reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

madzia90 - U mnie niestety też paskudna pogoda i dzeszcz pada praktycznie cały czas.

Czytałyście na babbyboom ten artykuł o przesądach w czasie ciąży?
Przesądy w ciąży - BabyBoom

haha ale się uśmiałam z tymi przesądami :-D

ale to "nikt nie powinien ci niczego odmawiać, bowiem w domu zalęgną mu się myszy - więc wykorzystuj czas – a nuż trafisz na kogoś, kto w ten przesąd wierzy?"
jak będę w ciąży to będę próbować ;-)

reklama
layla gratuluje!!! a tak sie zastanawialam co sie z toba dzieje...a imie faktycznie PRZESLICZNE wybralas :D (ja mam synka igora...a corke urodzilam o 23.05;p) co do pologu....mi tez trzeba bylo ksiazkowych 6 tyg zeby dojsc do siebie...dlugo czasu trwalo zanim zaczelam normalnie chodzic i siadac...

layla a cieli Cie czy popekalas??? bo ja mialam malo szwow i w sumie zle mi bylo tylko siedziec, polecam Ci tantum rose, mi pomogla, a i z tym nawalem pokarmu uwazaj zeby nie dostac zapalenia

layla a cieli Cie czy popekalas??? bo ja mialam malo szwow i w sumie zle mi bylo tylko siedziec, polecam Ci tantum rose, mi pomogla, a i z tym nawalem pokarmu uwazaj zeby nie dostac zapalenia

lepsze jest zwykle szare mydlo, nawet lekarze i polozna mi mowila w szpitalu ze tantum rosa nie dosc ze drogie to gorsze w porownaniu do zwyklego szarego mydla...kupilam, sprobowalam i faktycznie....duzo lepiej sie po nim czulam i odnosilam wrazenie ze jakos szybciej mi sie to goilo bo po kilku dniach uzywanai duzo mniej mnie bolalo...

Layla-Gratuluje ślicznego synka....strasznie przypomina mi mojego Darusia bo tez tyle wloskow mial....a co do pologu to ja go strasznie znosilam,bylam cieta-duuuuzo szwów,jeszcze potem wdalo sie zakazenie tak ze ja dochodzilam do siebie prawie trzy miesiace.....a siusiu robilam pod prysznicem no stojaco:zawstydzona/y::baffled:nie mowiac o grubszych sprawach:zawstydzona/y::baffled:trauma jednym slowem....chodzilam jak kaleka.....trzymam mocno za Ciebie kciuki....buziaki dla Synka

Witam!Ale się dziś nalatałam- lecz było warto mam nowy tv i aparat,aby robić fotki synkowi jak się już urodzi. Potem siedzieliśmy u teściów do poźna.
Ledwo się ruszam.I zaraz idę spać.
Co do tego szarego mydła to nawet lekarze polecają mydło Biały Jeleń:)Mnie to też trochę zdzwiło,ale wiele osób to stosowało i się sprawdza. Ale zresztą jak kto woli.

mnie strasznie szwy ciagna,nie siedze,nie moge stac,do tego piersi ciezkie i obola le,obkladam kapusta maly ssie ile moze,boje sie zapalenia:(co robic jeszcze:(

reklama
layla zdejma ci szwy to sie o niebo lepiej poczujesz, tylko pamietaj zeby isc w dniu w ktorym ci wyznaczyli zdjecie, bo jak pojdziesz pozniej to moze sie okazac ze wrosly i beda musieli jeszcze raz ciac zeby je wyjac....i znow zszywac. Z tym mydlem to chyba niedawno doszli do wniosku ze sie sprawdza, bo jak syna urodzilam to nikt mi o nim nie wspominal ;) zimne oklady na krocze przynosza mega ulge (sprawdzone osobiscie hehe). W niektorych szpitalach to zaraz po porodzie daja lod zeby kobieta sobie przylozyla...co do piersi...to cieple oklady ktore rozluznia piers, pozniej odciaganie mleka laktatorem (ja w miedzyczasie kiedy sie sciagalo to masowalam piers zeby wiecej/lepiej szlo) i oklady z kapusty (tylko musi byc zimna i rozbita zeby ten sok sie uwalnial - ma dzialanie przeciwzapalne). No i ja spalam tylko tak zeby nie uciskac piersi bo z jednej strony jak byly ucisniete to z drugiej zaraz jakies zastoje mi sie robily, co bolalo i nie bylo przyjemne... :( pomijajac ze dlugo spalam w staniku z wkladkami bo inaczej to by bylo cale lozko zalane, a nie marzylam o mlecznym lozku ;p

Do góry