reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Pass jutro zrobię Twoją zupkę, wody ile? Tak żeby pokryła warzywka, czy więcej bo przeciez się wygotuje?
Neferetete ziemniaczka znaszego obiadku też ładnie wcina, troszkę naszego mięska, ostatnio poległam i dałam naszego kurczaka pieczonego, zjadł niewiele. Ogólnie wszytsko próbuje ale szału nie ma.

Dzięki dziewczyny. Po prostu ten typ tak ma ;D

reklama
A zrob tak:

maly garnek (2l), daj wody, pol torebki warzyw w paski hortexu, dwa - trzy ziemniaki w kostke, lyżeczke masla, szczypte soli, 1 ziele angielskie, 2 pieprze, pol lista laurowego. Ugotuj az sie zrobi bradzo geste i mocno rozgotowane. Pociamlaj i daj jemu.
dla Gai to obiadu na dwa tygodnie :/ na ile porcji taka zupa Idzie wystarcza? ;-)

A ja się przyznam ,że jak robie hmm spaghettti to zrobie odzielnie młodemu czy krupnik ale tak kupuje zupkę w słoiku biorę połowę daję wody gotowanej i np kluchy czy co tam mam pod ręka a jest w składnikach. A obiadki nadal królują słoiczkowe niestety chociaż przyzwyczajam do naszego - w sumie to prawie wszystko dostaje do spróbowanania. Serków nie dostał , bo ja nie lubie mój B też więc nie ma nawet okazji.

Kaszke wprowadziłam wg waszych zaleceń :p tylko,że jak jestem w szkole to B daje mu sam owoc(bez kaszki) więc 4 x tyg je ją ( lepsze to niż wcale)

Aaaa mój dzis dostał pasztecik z pomidorami troche oderwałam od kanapki. Smakowała ale nie chce mu dawać.

Sam nawet jak dostaje biszkopt , zrobi gryza i rzuci w kąt ... Nie smakuje mu , za to nasze jedzenie owszem i nie wazne co to jest .Mama i tata je to i Patos :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pass wczoraj weszłam do sklepu i szukałam warzyw hortexu ;D Były wiosenne, wiosenne 7 cos tam ale rzadne całe nie w paski. Jakie Ty kupujesz. W sumie mam działeczkowe ale spróbuję Twój przepis zrobić jutro bo tych warzyw hortexowych nie mam. Muszę tez kupić brukselkę bo taka zupka smakuje małemu. I chyba jednak konsystencja papki bardzije odpowiada niż takie jak dla dorosłych. Dziś może buraczkowa z cielęciną. Te słoiki Gerbera to prawie ciągle na jedno kopyto, jedne oczywiscie sa lepsze a inne sama marchewka.

Ula
wloszczyzna-paski.jpg

U nas królują kanapeczki z żółtkiem , wędlinką z indyka i pomidorkiem :)

Edit.
dzis rano zrobiłąm małemu pierwszy raz jajecznice na masełku - 1 jajko (zoltko ibialko). Wysypało go na plecach.żadnych innych objawów. Nic innego nie dostał z nowosci. Czy mozna juz mowic o skazie? zaznaczam , ze jogurty naturalne zjada bez problemu.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas królują kanapeczki z żółtkiem , wędlinką z indyka i pomidorkiem :)

Edit.
dzis rano zrobiłąm małemu pierwszy raz jajecznice na masełku - 1 jajko (zoltko ibialko). Wysypało go na plecach.żadnych innych objawów. Nic innego nie dostał z nowosci. Czy mozna juz mowic o skazie? zaznaczam , ze jogurty naturalne zjada bez problemu.

Myślę że jest uczulony na białko. U nas ok. 3 plasterków białka nie szkodzi, ale po jajecznicy było ostrooooo.....

Ja kupiłam teściowej słoik Hippa, królik i fasolka szparagowa po 11 m.ż, ale w składzie wszystko co jadła. Wsunęła ten cały ogromny słoik!

Teściowa stwierdziła że będzie jej gotować. I nie wiem co o tym myśleć.

Do góry