reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam:-)
Ale dzisiaj popisałyście, troche musze nadrobic:-)

Galareciu - Nie będziesz tęsknic za Adasiem? :-p Dobrze że nic mu nie jest :-)
Femme - Zazdroszcze Ci ,do Łeby.. mmm... :rofl2:
Sheeppy - Tak to jest w Polsce :dry: Wszędzie lepiej z tego co się słyszy... :dry:

Więc, mi temperatura spadła do 37, i 1 kreska.
To drugi dzień przeziębienia, do lekarza mam iśc jak mi jutro nie przejdzie.
Ale duzo czytam w necie, i czy kobieta w ciazy nie powinna miec troszke wyzszej temperarury?

reklama
No też się ciesze, w sumie dwa dni miałam coś pod 38', ale cały czas leżałam, żeby bardziej się nie zaprawic :dry:

Czyli 37' to normalna temperatura dla kobiety ciężarnej?
Nie musze już sie tak zamartwiac? :-(

Właśnie biore wapno 3 razy dziennie.
Oby więcej to do mnie nie wróciło, bo ja to pół biedy, ale cały czas myśle że dziecko przeze mnie się źle czuje :dry:
Ale właśnie teraz cały czas mnie kopie :happy: Więc się ciesze że daje znaki :happy:

Witam z rana:-)
Dorom dobrze, ze ta goraczka Ci juz spadla.. ja i tak uwazam, ze jak wtedy mialas te 40 st powinnas pojsc do przychodni - łaski Ci nie robia.. tym bardziej, ze ciaza juz zaawansowana a Ty ledwo zyjesz.. powinnas ich pozwac:no::wściekła/y:

Mika no niestety nie ma gdzie isc..a takie bale to raczej nas nie kreca - zreszta nie slyszlalam,. zeby gdzies kolo mnie cos organizowano a znajomi - szkoda slow - tak to jest jak ma sie dziecko, znajomi sie odwracaja tak jakby sie bali, ze z dzieckiem do nich przyjdziesz:-D:-D:-D a szkoda slow.. nawet probowalismy cos znalezc zeby isc na ten jeden wieczor do pracy ale placa tyle , co kot naplakal wiec ja dziekuje za 12 godz pracy:crazy:

O widze, ze bede pierwsza;-) chyba, ze Polna juz tez cos skrobie:-p

Witam,witam ;-) a u Nas noc rewelacyjna - jak Ala zasnela po 20 tak sie przebudzila dopiero o 6 i to w swoim lozeczku wiec zabralam Ja do siebie i pospala do 7:30 :-)

Basia ja dopiero weszlam na BB jak Ty juz napisalas wiec bylas szybsza :wściekła/y::-p:-D

Mika a zebys wiedziala ze rozpiescila :szok::rofl2: no ale pracuje nad Ala i powinna wrocic do nawykow za mojego panowania ale pewnie jak znowu pojade babcia bedzie rzadzic a raczej Ala babcia :-D:-D:-D

Dorom fajnie ze goraczka juz spada :tak:

Umi uuuu z Twojego to len :rofl2: ja w ciazy za czesto nie wychodzilam na spacery bo to mi sie nie chcialo ale jak juz wychodzilismy to za namowa P - ja w 7 miesiacu po 4 km robilam :szok::-D wieczorem czekal mnie masaz stop :zawstydzona/y::-) a nastepnego dnia to nawet tylkiem nie ruszylam bo mi sie nie chcialo :rofl2:

No to i ja się przywitam!

U nas nocka dobrze. Tylko ranek kiepski.. Adaś od 6 popłakiwał.. No i co chwilę musiałam wstawać i go poprawiać bo tak się strasznie wyginał w łóżeczku.. Na dobre obudził się o 7:20.
Z mężem się niby wczoraj pokłuciłam.. Ale o drobnostkę.. I dziś rano już się odzywał więc chyba już jest OK..

Dorom bardzo się cieszę że przeszła gorączka. Ja będąc w ciąży też miałam 37st.

ona_mika też czasami mam takie dni że mam już dość.. Ale to normalne skoro siedzisz z Alanem 24h.

madzik1388 ja też polecam kupno leżaczka (tylko stabilnego ). mój Adaś sobie teraz w leżaczku leży i się bawi a ja przynajmniej mam chwilkę żeby tu coś napisać..

Cześć dziewczyny:-)

Ja wstałam koło 8 wprzeciwienstwie do was obódził mnie mój pies który wyskoczył na mnie i zacząl lizac po twarz:-p, i nie wiem czem zgaga nie od raa eczy a nic jeszcze nie zjadłam i mi sie cos dziasła rozkrwawiły strasznie jak myła zęby:-(. A wczoraj miałam gonitwe na 3 pietro z moim T. jakos tak sie smialismy ja mu uciekałam i poczułam ze cos jest nie tak na 2 pietrze jak sie strasznie zmachałam i musiałam usiasc, wtedy to dszło do mie ze jednak w ciazy jestem i nie dam rady mu nawiac tak jak kilka miesiecy temu:-p

Polna Straszny leń:-p eh ale co zrobic nie umiem sie na niego o to obrazić:-p. Pozwoliłam sobie znaleźć twój profil na NK:-p trudno było ale mi sie udało:-p
Dorom To świetnie, że temperatura spadła. Ja to cie podziwiam, cały czas sie martwisz o swoja dzidzie, a ja potrafie zapomniec ze w ciazy jestem:-p i szczerz mówiaz to musze zaczac dbac o siebie, bo mi potem mój syn powie jak sie urodzi ze wyrodna matka ze mnie była:-p

Galareciu to Ty dzis bedziesz sie szykowac na imprezke :-p:-)

Umi TY mieszkasz na 3 a moi tesciowie na 4 pietrze i to bylo dla mnie meka w czasie ciazy :baffled::-D ale chodziaz jest jeden plus bo jak urodzisz i bedziesz wychodzila z dzieckiem na spacery to duzo zbednych kg zrzucisz :-p:-)
a im dziecko strasze i ciezsze tym kondycje ma sie lepsza :nerd::-):-D
a co do NK to myslisz ze Ciebie bylo latwo odszukac :-p:rofl2:

polna_N ano będę. Ok 16-16:30 pójdę wziąść kąpiel w specyfikach jakie dostałam pod choinkę od siostry męża (żel do kąpieli ujędrniający i balsam ujędrniający) a póżniej będę się malować i takie tam. A jak mąż wróci z pracy (pewnie ok 17:30) to wtedy jak on się ogranie to ja się ubiorę i pojedziemy.. Szwagierka powiedziała żebym się za bardzo nie stroiła więc zakładam to w czym byłam na chrzcinach Adasia.

mikus_a szkoda że się nigdzie nie wybieracie.. Ale może uda się w przyszłym roku.

Umi2 a mi wcale nie bylo trudno znaleźć Twojego profilu na NK.

reklama
Witam Sylwestrowo ;)

Od rana marudze, że w tego Sylwestra będę się niemiłosiernie nudzić hehe :-), bo z domu nigdzie nie wybywam :-). No ale nic, odbije za rok :-D
Wam dziewczyny życzę szampańskiej zabawy, dużo zdrówka dla Was i Waszych dzieciaczków no i szczęśliwego Nowego Roku :tak:.

Mojej malutkiej chyba się coś ostatnimi dniami w główce poprzewracało. W nocy daje mi normalnie spać, nie rusza się ani nic. Dziwi mnie to bardzo. Za to w dzień potrafi sobie to odbić. Chyba plan dnia się jej przestawił :-).

Dziś nawet dobre samopoczucie mam i wmawiam sobie jedno : DZIŚ NIE RODZĘ :-D. Mam nadzieję, że mała nie zrobi nam kawału, bo w razie czego to nawet transportu nie mamy do szpitala, bo mojego Grześka siostra i braciszek wybywają na impreze, a właśnie któreś z nich ma nas zawieść :-).

Cholerka dziewczyny, Was pod koniec ciąży też bolały żebra? Niby brzuszek mi się trochę obniżył, myślałam że te uciski znikną w niepamięć a ciągle mnie boli, do tego mała wyciąga nogi strasznie wysoko i to też jest pewnym dyskomfortem.

Do góry