reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

no mu juz wstalismy o 8 nie wiem co tak wczesnie:-p Mikego juz ubralam a ja nadal w pizamie i mi sie niechce nic zorbic:zawstydzona/y:;-) no i mysle nad sniadaniem Mikiego dzisaj chyba dostanie jajecznice bo aj tez bym sobie zjadla:-)

polna hym tez bym zjadla takie domowe zapiekaneczki nei pamietm kiedy ostatni raz jadlam:blink:

niunia no niestety ci nie pomoge bo nigdy nie mialam.

anetka no ja sie wlasnie zastzanawiam caly czas nad tym czy zrobic cos i jak tak to co. No jak narazie moge dac cos jutro mojemu tacie a reszta na weekend zostaje.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:-)

Polna Ty kusicielko:-psmaka mi robisz, a nie ma szans, zebym dzis zjadla cos tak ciezkostrawnego;-)

Anetka moi rodzice nie dostli prezentow:zawstydzona/y: Lenka zlozyla zyczenia babci i zaspiewala piosenke:tak::-)
A co do drzemek to Lena miala jedna w wieku Zuzi:tak:wlasnie miedzy ta 10-12 i potem szla spac na noc o 19:tak::-)a ja nawet znalazlam sposob na Lene, zeby spala dluzej to z lozeczka przenosilam ja na kanape i spala kolo mnie:tak:i wlasnie potrafila tak z 2 godziny.. co sie przebudzala to ja glaskalam i spala.. Trzeba bylo jakis sposob na nia znalezc i ten okazal sie najlepszy:tak:

Kolia a Mikołaj lubi jajecznice?? Moja Lena nie znosi jajek:baffled::sorry2:nie wiem czemu.. nawet jak jej przemyce to i tak wypluwa:sorry2:
A Ty masz ferie??:-)

Witam. Co Wy dziewczyny?! Nie macie co robić tylko na BB siedzieć? :-). Nie no żartuje. Naprawdę ciężko Was nadrobic.
DZIECIACZKI śliczne.
POLNA Ala to zmieniła się między drugim a trzecim zdjęciem. Te ostatnie jest naprawdę super.
UMI Mi zawsze podobał się kolor włosów Kacperka. Lubię takie rude dzieci :-)
NIUNIA Ja to nie mogę Ci pomóc. Ale pewnie operacja będzie potrzebna. Ale to pewnie byłby mały zabieg zszyćia powłok i nie wiąże się z długim pobytem w szpitalu.
CLIO Gratulacje. Oby Twoje pragnienie córki sie spełniło. Będziemy czekać na wiadomość o płci dzidzi :-)
ZASKOCZONA Witaj.
No i więcej nie pamiętam.

EDIT
BAŚKA Wiesz moja też nie lubiła jajek. Tylko poczuła w buzi to wypluwała ale jak zobaczyła że Mareczek wcina ze smakiem to sama sim przekonała. A teraz bez jajka żyć nie może.

Ostatnia edycja:
kolia ja tam też nic spacjalnego nie szykuję, kupiłam kartki i po czekoladce, myślę, że wystarczy :-p

baska życzenia i piosenka to pewnie dla babci lepszy prezent niż jakikolwiek,no niestety Zuzka jeszcze nie umie :-p
kurcze 1 drzemke? :shocked2: Zuza ma z 4-5 :dry: więc nie dziwne, że w nocy nie śpi, no ale co jak tatuś mówi, że jak jest śpiąca to niech śpi :-p nie wiem co robić z tą małą marudą

A ja sie dzis wyspałam ani razu nie wstawałam tylko dałam mu jeść jak zwykle o 5:tak:

Clio
Gratulacje i basia ma racje ja byłam na 99% pewna ze to chłopiec:-D no i jest.
Ewi:dry: ja sie cała ciąże modliłam żeby miał czarne włosy po T. i brązowe oczy no i karnacje T. bo on jest blady, ale nie tak jak ja:-D. A tu: oczy niebieskie, włosy rude, a do tego karnacja po mnie czyli jak mąka:dry: eh... no ale i tak go uwielbiam:-p;-)
Sylcia Miałam raz takie włoski, ale to był efekt nieudanej próby fryzjera:-D:-p ale do mnie tak krótkie włosy nie pasuja bo mam gruga twarz tobie jest fajnie
Polna Ala na twarzy sie wcale nie zmieniła urosła to fakt i włosków ma wiecej wydaje mi sie ze podobna do Ciebie:tak:
femme Pierwsze i ostatnie zdjęcie Ninki mega różnica a z tymi po srodku to juz pomału robiła sie podobna do siebie teraz cudna jest.

Ewi ale Lena widzi, ze my jemy ale jej to nie przekonuje:baffled:czasami przemycam zoltko chociaz;-)

Anetka ja bym na Twoim miejscu jej nie kladla tak czesto.. Jak dla mnie dla prawie 9miesiecznego dziecka 4-5drzemek to za duzo:tak:
sprobuj o jakiejs normalnej godzinie ja polozyc i jak sie przebudzi to ululac ja spowrotem:tak:.. Lena miala wszystko jak w zegarku.. po drzemce byl obiad, potem zabawa, potem podwieczorek, zabawa, o 18.30 kąpiel i do spania:tak:i nigdy nam sie nie budzila po tej 19.. tzn wiesz przebudzala sie (to jest normlane) ale zeby wstawac to niee.. Spropbuj co masz do stracenia - nic a mozesz zyskac wolny wieczor dla siebie.. Lena do dzis chodzi spac po 19:tak::-)

EDIT:
Umi ja tam uwielbiam wlasnie Kapcerka za to, ze ma taka karnacje i wloski:-) jest przesliczny... A rudy jest ale jest rudy wlasnie w ten uroczy spsob.. Ja mowialam Adamowi, ze moge miec rude dziecko byle by nie bylo wysypane dpo tego piegami na clej twrazy i nie mialo az takich pomaranczowych wlosow.. a Kapcperek wyglada dokladnie tak jka mi sie podoba:-) i te jego piękne oczka:-)

Ostatnia edycja:
Anetka 4-5 drzemek dużo mój jak wstaje koło 7 to idzie na drzemkę taką 15-30 min po 9, druga dłuższą bo 2-3 h ma po obiedzie i potem idzie spać o 21 albo jak po obiedzie spi godzinkę tylko to koło 18 strzela sobie 20 min drzemkę, czyli w sumie 3 lub 2 drzemki i sen właściwy
baska Tak nie wygląda na szczęście tak strasznie:-p:-D od dziecka mam awersje do rudych osób i jakby miał cała twarz w piegach, co sie jeszcze moze zdarzyc bo ja mam troche piegów pod oczami i na nosie na szczescie nie widac ich tak bardzo to, to bym sie chyba popłakała:-p. Odkad skonczyłam 10 lat nie chciałam miec rudego dziecka a jednoczesnie wydawało mi sie ze jednak rudzielec mi sie trafi no i proszę:-D:tak::-p, ale zmienia mu sie kolor na ciemny blond wiec nie będzie tak źle mam nadzieje:-p

anetka az tyle drzemek :szok: to sie wcale nie dziwie ze ZUzka takim nocnym markiem jest :-D 2 drzemki spokojnie wystarcza takiemu dziecku:tak: musisz ja nauczyc zeby spala kolo poludnia i np o 16 a sama zobaczysz jakie bede rezultaty :tak:

A Ala na dzien babci dala jej czekoladki i buziaka , jeszcze probowala powiedziec Wszystkiego najlepszego Babciu ale wyszlo jej ,,masz babciu,,:-D

Basia a Ala uwielbia jajecznice i to czasem nawet w kielbaska zje :tak: jak robimy np salate i trzeba pokroic jajka to Ala juz siedzi przy stole i pomaga a przy okazji wszamia same zoltka :szok::-)

Ah no i Ala ma goraczke :blink:

Polna a Ala ma tylko goraczke?? Wspolczuje:baffled:niecierpie jak Lena jest chora bo jak zaczyna goraczkowac to odrazu 40st:baffled:
A co do tych jajek to ja nie wiem, co Lenie nie smakuje.. Mam nadzieje, ze sie przekona:tak:

reklama
Dzień dobry mamy ;):* ja wstałam dziś po 8 ;)
Mam zamiar dziś ogarnąc sie, przejść sie do szkoly bo mi sekretarka świadectwa nie dała.. I później musze wyrobić zdjęcia do dowodu i do legitki i zanieść papiery do nowej szkoły.. I o ile bede na siłach to do babci jednej i drugiej musze pojechać ehś...

sylcia to znajdź mnie na nk Marta Justyna Urbańska Płock ;)

kolia no właśnie żeby to od nas tylko zależało ;P ja bym chciała 3 a najlepiej z 5 hehehe :p Ale wiadomo w Polsce 3 dzieci to baaardzo dużo, a z kąd tu pieniądze na 5 ;p No wiec jak juz teraz mam jedno w drodze to się bardzo cieszę ,ale licze że będzie 3 ! A przynajmniej żebym miała parke :)

kingusia też jak pingwin chodze :D tyle że ten śnieg i te zasypane chodniki tak mi pomagają że już wogóle wpasowałam sie do grona zwierząt "zimowych" hehehe ;]

anetka no baaa nie widziałam dużo dziecióf z takimi słodkimi polikami. Są przecudne. Oby moj dzidzius nie odziedziczył po tacie za dużo bo będzie chudy jak szczurek ;P Ale ja sobie cały czas powtarzam że będzie śliczny mądry i utalentowany po mamie hehe ;p
Podobno kobieta w ciązy jak wmówi sobie coś to tak jest ;] ;p tak mi niedawno babcia powiedziała. Ona jak była w 1 ciąży to cały czas mówiła żeby dzidzius mial oczy w tate, karnacje też, ale usta mamy.. I wszystko to co mowiła sprawdziło sie ;)) I wyszedł Marek śliczny jak nie wiem tylko że lovelas taki bo babcia nie pomyslała o inteligencji ;p i taki z niego głąbek bez szkoły ;p

baska masz racje Kacperek jest boski ! Naprawde ma śliczny ten kolorek włosków ;)

Ostatnia edycja:
Do góry