• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Snoopy, mi wypadł czop 2 tygodnie przed porodem, więc to że Ci wypadnie jeszcze nie będzie znaczyło, że zaraz urodzisz;-). Także nic się nie bój. A jak pójdziesz do gina to napewno czegoś więcej się dowiesz i może od razu skieruje Cię na patologię:tak:.

reklama
Snoopy dziekuje w imieniu Lenki:)
Co do odchodzenia czopa, to mi zaczął odchodzic w szpitalu po badaniu.. a 12 godzin pozniej Lena byla juz z nami.. więc może lepiej zaciskaj nóżki jak sie da najmocniej:) im dłużej maluszek posiedzi w brzuszku tym lepiej:)
Sama miałam ciąże zagrożoną, a potem jak mogłam juz rodzic czyli od tego 37 tyg to za nic nie chciało ruszyć:)

Z pluckami malenstwa raczej nie bedzie problemu bo w 31tc dostalam sterydy na rozwoj i chyba juz sie wykrztalcily, tylko ta waga dzidzi z przed 3tyg mnie troche przeraza;-/ puki co czuje sie mornalnie-fatalnie;))) Jarek jakies 20 min temu wyszedl bo nie chcial zostac bo burza itp to sie wkurzylam i go podrapalam... i tak nie zdarzyl wyjsc z podworka jak zaczelo padac, ale debil sie nie zawrocil i teraz pewnie juz caly mokry czeka na autobus.... a za tydz chory przyjedzie...

netgirl z tym spaniem dzidzi to uwazam tak samo jak Ty. juz zrobilismy miejsce zaraz przy lozku na lozeczko, zeby dzidzia mogla spac przy mnie, ale nie z nami, balabym sie ze jej w nocy krzywde zrobimy, tym bardziej ze wiem jak moj kochany sie rozpycha:-)

kurcze jaka dzis skonana jestem, bylismy dzis u moich rodzicow, mieli festyn u siebie, fajna imprezka byla, Wy tez tak macie ze szybciej sie meczycie niz przed ciaza???

na tym etapie ciazy nie ma co robic miejsca dla dzidzi, ja tez tak robilam a od tamtego czasu juz tyle razy meble przestawialismy ze glowa boli;P i teraz moje lozko jest pod oknem a malenstwo ma miec lozeczko przy drzwiach przy czym na poczatku kolyska bedzie stala przy lozku;)))) od tak dla wygody;P

Ania_żywa ja dostałąm krwotoku przy porodzie więc może dlatego...nie wiem...

Snoopy ja też chciałam kołyskę ale wszyscy mi to odradzili,bo będę musiała ją później nosić na rękach,a teraz i tak stale muszę ją nosić na rękach bo ją wszyscy mi rozlelali :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.

Kasia87F niech twój Księciunio nie przesadza,na samym porodzie on siedzi przy Tobie na wysokości Twoich ramion i jeśli nie chce nie podchodzi w pobliże kanału rodnego w czasie najważniejszej życiowej podróży Waszego Maleństwa,nie musi nawet przecinać pępowiny...Mikusia to przerosło i nie przeciął bo by zemdlał,ale za to zrobił foto :laugh2:.

Ania_żywa ja dostałąm krwotoku przy porodzie więc może dlatego...nie wiem...

Może tak być. Poza tym Hania do końca pływała sobie w wodach płodowych, dopiero w ostatniej fazie, jak już zaczynałam przeć, to położna przebiła pęcherz. Może dlatego nie miała się czym zakrwawić:baffled::-D.

Sie cholibka porobilo!!!! Jedna czerwcowka juz sie nam rozpakowala;)))) Tyle ze z blizniaczkami;)))) kurcze chyba sie zaczyna wielkie rozdwajanie;)))

snoopy12 nie martw sie, jak wczesniaki to przewaznie jest wczesnie, moja sasiadka byla z blizniakami i miala termin pod koniec maja, a urodzila na poczatku kwietnia

a co do miejsca na lozeczko to u nas sie nie zmieni, bo zbytnio nie mamy miejsca w sypialni na przemeblowki, wiec tak musi zostac:-) duze lozko, duza szafa, to mozliwosci przemeblowki praktycznie zerowe:-)

reklama
Blizniaki osiagaja dojrzalosc juz w36 tyg a ona sie rozpakowala w 34tc wiec mozna powiedziec ciaza donoszona;))) ja mam sporawy pokuj, wiec u mnie to wygladalo tak ze jak J naweekend przyjezdzal to za kazdym razem mebelki staly w innym miejscu;))))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry