reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam!
Witam!
Byłam dziś na wizycie, nie było podglądania maluszka, lekarza sprawdzał czy z szyjka w porządku. Wszystko jest OK, morfologia i mocz niezmienne więc już nawet skierowania nie dostałam na ponowne badania. A na + mam 12,5 kg, ważę już 62,5. Patrzę że w 15kg sie nie wyrobię tak jak marzyłam. ale co tam, ważne żeby wszytko było dobrze.

No i co najważniejsze, napisała Amandia:
"Dzwoniłam do Kornelki!!!!!!!
I ona i jej maleństwo czują się bardzo dobrze. Podobno mały rozwrzeszczany bo krzyczał juz jak go z brzuszka wyciągali. Paznokietki u stópek ma takie jak główka od szpilki. Kornelcię trochę boli brzuch ale jest w dobrej formie. Dziewczyny mamy pierwszego sierpniowego bobaska!!!! U małego wszystko w porządku tylko dają mu leki na rozwinięcie płucek i ponoć "topi się" w pampersiku."

reklama
Ja sie najadłam, zmieniłam pościel , byłam na spacerku, teraz M. ogląda jakiś film i denerwuje sie że mu przeszkadzam bo chodziłam i sprzątałam... Widze że za wróżenie co niektóre sie wzięły :-) ja sie śmiałam że zrobie mojemu żeby sprawdzić czy czasami nie ma gdzieś już jakiejś dzidzi :p

Właśnie miałam pisać że ciekawe co u Kornelki... Masakra... Dobrze że się wszystko dobrze skończyło... Normalnie nie wiem co napisać aż...

Super ze dzidzia cala i zdrowa, kornelka nie mogla sie doczekac i ma swojego bobasia:-) zz tym pampersikiem to ciekawie musi wygladac. A wiadomo kiedy wypuszcza ja do domu i kiedy dzidzie wypisza???
No i super ze twoja wizyta sie udala;-)

Snoopy takie wcześniaki wypisują do domu gdy badania są oki ,umią same ładnie ssać -przybierają na wadze no i oczywiście maja wage powyżej 2 kg.to super że maluch kornelki czuje się oki ,jej wyobrażam sobie jak się marwi....będzie dobrze wcześniaki są silne!!!!

tylko pogratulować majowej-sierpniowej mamusi. To tyle co wiem, nie mam z nią bezpośredniego kontaktu. Jak coś tylko będę wiedziała to napiszę wam

reklama
Netgirl ja jeszcze jak miałam 19 lat ważyłam 42kg, teraz ważę 62kg ale się tym nie martwię w końcu to ciąża. Jak ważyłam tak mało miałam zagrożenie że nie będę mogła mieć dzieci bo okres mi się hamował. jakoś tak mnie ruszyło i rzuciłam palenie, wtedy zaczęłam tyć trochę, później po pół roku wróciłam do nałogu, rzuciłam dopiero jak zaszłam w ciążę, ważyłam 50kg wtedy już.
Ja bym tego nie przeżyła jakbym nie mogła mieć dzieciulków, to jest moje życiowe marzenie, może nie chciałam w tak wczesnym wieku, ale mieć chciałam i to bardzo.
Chudość nie jest dobra, a jeszcze ta litość lub zazdrość grubszych dziewczyn...

A co do tego złotego łańcuszka to niestety nie mam takiego w domu. Robiłam na złotej obrączce na nitce, tak może być??

Do góry