przykład. Rozszerzanie diety idzie nam dobrze i jak narazie małej nic nie wyskoczylo, nie ma suchej skóry. Chciałam poprostu wiedziec jakie moga wystapic objawy :-) zeby niczego nie przeoczyc .

Mój ma tylko za uszami takie suche, zdarza się ,że nie ma jakis czas a później to wraca.A od czego to jest - nie wiem.

reklama
Do góry