reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

to akurat kolokwium pisemne więc nawet w razie czego to nikt mnie nie naprowadzi, a pare teorii mi się myli:baffled: może to jakoś będzie... spadam dziewczyny bo się jeszcze spóźnię:-D trzymajcie kciuki:szok:

reklama
ja w styczniu bede miałam 22 lat mój mały w zaszłym miesiacu skonczył rok jak go rodziłam miałam 20 lat i tez do mnie zwracali uwage ze jestem za młoda ale ja to miałam gdzies co ludzie mówia tez miałam cesarke i nie narzekam niesety nie moge wstawic zdjecia małego i tego suwaczka bo niestety nie umiem pozdrawiam wszystkich
jak mozna to dodac czy dziecko majac 11 miesiacy bedzie pamietałao ojca jezeli ojecie wruci jak dziekco bedzie miało 16 miesacy i co robic zeby dziecko go pamietało prosze o pomoc i jak wsatwic te cuwaczki

Kochana zdjecia pokazuj zdjecia :)) U nas Nadinka ma tylko 8 miesiecy skonczone a jak jej pokazuje cala moja rodzinke na fotach to od razu skacze i sie cieszy :)) A ten pomysl z skype tez bardzo dobry Nadinka czesto rozmawia i swiruje z babcia i dziadkiem :)) A dodam ze widziala ich jedynie dwa razy w zyciu :)) Bo my mieszkamy zza granica i przylatuje co kilka miesiecy A Nadinka kojarzy i nie boii sie :))

ok, nie wiem czy nadaje sie do mlodych mamusiek ( mam aktualnie (jeszcze) 19lat.... w tym roku stukna mi 2 dyszki)....

Ok, znam tu jedna cudna pania ---> artystka kissiak dla ciebie :*!!! ---> ale i tak co nie co napisze, tak w wielkim skrocie - z Tatusiem Malej (panem P. ) jestem juz poonad rok :), wpdlismy niechcacy ale szczerze, gdyby nie mysl ze Mala jest w drodze to na bank bysmy juz ze soba nie byli, corunia nas do siebie zblizyla :)... Kochana dzidzia, co nie :D???...

Problemy sa jak wszedzie, ale dajemy rade - a przynajmniej staramy sie :)...
P. skonczy 27 lat w tym roku a nadal z niego wielki dziec - mezczyzni chyba nigdy do konca nie dorastaja :D ....

Wiec tak, nie pracuje, szkoly nie skonczylam ( powodem jest rodzina a raczej jej czesciowy brak ale to malo wazne), narazie nie widze sie w szkole, ale moze od wrzesnia uda mi sie skonczyc to co zaczelam :)...

ok... jak narazie chyba starczy :)...
Buziaki Sliczne :*

Heja :)) z szkola nie ma sie co martwic Nie zajac nie ucieknie :)) Mi tez zostal ostatni rok technikum i bede go konczyla zza granica :) Tak za rok jak Nadinka bedzie wieksza :)

POMOCY, musze szybko cos znalezc na rozstepy co mozna uzywac wczesniej niz od 4 miesiaca ciazy. Jest w ogole takie cos? Albo jaki kolwiek zwykly krem mozna stosowac?

Robia Ci sie juz rozstepy? no nie zartuj :shocked2:
Ja polecam osobiscie oliwki, i tylko oliwki.
Nie wierz w zadne specyfiki po 100zl, bo i tak nie podzialaja... to jest kwestia genetyczna, jedni moga sie smarowac na zaboj, a im i tak wyjda, inni nie musza wogole i nie maja niczego.

Noo ja juz zmykam Bo jutro mnie czekac dluga jazda i lot :) Milej nocki kobietki :)) Buziakiiiiiiiii

A dokąd lecisz? :confused:

Uczylam sie moze ze 2h w nocy i padlam... dzis geografia... na 100 pytan ucze sie tylko 50 - samej teorii, bo do mapy nawet nie podchodze bo jestem z niej zupelnie zielona.. dobrze ze wiem, gdzie lezy polska :dry:
Wracam do nauki, padnieta.
I jak pomysle, ze jak wroce to bedzie czekal Damianek - ciesze sie.
Jednak gdy Damianek zasnie... wraca nauka, na jutro - chemia i fizyka, ale to zawsze lzej niz geografia.

Grecja - trzymam kciuki!

ok, nie wiem czy nadaje sie do mlodych mamusiek ( mam aktualnie (jeszcze) 19lat.... w tym roku stukna mi 2 dyszki)....

Ok, znam tu jedna cudna pania ---> artystka kissiak dla ciebie :*!!! ---> ale i tak co nie co napisze, tak w wielkim skrocie - z Tatusiem Malej (panem P. ) jestem juz poonad rok :), wpdlismy niechcacy ale szczerze, gdyby nie mysl ze Mala jest w drodze to na bank bysmy juz ze soba nie byli, corunia nas do siebie zblizyla :)... Kochana dzidzia, co nie :D???...

Problemy sa jak wszedzie, ale dajemy rade - a przynajmniej staramy sie :)...
P. skonczy 27 lat w tym roku a nadal z niego wielki dziec - mezczyzni chyba nigdy do konca nie dorastaja :D ....

Wiec tak, nie pracuje, szkoly nie skonczylam ( powodem jest rodzina a raczej jej czesciowy brak ale to malo wazne), narazie nie widze sie w szkole, ale moze od wrzesnia uda mi sie skonczyc to co zaczelam :)...

Witam i gratuluje dzidzi.....

ja w styczniu bede miałam 22 lat mój mały w zaszłym miesiacu skonczył rok jak go rodziłam miałam 20 lat i tez do mnie zwracali uwage ze jestem za młoda ale ja to miałam gdzies co ludzie mówia tez miałam cesarke i nie narzekam niesety nie moge wstawic zdjecia małego i tego suwaczka bo niestety nie umiem pozdrawiam wszystkich
jak mozna to dodac czy dziecko majac 11 miesiacy bedzie pamietałao ojca jezeli ojecie wruci jak dziekco bedzie miało 16 miesacy i co robic zeby dziecko go pamietało prosze o pomoc i jak wsatwic te cuwaczki

witamy:)

Grecja-trzyma kciuki:)

Witajcie;)

ja na 13 ide do Piotrusia....snieg sypie....

buziaczki mielgo dnia

no ja już PO. teraz mam przerwę do 14:40 i dalej zajęcia aż do 19:30:baffled: w sumie to nie poszło tak źle to kolokwium. mam nadzieję, że mi zaliczy. zależy czy patrzy na jakość czy na ilość. no ale jestem dobrej myśli:-) w ogóle to całe buty mi przemokły:wściekła/y:

clio ja mam pytania mam pare rozstepow na posladkach po ciazy .... bo przed wazylam 47 a tydzien przed porodem 73 :p wie sila rzeczy sa i co moge na to porazdzic uzywaam krmu na rozstepy i blizny z daxa klapa cala ciaze oliwkwalam sie i uzywala musteli dla ciezarnych jakis kremik a;bo sposob??? doradz jak mozesz i aha ashera ty tez mialas taki pepek naciagniety jak ja ze odbijal sie od flesza - miałam kolczy w pepku jak ie dowiedzialam o dzidzi usunelam go ale tak mi pepk wyskocyl i sie rozciaglo kolo dziurki ze malo sie nie rozerwalo a na oatatnim usg babka nawet tam nie jezdzil bo plakalam tak to blalo i teraz mam blizne w ksztalcie iksa jest jakis taki krem na blizn dobry?? bo mialam tez cesarke i tez chcialam troske ta bbizne zredukowac chodze a solarium raz w tyg na 7 min bo wiecej mi nie trzeba ale widac je dalj :p doradz dobra kbieto:)

Na blizny-to no-scar. Albo tańszy cepan. Ja mam cepan w domu-chciałam smarować rozstępy-bo podobno czasem daje rezultat-ale nie mogę znieść zapachu cebuli:p

Ostatnia edycja:

Jak na moje oko starą mamusią nie jesteś ;-) Ja za pare miesięcy bede miała 21 lat i ... uważam się za młodą mamę ;-)

Co do szkoły ... Nie zając nie ucieknie :-) Jak będzie Ci bardzo zależeć na wykształceniu to nie będzie przeszkód. Przecież wiek jest nie ważny :tak:

Ja zauwazylam ze nie moge sie kapac w goracej wodzie

W ciąży nie powinno się w ogóle kąpać w gorącej wodzie, także radziłabym Ci tego unikać.

POMOCY, musze szybko cos znalezc na rozstepy co mozna uzywac wczesniej niz od 4 miesiaca ciazy. Jest w ogole takie cos? Albo jaki kolwiek zwykly krem mozna stosowac?

Nie gadaj, ze masz już rozstępy :szok: Bez przesady ... Stosuj oliwkę, ponoć jest najlepsza, każdy ją chwali :-) Sama zaczęłam stosować od wczoraj :tak:

to akurat kolokwium pisemne więc nawet w razie czego to nikt mnie nie naprowadzi, a pare teorii mi się myli:baffled: może to jakoś będzie... spadam dziewczyny bo się jeszcze spóźnię:-D trzymajcie kciuki:szok:

Trzymam kciuki mocno, mocno !! i nic się nie bój :-) Dasz rade :-)

A ja dzisiaj byłam na swoich pierwszych badaniach ;-) Morfologia, mocz, grupa krwi, toxo, wr ... Pobrali mi hektolitry krwi i zapłaciłam 111 zł - ufff - a gin mówiła, ze zapłace koło 200.
Za równo tydzień mam wizyte u gina ... Jeju już nie mogę się doczekać !!

Co do matury ... WOS faktycznie nie jest lekki do zdania, bo wszystko się zmienia, ale geografia? Polecam z czystym sumieniem. Sama ją zdawałam, bo nie miałam co zdawać ... W niczym nie czułam się pewnie, nawet w gegrze, ale kupilam sobie Vademecum i wzięłam się do roboty. Nie uczyłam się bóg wie ile ! Tylko czytałam i co? I zdałam nawet nie tak źle ;-)

Dziekuje za mile przyjecie ;)

a propo rozstepow ja uzywam fissana (mamusie baaardzo go sobie chwala) i jest bardzo tani :).... poki co nic, ja duzo nie przytylam (przed ciaza azylam 42kg) bo tylko jak narazie +7kg, wszystko mi w brzuchacz idzie, nic w tylek itd... :(! (KURDE UPACKALAM KLAWIATURE BITA SMIETANA :szok:)
na zmiane uzywam kremu p/rozstepom i oliwki i poki co dziala :)...

Jak na moje oko starą mamusią nie jesteś ;-) Ja za pare miesięcy bede miała 21 lat i ... uważam się za młodą mamę ;-)

Co do szkoły ... Nie zając nie ucieknie :-) Jak będzie Ci bardzo zależeć na wykształceniu to nie będzie przeszkód. Przecież wiek jest nie ważny :tak:

W ciąży nie powinno się w ogóle kąpać w gorącej wodzie, także radziłabym Ci tego unikać.
(...)
A ja dzisiaj byłam na swoich pierwszych badaniach ;-) Morfologia, mocz, grupa krwi, toxo, wr ... Pobrali mi hektolitry krwi i zapłaciłam 111 zł - ufff - a gin mówiła, ze zapłace koło 200.
Za równo tydzień mam wizyte u gina ... Jeju już nie mogę się doczekać !!

Co do matury ... WOS faktycznie nie jest lekki do zdania, bo wszystko się zmienia, ale geografia? Polecam z czystym sumieniem. Sama ją zdawałam, bo nie miałam co zdawać ... W niczym nie czułam się pewnie, nawet w gegrze, ale kupilam sobie Vademecum i wzięłam się do roboty. Nie uczyłam się bóg wie ile ! Tylko czytałam i co? I zdałam nawet nie tak źle ;-)

A mi sie nie podoba ze stuknie mi 20-stka ----> pozniej to ponoc juz tylko z gorki i nim sie obejrzysz 3 dyszki :sorry2:....
A co do szkoly - uczylam sie na projektanta mody /krawcowa (kocham to) i na bank bede chciala w tym zawodzie pracowac ::tak:... wiec na pewno skoncze te szkole:)... zostala mi tylko ostatnia klasa do zaliczenia i matura :sorry2:...

Kochana jak to tyle az placilas za badania - ja mam co miesiac badania za free :szok:

a co do WOSu na maturze - z tego co wiem, jest to strasznie trudny przedmiot do zaliczenia, bo pytania moga byc naprawde przerozniaste, ale u mnie znajomi pozdawali, czyli jest to mozliwe :blink:.....
Ja chcialam pisac biologie i to moze nawet rozrzerzona bo jestem z tego dobra :).. a gegra ----> jejuz jak ja nienawide mapek :baffled:...

reklama
Nieee , nie robia i sie chyba rozstepy, ale szybko rosna mi piersi i wole zapobiegac, a ze wlasnie sie wybieralam do rosmana to pomyslalam ze akurat kupie cos tylko nie wiedzialam co ; )
w ogole dzis mam chyba dobry dzien...
pomijajac fakt ze rano bylam na pobieraniu krwi i mam wielkeigo siniaka na reku;p ale ogolnie dobry

Do góry