taaa już parę razy niby zaczynał jeść i nic z tego nie było
Oj tam, trzeba miec nadzieje.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
taaa już parę razy niby zaczynał jeść i nic z tego nie było
SuperPaweł najwiecej je na stojaka :d SToji przy stole i je
jak naje sie odchodzi na chwile pobawi sie wraca po jedzenie i znow zmyka puki zje z buzi
![]()
Michas dzis (tez nie zapeszając) podjadl ziemniaków i marchewki z mojego talerza
no i mysle ze to mozesz dac Asi![]()
Nie chce zapeszać ale Oli od kilku dni robi WIELKIE postepy co do jedzenia.
Coraz wiecej probuje i zjada. Z obiadkami jeszcze nie jest najlepiej ale dojdziemy do wszystkiego ;-)
A wiec na dzien dzisiejszy: kolo 6/7 rano mleczko. kolo 9 kaszka na gesto kolo 12 musy owocowe dzis o 15 zjadl obiadek makaron gwiazdeczki z serem i sosem pomidorowym (sloiczek) kolo 17:30 zje jogurta i pewnie poskubie nasz obiad no i na dobranoc butla ;-)
Jezeli nie zje obiadku bo mu nie smakuje dostaje butle w zamian. Ciesze sie bo ostatnio przez caly dzien byl na mleku![]()
aaaaaa no i doszlam o co mu chodzi... wiec sprzedaje krzeselko do karmienia bo Oli definitywnie nie chce w nim siedziec, karmie go na kolanach zabawiajac go lub puszczam mu bajke w tv. Wiem wiem ze to nie jest dobre- dziecko powinno jesc w spokojnej atmosferze ale na razie to jedyny sposob na zachecenie go do jedzenia ;-)
SuperPaweł najwiecej je na stojaka :d SToji przy stole i je
jak naje sie odchodzi na chwile pobawi sie wraca po jedzenie i znow zmyka puki zje z buzi
![]()
Michas dzis (tez nie zapeszając) podjadl ziemniaków i marchewki z mojego talerza
Mojej tez daje czasami paluszki, uwielbia je. Ja za to sie strasznie boje ze odgryzie za dużo
A mój toleruje do rączki tylko chrupki kukurydziane... biszkopt, chlebek fuj. No chyba ze to tymczasowo bo zas daje o sobie znac górna lewa jedynka - dzisiaj je juz po połowie ewentualnie 2/3 porcji. Na paluszki ma za mało zębów[/QUOTE]
Myśle ze brak zebów w niczym nie przeszkadza. Dziasła sa bardzo silne ;-) Poza tym moja je raczej własnie dziasłami po boku niz przednimi zebami-chociaż pewna nie jestem-musze jutro podejrzeć dokładnie ;-)