reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej laseczki ale skrobieice:) ja ostatnio mialam problemy z kompem i nie moglam nic pisać.

Piszecie o tym momencie kiedy widzi sie dzidziusia po raz pierwszy ,Boziu az mi sie zachcialo porodu.A tu jeszcze ponad 10 tygodni;-):tak:Szkoda tylko,ze cc.

Jesteśaniolkiem witaj i tutaj:-)

Motylicja może zmianami na forum na razie sie nie zajmuj.Hehe.Poza tym sorki ,ze pytam,ale nie masz dziecka ?Planujesz w ogole?? Masz faceta?jaki jest cel tego,ze siedzisz na MM?(nie pytam zlosliwie)

Polna ja to po przygodzie z finlandią zurawinową(zakonczoną wstrzasem mozgu) na samą mysl o zurawinie chce mi sie rzy....:wściekła/y::baffled:

Grecja i jak tam wykułaś wszystko??? Powodzenia na kole:).

Artystka i jak tam sie czujez kochana wszystko ok??

Femme Witaj.Ninka widzę sliczna rosnie jak na drozdzach.A pamiętam jak ją rodziłaś hahaha(nie udzielalam sie jeszcze ale podczytywalam)

Ashera my 4 rocznice mamy jutro:).

Strasznie nie wyspana jestem zasnelismy po 2 ,a moj R przed 5 do pracy wstawal.Ja o 8 na badania musialam isc.I teraz ledwo na oczy patrze jak męzulo z roboty wroci to sie do wyrka walniemy.W ogole na badaniach oczywiscie mi krwi nie szlo pobrac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i zyla mi pękła:baffled:w koncu tak jak ostanio z palca pobrała ale nie wiadomo czy z tego da sie zrobic to badanie(odczyn coombsa) bo mowila ze do tego lepsza jest z zyly i moga mi nie zrobic.Boze co ja zrobie jak pojde do szpitala.Ostatnim razem jak bylam w szpitalu to mnie 2 siostry probowaly wbic wenflon cale rece poklute mialam wygladalam jak cpun.Masakra z tymi zylami.

A u Antka wszystko dobrze.Wierci sie jak szalony.Kopac juz nie kopie za duzy jest.Tylko sie wyciaga,wbija mi nozki i raczki.Uwielbiam to choc troche boli.I nadal sie nie przekrecil.Czytalam ,ze z tej pozycji w ktorej On jest biedno mu bedzie sie przekrecic.W sumie zadna roznica i tak cc bede miec.;-)

W ogole przyszla mi paczka z allegro.Z takim *******kami jak otulacz do kapieli,mata do wanienki,termometr,pieluchy,no i moje podpaski po porodzie.Hehe nie moge sie juz malego doczekac.

reklama
Motylicaja Asheara chyba pytala sie Femme ile ma lat - Ty masz wkoncu suwaczek i tam widac :-p

Grecja dobry ale wole z zurwina jakis taki bardziej soczysty :-)

Asheara a mi sie wydaje ze nie warto wmawiac dziewczyna ze porod potrwa godzinke czy 2 i juz dziecko wyskoczy - to nierealne przy pierworodce :dry: trzeba je psychicznie przygotowac ale tez nie przestraszyc :-)

Polna pewnie,że realne:tak: Moja koleżanka,chuda jak szczapa,oczywiście pierworódka urodziła w 20 minut i nawet nie poczuła:tak: Więc jak widać jest to możliwe.Ale za to rzadko spotykane.Lepiej zrozumieć,że poród boli i tyle.W końcu przez małą dziurkę wychodzi człowiek,więc czego tu się spodziewać;-) Ale przecież to minie.Nawet gdyby trwało dwie doby;-)

Motylicja może zmianami na forum na razie sie nie zajmuj.Hehe.Poza tym sorki ,ze pytam,ale nie masz dziecka ?Planujesz w ogole?? Masz faceta?jaki jest cel tego,ze siedzisz na MM?(nie pytam zlosliwie).

Nie planuje nie mam faceta....jestem Niania A cel: to taki jak sam jak ma Grecja....(przynjamniej tak mysle...ze taki sam)

Motylicaja Asheara chyba pytala sie Femme ile ma lat - Ty masz wkoncu suwaczek i tam widac :-p

aaa to sorki myslam ze to pytanie do mnie bylo

mazia wykuć wykułam i wydaje mi się, że zaliczę. no ale to już nie ode mnie zależy:baffled: zaraz spadam się uczyć na kolejnego kolosa na jutro. nawet w weekend nie odetchnę. zaczyna mi się odechciewać studiów:-p
polna taki jak napisałam to też soczysty:-) dzisiaj chyba sobie zrobię, bo znowu mi smaka narobiłaś:-D

Spotykane, ale rzadko to prawda... moja sasiadka ma lat 18, rodzila 2 tyg przedemna i mowila, ze bol ledwo co czula, podczas porodu normalnie rozmawiala itd. i urodzila w 3h.
Z tego co pamietam Dorom5 pourodzeniu, bole porodowe porownala do miesiaczki/bolesnej miesiaczki.
Zdarza sie ale nie ma sie co nastawiac, ze bedzie krotko i bezbolesnie.

Nie kieruj sie tak... dziecko w 36tc - niby donoszone ale zdarza sie byc typowym wczesniakiem i jednak moga wystapic problemy,dluzszy pobyt w szpitalu etc.

Uwierz mi, ja jestem drobna - 167cm, 48kg a urodzilam tydzien po terminie prawie 4kg i 55cm Damiana,i nie rozerwalo mnie na kawalki:-p
Dasz rade, o porodzie teraz nie mysl. Przyjdzie niespodziewanie, i minie tez jakby nie patrzec w mgnieniu oka. :blink:
nooo, ale moj dziec juz teraz prawie kilo wazy (niewiele mu braknie) a co dopiero pozniej.... boje sie ze nie dam rady :zawstydzona/y:....

polna może kiedyś spróbuję, ale chyba się jednak nie przekonam do tej żurawiny:-D
jestesaniolkiem to ty jeszcze tak z 10tyg i możesz rodzić w takim razie:-D
noooo ta mysl mnnie przsladuje masakrycznie :-(....

Paulaa to chyba kazda matka pamieta :-p:tak: ja pamietam jak moj P plakal i uczucie jak dotknelam swojego brzucha .... dziura i kosci :-D:-D:-D
hahaha brzmi to jak po jakims wybuchu bomby.... ja na bank go nie dotkne przez pare godzin po porodzie :-D...

jestesaniolkiem dziwnie myslisz.. ja w 36tc modlialm sie, zeby Lenka posiedziala dluzej w brzuszku.. a urodzilam ja dokladnie w 40tc i wazyla 3490g - wiec chyba nie byla jakims klocem..
Lepiej donosic dzieciatko do 40tc - wtedy ma najwieksze szanse uordzic sie zdrowiutkie jak rybka:tak:
A o porodzie nie mysl.. kazda z nas to przeszla i zyje:-Dwiec glowa do gory:tak:

Paulaa tak ten moment jest najpiekniejszy:tak:i ja bolu tez nie pamietam - nawet tego samego dnia nie mgolam sobie przypomniec jak bardzo bolalo ale pamietalam to spojrzenie Lenki na mnie:tak:ahh przepiekna chwilka:tak:

Polna ja tez wlasnie to pamietam.. jak Lena wyszla z brzuszka to on tak caly opadl i juz go nie bylo:-Dbylam pewna, ze mi zostanie jeszcze tak jak w ciazy duzya tu taki plaski odrazu:-D
a ja sie boje i to strasznie :blink:.... a jak cos bedzie nie tak, a jak nie zakocham sie odrazu w malej.... a jak... a jak.... :zawstydzona/y:

JESTESANIOLKIEM - a ja Ci zazdroszczę jak nie wiem co :-p tak mi się marzy drugi poród ... walić ten ból będzie i minie ale uczucie jak pierwszy raz widzisz swoje dziecko ...bezcenne :-p :-)
:-)... chetnie sie zamienie - urodzisz za mnie?? :-D:-D:-D

Hej laseczki ale skrobieice:) ja ostatnio mialam problemy z kompem i nie moglam nic pisać.

Piszecie o tym momencie kiedy widzi sie dzidziusia po raz pierwszy ,Boziu az mi sie zachcialo porodu.A tu jeszcze ponad 10 tygodni;-):tak:Szkoda tylko,ze cc.

Jesteśaniolkiem witaj i tutaj:-)
ooo witam, a ty co tu robisz Kochaniutka :*:*....
jeju ja tez chce takiego nastawienia troszku :-(... ja tam staram sie nie myslec o porodzie, bo jak zaczynam to wpadam w stany lekowe :zawstydzona/y:... boje sie strasznie

Ania ale to sa pojedyncze przypadki :-p tak samo jak np u mojej siostry , rodzila , miala skurcze a ich nawet nie czula :-D
dobrze ze w szpitalu byla i na ktg wykazalo ze porod sie zaczyna:-)

Mazia Antos ladniutkie imie , ostatnio podobaja mi sie takie stare imiona - jak bede miala kiedys dziewczynke chcialabym Jej dac na imie Hania :-)

Polna pewnie,że realne:tak: Moja koleżanka,chuda jak szczapa,oczywiście pierworódka urodziła w 20 minut i nawet nie poczuła:tak: Więc jak widać jest to możliwe.Ale za to rzadko spotykane.Lepiej zrozumieć,że poród boli i tyle.W końcu przez małą dziurkę wychodzi człowiek,więc czego tu się spodziewać;-) Ale przecież to minie.Nawet gdyby trwało dwie doby;-)

Spotykane, ale rzadko to prawda... moja sasiadka ma lat 18, rodzila 2 tyg przedemna i mowila, ze bol ledwo co czula, podczas porodu normalnie rozmawiala itd. i urodzila w 3h.
Z tego co pamietam Dorom5 pourodzeniu, bole porodowe porownala do miesiaczki/bolesnej miesiaczki.
Zdarza sie ale nie ma sie co nastawiac, ze bedzie krotko i bezbolesnie.
to moja kolezanka z klasy, ostatnio mi opowiadala, ze wogole skurczy nie czula wczesniejszych, pojechala do szpitala i przy 3 partym dziecko siup i juz.... zajelo jej to pare minut :)... ja tez tak chce :tak:

reklama
Jestesaniolkiem najwazniejsze to to by nie nastawiac sie ,ze bedzie zle!!!.Zobaczysz dasz rade kiedys kobiety w kapuscie rodzily zdrowe dzieciaki .I BYLO:D

Polna Hania... tak na mnie mowiono w podstawowce i gimie.Jak poszlam do lo to nie umialam sie przyzwyczaic jak ktos do mnie mowil Marzena.A Hanka wzielo mi sie od Hanki Bielickiej.Bo gadam tyle co ona.Tak w ogole to tez imiona stare bardzoi lubie.Nie podobaja mi sie te wszystkie Nicole,Alany, i Denisy.Masakra dla mnie.

Do góry