reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

agnieszka.kk ja zjadłam budyń z sokiem wiśniowym :-p:rofl2: wypiłam tą kawę i mam niespożyte siły :D plecy dalej bolą ale nic nie poradzę ... :zawstydzona/y::-(

...najwidoczniej nie u wszystkich się to sprawdza jak widać hmmm
w takim razie nie masz innego wyjścia jak poczekać na swoją kolej ;-)
a siła przyda się przy porodzie więc nabieraj jej jeszcze więcej :tak:

reklama
No i wróciłam.. uhh IP to prawdziwa męczarnia..tyle kobiet w ciąży stoi na korytarzu a stare babcie siedzą z torbami na ławeczkach..
a więc:

standardowo kroplówka z nospy..

No i zbadali..
USG- z dzieckiem wszystko ok, co do upławów infekcji żadnej nie ma- i to podobno normalne w ciąży.

No ale skraca mi się szyjka i już umówiłam się do gina na jutro.. swoją drogą, nie wiedziałam, że w soboty przyjmuje:nerd: a my się zawsze tak gonimy jak D. konczy prace..

Dzięki za kciuki:tak: sama się tak wystraszyłam, że łoh..

A czy mogłaby mi któraś napisać nr fona na pw?

oj to nie dobrze jak juz szyjka sie skraca. idz do gina cos zaradzi na pewno... moze lezenie moze cos ci da nie wiem nie znam sie. ale obys dotrwala jeszcze troche i bedzie po wszytskim:)

Daff Ech Ty to nie masz takiego problemu jak ja dzisiaj. Mały buntuje się i sra na wszystko, w dosłownym tego słowa znaczeniu. :wściekła/y:
Kingusia jejku jaka córunia już duża.
Ixi Oj to niedobrze, Mam nadzieję że te bóle szybko CI przejdą i szyjka już nie będzie się skracać.

Dzisiaj za karę Mareczek nie ma drzemki. Zaraz wyjdę z dziećmi na dwór ponownie. Potem wezmę się za rybkę. U nas dzisiaj obiedo-kolacja.

Daff Ech Ty to nie masz takiego problemu jak ja dzisiaj. Mały buntuje się i sra na wszystko, w dosłownym tego słowa znaczeniu. :wściekła/y:
Kingusia jejku jaka córunia już duża.
Ixi Oj to niedobrze, Mam nadzieję że te bóle szybko CI przejdą i szyjka już nie będzie się skracać.

Dzisiaj za karę Mareczek nie ma drzemki. Zaraz wyjdę z dziećmi na dwór ponownie. Potem wezmę się za rybkę. U nas dzisiaj obiedo-kolacja.

hehe no to tak to nie mam... no ale julka bardzo lubi jesc i bawic sie w tym co wyleci z pampersa a to juz mniej fajne. teraz skacze mi nad glowa i wrzeszcy. ide do niej bo oszaleje.

My po spacerku. Adas wkońcu zasnął. Zupka juz prawie skończona-mały zje jak wstanie.

Widzę,że odwiedziły nas Kinga i Patrycja. Witam :)

Kinga- Kornelka jaka już duża i jak ładnie siedzi:)

Patrycja- co u małego?. Jeszcze większy przystojniaczek się z niego zrobił. I widzę,ze ma juz 2 ząbki-gratulacje.

Ixi- dobrze,ze pojechałaś na IP. Do wizyty u gina oszczędzaj się kochana. Mam nadzieje,ze z szyjką bedzie wszystko w porządku.

Daffodill- siostrzeniec mojego S (roczek) też lubi się bawić kupką-nawet kiedyś skosztował jak go nie upilnowali.
A Adaś się boi kupki. Czasem jak latał bez pampersa i zrobił na podłogę, to uciekał i płakał,zebym go ratowała. Jak zrobi w pampersa to tez chce się szybko tego pozbyć i zaraz leci do mnie z komunikatem.

Ostatnia edycja:
No i wróciłam.. uhh IP to prawdziwa męczarnia..tyle kobiet w ciąży stoi na korytarzu a stare babcie siedzą z torbami na ławeczkach..
a więc:

No i zbadali..
USG- z dzieckiem wszystko ok, co do upławów infekcji żadnej nie ma- i to podobno normalne w ciąży.

No ale skraca mi się szyjka i już umówiłam się do gina na jutro.. swoją drogą, nie wiedziałam, że w soboty przyjmuje:nerd: a my się zawsze tak gonimy jak D. konczy prace..

Dobrze, że wszystko w porządku :-) Jestem w szoku, że już Ci się skracać zaczęła:szok:
Ale chyba na standardy IP to chyba nawet szybko Cię zbadali?

Dzięki :*

Clio Nie dostałam żadnych leków.. :/
Jutro pewnie coś dostane..

Tak poza tym to nawet nie wiem czym grozi skracanie się szyjki.. muszę poczytać i się troche uświadomić, bo z tego co piszecie wynika, że to nie za dobrze:/

ixi no i dobrze ze bylas na IP, tak myslalam ze zaczela sie skracac:] ja tez mialam takie bóle ale to bylo juz w 36tc wiec moglo byc ale u Ciebie to za wczesnie....:* daj znac co jutro lekarz na to powie.
A skracanie szyji oznacza ze szyjka jest coraz krótsza i sie szykuje do porodu. co w Twoim przypadku musi zostac zatrzymane bo to dopiero 29tc -30tc. za 6tygodni te leki które dostaniesz odstawisz i tyle:) dzis odpoczywaj najlepiej i lez!

No ja Mikusia uspilam i mam chwile. juz mi na dworze przysypial na rekach ale jak przyszlismy to zjadl cyca i teraz spi:)

reklama
Witajcie dziewczyny:)

Wczoraj nie zaglądałam bo jakoś czasu na bb zabrakło wybaczcie:)
Byłam w pracy i wróciłam zmęczona aaa dziś mam już wolne no i weekend:))

Co u was dziewczyny słychać?
Jakoś nie mam czas na nadrobienie:(
hej nie widzialas a pytalam sie jak dlugo czekalas na nin??

misia9212 Oj szczerze mówiąc nie, nawet nigdy tam nie byłam:-):-p ale nie mamy do siebie daleko to sie musimy kiedys spotkać choćby w połowie drogi hihi

Kingusia:-p Śliczna Kornelka , cudowna:-)

Kasiuch i jak denerwujesz sie? cieszysz?
wiesz co...i jedno i drugie, wiadomo sa obawy i strach ale tez nadzieja na lepsze WSPOLNE zycie i mam nadzieje ze w uk nam sie uda, bo tu nie mamy szans zeby razem zamieszkac no i bede jak najdalej od tesciowej:D:D:D::D

a więc:

No i zbadali..

dobrze wszystko ok, ale jak skraca ci sie szyjka, to powiem ci tylko tyle ze bedziesz musiala lezec przez reszte ciazy, i gin zapewne da ci nospe i jakies inne lekki rozkurczowe, bo ja mialam to samo, takze jak najmniej chodzienia...

witam sie my wysadzamy juz Olka na nocnik , jak mowi aaaaaa to szybko siadamy na nocniczek i zrobil juz wczoraj kupke 2 razy i dzis siusiu 3 razy:D takze jestem dumna, nie wiem czy on to wola swiadomie ale zawsze cos tam zrobi takze jak narazie to dziala, i ostatnio mowii ma ma ma, i ta ta ta ( ale nie wiem czy swiadomie) dzis tez sie puscil lozeczka jak przy nim stal i stal tak przez chwile:D

Do góry