reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ADILEA - tak myślałam :-) a co do tego przewijania i podnoszenia to przez pierwszy tydzień możesz mieć jakieś problemy później to już będziesz małą obracała jak nikt inny :-p

UMI - łyczek i nie zaszkodzi spokojnie ;-)

reklama
no ja tez Cie ada witam :-)
dziewczyny o przewijanie itp. nie ma sie czym martwic to przychodzi samo ;-)
ja to jeszcze w szpitalu małą sama przewijałam, karmić ją musiałam na siedząco (ale polecam na lezaco w lozku bo wygodniej , szczegolnie odrazu po porodzie) i nawet sama ją kąpałam jak wróciłyśmy do domku ;)

a jeśli chodzi o małe ubranka to tez miałam taką manie kupowania a teraz to nawet wszystkiego nie wynosila bo tak szybko urosła ze spakowalam juz 2torby z zamalymi ciuszkmi wiec szczeze mowiac nie polecam
jak bardzo wam zalezy zeby cos kupis "bo ladne" to kupujcie rozmiar 62 / 68 :tak: dzidzius dluzej ponosi bo mozna wywinac troche rekawki czy nogawki :rofl2:

porodu tez nie ma sie co bac ;-)
(moje zdjecie kilka godz. przed porodem):sorry2:

Załączniki

• DSC0420hb1.jpg
    DSC0420hb1.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 59
EWI44 Dziękuję za informację. Dzisiaj wyczytałam na pewnej stronie, że to żółtko to dzieciom 8,9 miesięcznym się daje, ale wszędzie inaczej piszą.
Moja córcia również zajada się chrupkami i biszkoptami.

przepraszam że nic nie piszę ale net mi tak szwankuje ze zrobienie czegokolwiek zajmuje mi cale godziny.....zastanawiam sie kto pierwszy z domownikow zrobi temu komputerowi krzywde....chcialm sobie dzis sprawdzic o ktorej mam autobus i myslalam ze szlag mnie trafi....chyba z 1,5 godziny sie meczylam....teraz w nocy jakos net net hula ale tez bez rewelacji...

moja malutka spi...

ja tez skloadalm i prasowalam ciuszki jak bylam w 6 7 miesiacu...i tez nakupowalam mase niepotrzebnych rzeczy====bo mi sie podobaly..:crazy: jakies spodenki za szelkach(bez stopek) ladne koszulki bluzeczki.....mam tony bodow z krotkim rekawkiem, sukienek, spodni co nie miara---masakra wszytsko lezy---bo mi i niuniu najlepiej jest w zestawie -cieple body z dlugim rekawkiem i do tego spioszki----zadnych gumek,nic sie nie podwija....a jak wyprawke robilam to nie kuppilam ani jedej pary spioszkow---na szczescie kilka dostalam....teraz bede musiala sie postarac o dziusia na lato to moze sie nie ciuszki nie zmaruja---te bodziaki i koszulki:)

chcialam sie tez pochwalic ze moje dziecie jeszcze nie poznalo smaku maleczka modyfikowanego:) karmie piersia wytrwale :)
z tym ze moja mala pyza juz czasami musi chlapnac sobie z obu cycuszkow.....

dziekuje wszystkim za zyczenia urodzinowe!!!!!mam dwojke z przodu!!!!! chyba juz nie jestem mloda....;-)

badzcie dzielne ciazoweczki:) ale macie fajnie:p---wczoraj ogladalm swoje zdjecia z czasu ciazy...nie moge uwierzyc ze tam byla moja kornelka --taka malunia....dla mnie brzuch to bylo co innego a dzicko co innego--jakos nie umiem utozsamic tego brzucha z moja dzidzia.....nie wiem jak to wylumaczyc wam nawet...

Kaśka fajnie,że się odezwałaś...masz świetny cytat w sygnaturze;-).

AdiLeo poczujesz na nowo instynkt jak dostaniesz Malutką.A właśnie jak dasz na imię córeczce??

Kurcze dziołchy mam doła jak nie wiem i nie mam weny odpisać każdej z osobna...chce mi się ryczeć...sorry,ale nie mam dzisiaj weny...

Kaśka19 W jakim wieku masz córeczkę? Ja moją Klaudynkę karmiłam naturalnie do 6 miesiąca. teraz oczywiście zajada tez inne rzeczy ale mleko nadal z cycusia.

A co do kupowania ubranek itd. to ja w związku, że byłam bardzo negatywnie nastawiona do mojej ciąży nie miałam na to ochoty. Pierwsze ubranka i najpotrzebniejsze rzeczy zakupił mąż gdy leżałam już z córcią w szpitalu. Teraz już sama z chęcią to robię, chociaż tak naparwdę aż tak dużo ubranek nie kupuję, bo ciągle coś Mała od Kogoś dostanie. Pozatym wdzięczna jestem mojemu bratu ciotecznemu od którego dostałam w "spadku" całe pudło małych ciószków. Moja chrzestna też szykuję pakę, ale już z większymi sukieneczkami itd.

A ja kupowałam większe ciuszki,a z mniejszych to kaftaniki i pół śpiochy tylko. A muszę się pochwalić,że mama mojej koleżanki przywiozła mi ciuszki dla małej z Irlandii bo dałam jej 50 euro i Na roczek mam dla Nicole piękna sukienkę wieczorową z bolerkiem, kupiła jeszcze kurteczkę 3 śpiochy na ciepłe dni i jeden na zimny, dresik,komplecik spodenki i bluzeczka, buciki,spodenki i bluzę. tak,że opłaciło się strasznie, tym bardziej,że to ciuszki Adamsa :-D:tak:. Więcej z rzeczy nie pamiętam,a nie chce mi się wstać do szafy jak zbiorę siły i chęci do życia i wstanę z łóżka to zrobię fotki i wkleję.

Umi2 - Tak odczuwam. Mam takie momenty w ciagu dnia że popołudniu jestem wykończona a sama nie wiem czym, bo nic takiego nie robiłam. Jak narazie nie robie sobie drzemek... ale pewnie lada moment zaczne :-p
Łeee, Umi2, to wpadaj do mnie do Poznania :-p Jak bedziesz w okolicy :-p Wszystkie zresztą wpadajcie, hihi.
Oj %%, nieładnie <nono> :sorry2:

A teraz z innej beczki :-p Femme Fatale, Ty masz takie naturalnie długie włosy? :sorry2: Bo ja zapuszczam i mam bzika na punkcie włosów :-p Teraz w czasie ciąży zrobiły mi się mocniejsze i ładniejsze, a pozatym kupiłam nawet sobie szampon ziołowy na wzmocnienie cebulki włosa ;-)

Dziś Bartek przyjechał do mnie z nowinką, że znalazł piętro w domu do wynajęcia, i żebyśmy już razem zamieszkali aż nie znajdziemy czegoś w
"dobrej cenie" do kupienia. A co bedziemy juz razem to razem :-)
Także, bedziemy sie dowiadywac wiecej, ale jestem bardzo szczesliwa :-)

Lece spac, weszłam zobaczyc ile stronek mam do nadrobienia, ale az tak duzo nie było :happy: Dobranoc Dziewczyny.

reklama
Ja juz wiem ze mam mase niepotrzebnych ciuszków. Na szczęscie kupowałam w różnych rozmiarach i tych najmniejszych nie ma tak dużo.

femme fatal dziękuje.
misia391 malutki miałaś brzuszek. Moj jest wielką boją:-p I juz tak nisko opadł ze nie moge załozyc nogi na noge.
Kaska19 ja tez jakos nie potrafie utożsamić tego brzucha z dzieckiem.
firanka no wlasnie imienia nie ma. Miała byc Hania albo Victoria ale sama nie wiem... To wbrew pozorom bardzo trudna decyzja;-)

Do góry