reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

AdiLea - Ja też nie moge zasnąc, i weszlam sobie tu poczytac.
Dosyc ze zasnac nie moge to wstaje o 6 :dry: I pozniej w ciagu dnia jestem wykonczona sama nie wiem czym. Chyba chodzeniem do kuchni po jedzenie :-p

Mi brodawki się troszke powiększyły, czyli to dobry znak? :-p
Do tego boje się że rozstępy mi powychodzą na piersiach, bo rosną mi i rosną, w zyciu bym nie pomyslala ze takie piersi bede miec.

reklama
Dorom ja już teraz niekiedy ściągne mleczko do butli, zwłaszcza jak jakieś zakupy albo coś to biore sobie w butli żeby nie latać z cycem po sklepie :-) i kurcze nie potrafie laktatora używać tylko ręcznie... Laktatorem ściągne z 10ml a potem ręcznie jeszcze z 50ml moge ale ręce bolą :-(
Asiowo jak ty szybko podałaś Paulinie mleczko zaciągnięte kaszką? bo mi doradzono żebym już kupiła pierwszą kaszke ryżową bez dodatków i małemu na noc dawać ale mały tego pić nie chce :-p
Oliwka powiem tak - nadzieja matka glupich ale matke tzreba kochac :-D

A ja zawsze mówie "Nadzieja matką głupich ale o swoje dzieci dba" :tak:

Na chwilkę zmienie temat, bo mam takie małe, bardziej osobiste pytanie do Was. Po jakim czasie od porodu dostałyście miesiączkę? U mnie mineło już 7 miesięcy i nadal nic. Lekarz niby mówił mi, że zdarza się, że dopóki będe karmić mogę nie miec okresu, ale sama juz nie wiem...

A ja właśnie dzisiaj chyba dostałam okres... nie wiem może to tylko jednorazowe plamienie, zobaczymy... Swoją drogą- czyli dzidzi nie ma :-:)zawstydzona/y: a M powiedział że on sie o dzidzie starać nie będzie bo chce tak jakzKacprem-znienacka i jest cudownie...

hej,hej:-)

do tych mam które karmiły piersią, długo karmiłyście???

Mój synek ma 3mies i nadal je cycusia, i jestem z siebiebardzo dumna :-) właśnie wsówa :-p

BASIU - ojj to współczuje :/ ja ledwo jakieś 3 godziny przeżyłam :dry:

OLIWKA - knajpę wynajęliśmy mimo że tylko 16 osób było ale nie wyszło drogo bo u znajomego a w domu nikomu nie chciało się robić :-p

bardzo dobra decyzja z tą knajpą... ja robiłam u siebie, jeszcze tapetowaliśmy i gotowanie wszystko praktycznie sami... do[iero kilka dni temu odżyłam... zapie*dol że szok... i wcale nie tanio...
Co do zatrucia- ja z M to ostatnio po żelkach umieraliśmy

oliwko widze w tle zabawke z little coś tam... Kacper jak tą rybke widzi to prawie biega na plecach tak ją lubi i te światełka...

Polniaczku zdążę jeszcze przed północą wiec STO LAT, zdrówka i radości!

dziewczyny czyście oszalały...? jak ja mam wam odpisywać jaknadrabiać nie nadążam...

mi z B miseczka skoczyła na D :-p. mam nadzieje ze tak zostanie;-).
ja tam sie ciesze ze do szkoly nie musze wstawac i jak juz mi sie uda zasnac to do 8-9 spie.

Witajcie
Ja tylko na chwile jak zwykle przed szkołą, musze dzisiaj wczesnie wyjsc bo znowu mature mam
Chciałam WAM podziekowac za wsparcie i pocieszenie jakiego mi tu udzielacie to naprawde bardzo wiele dla mnie. Wpadne do was później bo teraz szkoła potem z psem do fryzjera na drugi koniec miasta ide wiec troche mi zejdzie, ale napewno was nadrobie bo teraz tak pobieznie czytałam. I miałam cos komus odpisac ale znowu nie wiem co i komu. astepnym razem wezme kartke i sobie zapisze co i komu:-)
A dzis mi mój synek użadził pobudke noca co 1,5 h wczoraj cały dzien sie nie ruszał za to w nocu budził mnie cały czas wiercił sie niemiłosiernie ale jakos nie umiem byc na niego zła, nawet nie wiem w którym momencie ale chyba strasznie go pokochałam.

Ewi o ile sie nie myle i Twoj suwaczek rowniez to Twoja Justynka konczy dzis 2 latka(reszta jako pierwsza z naszych 2-latkow)
a wiec Wszystkiego najlpeszego dla corci:tak:
Umi no to trzymam kciuki za probna maturke.. podziwiam Cie ja sie nawet probnej balam:-D:tak:taki cykro ze mnie:tak:

Widze, ze pisalyscie o karmieniu piersia.. ja niestety nie wytrzymalam dluzej niz 3 tyg..:-(strasznie mi bylo zle z tego powodu a lekarze w tym nie pomagali tylko besztali jak psa, chocbym wyzadzala najgorsza krzywde dziecku.. masakra:-:)-(

I Ja sie witam ;-) ale tylko na chwilke napisac ....

Ewi zeby wycalowala od Nas Justynke w dniu swoich 2 urodzinek :tak::happy:
Duzooo zdrowka ,usmiechu na twarzy i mnostwa zabawek :-)

Zaczynaja sie imprezki :-):-):-)

Umi powodzenia i daj znac jak Ci poszlo ;-)
Kasia a Dziekuje Bardzo ;-)

Uciekam ,pozniej wpadne ;-)

Witam z rana.

BASIA, POLNA Dziękuję za życzonka w imieniu Justynki. Z pewnością jej przekażę. Strasznie szybko ten czas leci.
Szczerze to ona bardzo niedobra się zrobiła na dzisiejszy dzień. Wszystko chce i wszędzie jej pełno.
UMI Powodzenia!

Witam!
U nas nocka spokojna. Adaś zasnął ok.21:20 i spał do 8.

pola997 ja karmiłam piersią tylko 2,5m-ca bo mały źle znosił moje mleko. Nie chciał ciągnąć a jak już ciągnął to póżniej cały dzień był niespokojny i się prężył pomimo że diętę utrzymywałam..

AdiLea to że brzuszek jest wielki to nie znaczy że i dzidzia będzie wielka. Ja brzuch miałam duży a mój adaś jak się urodził miał tylko 52cm i ważył niecałe 3kg..
No to się pochwal ile przytyłaś.
I dziwi mnie że młode dziewczyny chcą cc. Oczywiście nie potępiam Cię za to ani nic w tym stylu bo to Twój wybór ale rodzić sn moim zdaniem zdrowiej.
Z małymi brodawkami jest ciężej karmić ale na szczęście jest to do wykonania. Ja tak miałam no i musiałam małemu wkładać do buzi nie tylko brodawkę ale również i otoczkę.. Tak żeby mógł spokojnie zaciągąć cyca.

Asiowo no widzę że zaciskacie pasa. Ale lepiej że mała na Twoich obiadkach. Przynajmniej wiesz co gotujesz.. I życzę Ci polepszenia sytuacji finansowej. Mówią że pieniądze szczęścia nie dają.. Ale widać że szczęściu pomagają..

Co do rozstępów (bo nie mogę się połapać która o tym pisała) to mi do chyba 30tyg też się nie robiły. A póżniej jak zaczęły wyskakiwać to teraz mam taką pajęczynę na brzuchu, piersiach, udach, łydkach i nawet pośladkach i boczkach że masakra..

KasiaF87 Myślę że skoro lekarz tak Ci poleciła z tą kaszką to możesz spróbować. kleik ryżowy albo kukurydziany zaszkodzić nie powienien.. Tylko dziwi mnie że tak Ci zaleciła skoro Kacper jest karmiony piersią.. Ja swojemu zaczęłam dopiero po 4m-cu.. Do mleka na noc dodawałam 1 do 4miarek od mleka. Żeby mleko zagęścić bo gęstej by nie zjadł. Tylko że on na sztucznym. A kaszki smakowej do tej pory mu nie dawałam, ale mam zamiar zacząć już mu dawać. No i chyba już powinnam zupki mu też zacząć podawać..

EWI44 oczywiście ja też dołączam do życzeń dla Justynki. Wszystkiego najlepszego.

Ostatnia edycja:
Asiowo jak ty szybko podałaś Paulinie mleczko zaciągnięte kaszką? bo mi doradzono żebym już kupiła pierwszą kaszke ryżową bez dodatków i małemu na noc dawać ale mały tego pić nie chce :-p
witam!

Ja małej dałam w 6 miesiacu, na poczatku... ale ja kupiłam kaszke mleczno-ryżowa, bo swojego mleka sciagnac nie umiałam... i mała kaszke je tylko łyzeczka, bardziej gęstą... ja dałam tylko dlatego, ze mała w nocy mi sie budziła co 2h i była głodna... i ja sie meczyłam i ona..., ale to tez dlatego, ze Paulinka jest dużą dziewczynką i cycuś nie wystarczył... Paulinka je juz wszystkie kaszki, ale widze, ze najlepiej jej wchodzi kaszka "na dobranoc": bobovity o ile dobrze pamietam... :tak:

STO LAT! Dla Justynki...:tak::tak:

reklama
misia391 - Świetny wózeczek. Czyli warto kupic? Wózeczek chca kupic moi rodzice na narodziny. I moge sobie wybrac jaki chce, i tak chcą juz teraz wiedziec jaki najlepiej, i tak szukam z Mama w necie i podobaja mi sie same te 3w1 :-p Ale nie każdy pisze że warto :dry: Niektórzy twierdzą żelepiej kupic osobno spacerówke, i osobno głęboki wózek niż wielofunkcyjny i sama już nie wiem :dry:

mi tez wozek kupili rodzice :blink: i moim zdaniem warto go kupic :-) niektorzy twierdza ze lepiej kupic osobno dlatego ze wozki 3w1 sie ciezko prowadzi ale tego prowadzi sie bardzo leciutko, ma skretne kola z mozliwoscia blokowania, bardzo ladny kolorek i jest bardzo zgrabny jezeli spojzysz na niego z daleka :-p
a poza tym poczytaj sobie opinie o nim na jakims forum (tez tak robilam jak jeszcze bylam w ciazy) ;-)

Do góry