reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dorom dziewczyny maja racje.. i Asiowo i Mikusa.. U mnie bylo tak, ze mialam tak pogryzione sutki, ze do dzis mam takie zniksztalcone.. Nawet polozna sie przerazila, ze tak mi dziecko je pogryzlo.. potem byla ropa i odstawilam mala..a zreszta z tych nerwow zaczal pokarm zanikac.. ale licze na to, ze drugie dzieciatko bede karmila piersia (zobaczymy tylko jak dlugo:baffled:)

Mikusa mi tez podoba sie ten drugi kolor tzn ta ciemniejsza.. a tak pozatym to nie bierzesz za duzego rozmiaru:-D:tak:moja Lena ma sukienki w tym rozmiarze:tak:

reklama
Mikusia... ta 2 sukieneczka ładniejsza:tak: Paulince bym musiała ja kupic, bo tak ładnie sie nazywaja:-D

Baska... moja Paulinka juz nosi 80 wiec na roczek to ja bede chyba 92 kupowac jak tak dalej pojdzie:-D

Basia to Lenka nosi rozm 86 ? :szok:

Zreszta mi sie wydaje ze na allegro sa dziwne numeracje -czasami jest zawyzona albo zanizona wiec warto wczytac sie a tabele pomiaru danej rzeczy :tak:

Asiowo no to Paulinka juz duzaaa dziewczynka jest :tak::-)

Czyli musze byc wytrwała i cierpliwa. Zobaczymy jak to będzie w kwietniu gdy Maluch wyskoczy :tak:
Ale bardzo bardzo chce karmic piersia synka :tak:

BlackWizard - Ale ta Twoja córcia trzyma Cię w niepewności :-p Ty myślisz że to już, a Ona robi psikusa i jeszcze zostaje w brzuszku :-p
Mikus_a - Obydwie sukieneczki są śliczne. Miałabym dylemat na jaką sie zdecydowac :sorry2: Ale CHYBA zdecydowałabym się na tą drugą :-p

Ja na roczek planuje małej cos w tym stylu kupic (w koncu to bedzie lato), znalazłam ja w katalogu quelle... sorki za jakość:
2z5ocnq.jpg

sciagnij sobie katalog z neta w pdf-ie:tak: tam troszke tych sukieneczek jest i fakt, musze przyznac, ze bede miec o wiele latwiej:tak:

Polna no Lena jeszcze niektore rzeczy ma w tym rozmiarze.. Ona jest strasznie drobna - zebra jej fest widac:-Da tyle je, ze szok:szok:zreszta ja sie nie dziwie.. jej tata zreszta lepiej nie wyglada.. Lena ma chyba z 85cm a wazy dalej te 10,5:tak:
mi to pasuje - u nas ciuchy na dlugo starczaja:-D:-D

Mikusa, Asiu to niezle te wasze panny:-Dmoja to taka chudzinka bedzie.. a jak sie rodzila to wszyscy mowili, o jaka duza.. a wazyla 3490 i miala 56cm:-)
Asiu a sukienka przeslodka:-)

Dorom no wytrwalosc, wytrwalosc i jeszcze raz wytrwalosc.. ja nie mialam zbyt latwego startuw macierzunstwo.. najpierw koszmarny porod, potem przez 2 dni zero pokarmu, Lena darla sie niesamowicie - az dziwialam sie tym kobietomz sali, ze nie mialy dosc.. masakra.. dlatego uwazam, ze super jak trafisz na jakies normalne polozne, pielegniarki, ktore na spokojnie pokaza wszystko, co i jak..
a tak w ogole to kwiecien to super miesiac na rodzienie dzieci:-Dna ktorego masz dokladnie termin?? ja mialam na 12 a urodzilam nad ranem 13 i to w piatek:tak:

Ostatnia edycja:
Asiowo sliczna jest ta sukienka :tak:

Basia no to moja juz chodzi w 98 :-) ma tylko pare rzeczy w 92 i to przewazaja sukienki i jak Ala stoii prosto to jest git ,gorzej jak zaczyna isc to Jej tylek widac :-):-D po mojej widac ze lubi jesc bo ma brzucholek ale zazwyczaj tak jest ze kolo 3 roku brzuch znika a dziecko bardziej rosnie w gore niz z przodu :rofl2::-)

Na wiosne najlepiej jest rodzic dzieci:tak:Ja sie troche spozniłam, ale nastepne dziecko chciałabym urodzic w okolicach maja, nie ma jeszcze upałow i nie ma juz zimno:-)
Moja mała dzis przespała deserek:-D normalnie zasypia ok 10 i spi godzinke, a dzis spała 2,5 godziny:szok: no i jabłuszko chyba bedzie popołudniu:tak: Jak jej nie dam jakiegos owocka w ciagu dnia, to pozniej kupki nie umie zrobic:zawstydzona/y:

Darom... ja rowniez zycze powodzenia i wytrwałości... oby sie udało! Jak cos to wal do nas smiało, pomozemy;-)

No moja kluska urodziła sie duza 3870g i 58 cm i tak juz jej zostało... jest na 97 centylu:zawstydzona/y:pulpet mały... ona nawet jak była na samym mleczku to duza była, zeby nie było, ze ja tucze:-pzaden lekarz mi nie wierzył, ze ja karmie cycuchem:-D

reklama
Dorom Mie chodziło o fryzjera psiego:-p mój pies musi chodzic do fryzjera co 2 miesiace bo mu tak kudły rosna ze szok:-p

Dzieki ze trzymałyscie kciuki troche was nadrobiłam

Mikusia przychylam sie do zdania dziewczyn co do tej sukienki:-)

U mnie matura nie wiem jak poszła siadłam napisałam poszłam... Zobaczymy jak sprawdzą. Wiem tylko jedno ciesze sie ze na normalnej maturze nie bedzie znienawidonych przez mnie Ludzi bezdomnych:-) jedyny plus. Teraz musze leciec mojego psa wykąpac i uczesac i zmykamy do pana fryzjera:-)

Do góry