reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dobry:-)

trzymam kciuki za Ixi i Misie:tak:

dużo zdrówka dla Ciebie Daff i Twojej córuni i dla Ciebie Patrycja również:tak:

Eliza ale mały przystjoniak:-D

wstałam ledwo żywa:baffled: a młody ani myśli mi dać chwile spokoju:baffled:

reklama
w wakacje robilam sporo zdjęć i chcialabym sie pochwalić paroma ;-) jestem bardzo ciekawa Waszej opinii.

Zobacz załącznik 282423Zobacz załącznik 282424Zobacz załącznik 282425Zobacz załącznik 282427Zobacz załącznik 282428Zobacz załącznik 282429Zobacz załącznik 282430Zobacz załącznik 282426
pencil.png
Bardzo śliczne zdjęcia:tak::tak::tak:
Witajcie wieczorem:)
Daff drogie to nosidlo bo ja widzialam za 250zl to troche duzo:)
Justysia1a ja mialam na czczo 76 wydaje mi sie ze to duzo skonsultuj sie z lekarzem, mam nadzieje ze to nie cukrzyca. Wydajesz mi sie bardzo znajoma, ale to tylko pewnie mi sie tak wydaje.

A co do anty... tez chcialabym zaczac cos brac ale co... ja mam problem z braniem jakichkolwiek tabletek na 100% bym zapominala ze trzeba brac tabsy,a do tego moj zoladek jest wrazliwy :D, a Elizka po tym co ty piszesz to nie wiem co myslec o zastrzykach, kusza mnie plastry:) Vegas co ile przykleja sie taki plaster ??

em_x piekne zdjecia, ja sie nie znam na obrobce, ale czesto dorabiam jako fotograf robiac zdjecia na weselach. Mogloby sie wydawac ze jedno nie idzie z drugim w parze ale to chyba przez to ze wczesniej analogiem robilam, a Ty czym pstrykasz ?:)
Ja żeby nie zapominać o tabsach zrobiłam sobie przypomnienie w tel.... jak mi dzwoni to biore... i po kłopocie :-)
piekne zdjecia! bardzo podoba mi sie 4:):):):)`

edit

ja mialam tylko badanie krzywej cukrowej ze wypijalam ROZTWÓR GLUKOZY 75G I PO GODZ MIALAM WYNIK 109.... A ZE ZAZWYCZAJ PO 75G WYNIK SPRAWDZA SIE PO 2 GODZ LEKARZ UZNAL ZA DOBRY.

no ale jak wyczytalas ze zbyt wysokie to musisz udac sie do lekarza bo moze to byc poczatek cukrzycy ciazowej. mam znajoma ktora w ciazy ja miala i musiala zastrzyki sobie robic.

co do plastrów Evra weszlam i poczytalam kilka for zdania podzielone jednak wiekszosc twierdzi ze sa dobre. pojde do lekarza i jak bedzie opcja po wynikach badan stosowania Evry to bardzo chetnie jes wypróbuje.

edit2:

Jula mi sie przeziebiła:(:(:(
ma katar i kicha. za kazdym kichnieciem luzne glutki wylatuja no i kaszle od tych glutkow bo chyba jej po gardelku splywaja!:(:):):)(
Ojej dużo zdrówka dla malutkiej :-(
Zdrówka dla Juleczki!!

A moja Perła na kolację wypiła aż 250ml kaszki, kiedy zawsze piła 125=P Ciekawe czy coś dłużej mi pośpi?
Mój Kuba tak już od kilku miesięcy je... On nie zje mniej niż 250 ml..:laugh2:
dzieki za komplementy co do zdjec ;)
dziewczyny, jak bylyscie w ciazy to mialyscie jakas preferowaną płeć? Ja zawsze marzylam o synku i az dwoch mi sie trafilo :D Moje marzenie po prostu sie spelnilo ;)
ale chyba to u nas rodzinne, bo moja matka miala 3 synow i mnie jedną ;)
Ja zawsze chciałam mieć parke... Chłopiec miał byc starszy, dziewczynka młodsza... A ma dwóch synusiów... I Kcham ich nad życie :tak::tak:
Fikusek mi sie nigdy nie zdazylo Julki zgniesc a od porodu 3 miesiace spala z nami ale mielismy wtedy wielkie loze sypialniane wiec miejsca bylo full.. ale teraz spimy na typowej dwuosobowej kanapie.. latwo nei jest wstaje z bolacymi plecami i szyja ale julka jest nie naruszona.

Wiadomosc od IXI:

Hej... Ja ledwo co kontaktuje, dali mi rano i w poludnie jakies silniejsze leki na skurcze i strasznie mnie otepily. Z malym wszystko OK.. Ale predko nie wyjde... znowu mialam jakies skurcze. Pozdrow wszystkie dziewczynyna forum i podziekuj za kciuki. Niestety nie jestem w stanie kazdej odpisac. Buziaki!
IXI Kochana trzymaj sie :-:)-:)-(
Kasiuch no ja właśnie nie wiem czemu to moje dziecię takie uparte :-p może wie ze TAK dobrze już nigdy nie będzie :-p
em_x ja chciałam chłopca a mój B dziewczynkę jakmu powiedziałam potem o tym jak płeć już znaliśmy to mi odpowiedział że mogłam gouprzedzić to by się nie łudził :-p:rofl2:
z IXI faktycznie nie za ciekawie ale najważniejsze żeby Oliwier sie trzymał dzielnie no i Ona też :tak: biedulka
Vegas ta twoja Perełka to zuch dziewczyna :laugh2:
fikusek ty to mróweczka jesteś
MISIA92 sms: dostaje leki na szybszy rozwój płucek Michałka gdyby się miało wcześniej zacząć i będą ich obserwować ale czują sie dobrze. a wy tam pewnie szalejecie na forum:)

ja też zmykam do łóżeczka :tak: zaczęli u nas na osiedlu grzać :rofl2::rofl2::rofl2: jest milusio i nie marznę nareszcie :laugh2: Dobranocka :rolleyes:
Misia ... jesteśmy z Tobą .. Clio a my sobie sami palimy kiedy chcemy.. Wczoraj mój z sąsiadem poszli napalić wieczorkiem i w nocy było bardzo przyjemnie cieplutko... Jeszcze teraz mam gorące kaloryfery :tak::tak:;-)

mariola pewnie ze dam znac tylko wykop mmnie do tego gina bo juz nie wiem ile czassu sie wybieram:D:D:D moze uda mi sie w ten piatek pojsc bo przyjmuje:)

witam sie z rana :) my od 6 nie slimy,maly psoci,podarl mi waciki kmosmetyczne i lece to posprzatac i na sniadanko ruszamy:)
A Seba mi dziś patyczki rozwalił całe... Ci faceci no :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Witam sie
nie wiem jak ja bede dzis funkcjonowac. julka zasnela o 21 ale wstala juz po 22 z placzem i nie dalo jej sie uspokoic. maz wyszedl z pokoju i spal w drugim a ja sie meczylam cala noc. ona w ogole nie chciala spac., taki katar ja chwycil na noc ze oddychac noskiem nie mogla. furczalo jej kaszlala od tego kataru i w ogole koszmar. posmarowalam jej dziasla bo te 3 zeby idace naraz sa bardzo bolesne i chociaz godzinke zdrzemnelysmy sie. ale juz od 4 ja sil ni9e mialam. poszlam zbudzic meza zeby on posiedzial a ja sie przespie i pozniej sie zmieimy. ale jakos o 5 udalo mu sie ja wlozyc do fetelika samochodwego tego do 9 kg bo tam wyzej jest glowa a z poduszki zjezdzala. no i od tej 5 do 7 pospala. szczerze? poki co nie czuje zmeczenia alejuz wiem co to bedzie tak kolo 12-13...ehhh bidulka moja. a mnie juz dzis nic nie boli kompletnie ale za to mowic nie moge. gardlo odmawia posluszenstwa.
Oh... Ciężka noc za Tobą.. Trzymaj sie kochana:-:)-(
Super zdjecia:tak:
Co do płci to ja pierwszqa chcialam córe i byla, potem chcialam chlopaczka i tez sie udalo:-)
No ale za trzecim razem nie wypalilo bo chcialam dziewczynke a mam Mikusia, ale nie oddałabym go za nic w świecie... ;-)

Witam sie z rana, ale malo wczoraj napisalyscie:-) spokojnie was nadrobilam.
Biedna ixi, trzymam kciuki za nią caly czas!
Za misie tez trzymam, i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.
Daff zycze zdrówka dla ciebie i małej:*
Nom a ja wczoraj zaszalałam u rodziców, heh ale cóż...:-D maż sie pofukał ale poxniej sie pogodzilismy...:-p :-D
Co tam u was? u mnie pogoda troche do d**y ale nie pada. mgla jest i tak ponuro...
a to moj najmlodszy mężczyzna... :)
Słodziaczek.... Strasznie mi sie podobaja jego oczka.. Kuba tez ma niebieskie ale takiej bardziej ciemne... A jego są poprostu boskie :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

dobry:-)

trzymam kciuki za Ixi i Misie:tak:

dużo zdrówka dla Ciebie Daff i Twojej córuni i dla Ciebie Patrycja również:tak:

Eliza ale mały przystjoniak:-D

wstałam ledwo żywa:baffled: a młody ani myśli mi dać chwile spokoju:baffled:
Kubusie tak maja Pati hehehehe :):)

A ja wczoraj uspałam dzieciaki koło 21... ładnie mi zasnęli i puścilismy sobie z moim film.... Nocka w miare.. Kuba jak to Kuba wstał 3 razy w nocy i od 6 juz nie spał w ogóle... ZA to teraz śpi :tak: Ja i Sebus już po sniadaniu....
Ogólnie u nas juz lepiej... Seba przestał kaszleć gorączkować .. został mu tylko katarek ale walczymy z nim i mam nadzieje że do poniedziałku z nim wygramy bo idziemy na kontrole :tak::tak: A Kuba kaszle jeszcze ale tak już o wiele mniej... też z nim już o wiele lepiej.. Ja dzis też sie czuje lepiej.. Może to przez poranny spacerek. Jak Kuba sie obudził to już miałam po spaniu więc ok 7:30 wsadziłam mojemu Kube do łózka i poszłam do sklepu po świeże pieczywko....
Z pogada u nas nie ma tak źle słoneczko świeci i jest nawet dość ciepło... jak dzieci nie beda miały gorączki to koło południa pójde z nimi na mały spacerek :tak::tak:

Dzieki dziewczyny:-)
Nom przystojniak mi rosnie ze hej:-D sama w nmz zakochana jestem.... ;-)
Patrycja zdrówka tez Tobie życze!:*

Pusto dzis tutaj i clio znikła...czyzby...?:-D

A ja wczoraj uspałam dzieciaki koło 21... ładnie mi zasnęli i puścilismy sobie z moim film.... Nocka w miare.. Kuba jak to Kuba wstał 3 razy w nocy i od 6 juz nie spał w ogóle... ZA to teraz śpi :tak: Ja i Sebus już po sniadaniu....
Ogólnie u nas juz lepiej... Seba przestał kaszleć gorączkować .. został mu tylko katarek ale walczymy z nim i mam nadzieje że do poniedziałku z nim wygramy bo idziemy na kontrole :tak::tak: A Kuba kaszle jeszcze ale tak już o wiele mniej... też z nim już o wiele lepiej.. Ja dzis też sie czuje lepiej.. Może to przez poranny spacerek. Jak Kuba sie obudził to już miałam po spaniu więc ok 7:30 wsadziłam mojemu Kube do łózka i poszłam do sklepu po świeże pieczywko....
Z pogada u nas nie ma tak źle słoneczko świeci i jest nawet dość ciepło... jak dzieci nie beda miały gorączki to koło południa pójde z nimi na mały spacerek :tak::tak:

duzo zdrowka dla Kubusia. kurcze coza paskudny okres ze dzieciaki teraz choruja.
No i Sebastiankowi tez zycze zeby szybko zniknal katar.
a ty jak sie czujesz??

Witajcie z rana :-)
misia92 leży w szpitalu lekarz stwierdził ze do porodu już najprawdopodobniej :rofl2: bo może coś sie zacząć :tak:

a ja mam nerwy na mojego B:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: aż szkoda gadać
a młodemu sie nie śpieszy chyba i to też mnie drażni :-( ogólnie rozpacz mnie ogrania z bezsilności że mąż sie nie umie zorganizować i Alex zebrać i urodzić :no::angry::crazy: oszaleje przez hormony :zawstydzona/y:

a jak tam lolak?
Elizka oczka jak gwiazdeczki :tak::-D
Daff biedna fatalna noc ale na szczęście jak zębulki wyjdą to już spokój będzie :)

Patrycja chyba taki urok tych naszych chłopakow że nad ranem i wcześnie rano się budzą:dry: ale ja też podejrzewam że moje dziecie przechodzi teraz skok rozwojowy bo tak teraz wypada w tych tygodniach :dry:i zapomniałam o Twoich chłopcach duuuużo zdróweczka dla nich :*

trzymam kciuki za clio żeby była już wiadomość że ją wzięło:-D

edit.

eeee clio przyszła no to nici... Alexowi dobrze w ciepełku u mamy w brzuszku:)

duzo zdrowka dla Kubusia. kurcze coza paskudny okres ze dzieciaki teraz choruja.
No i Sebastiankowi tez zycze zeby szybko zniknal katar.
a ty jak sie czujesz??
Ja lepiej... nic mnie nie bole katar tylko męczy ale to nic... Leki zaczęły działać :)
Witajcie z rana :-)
misia92 leży w szpitalu lekarz stwierdził ze do porodu już najprawdopodobniej :rofl2: bo może coś sie zacząć :tak:

a ja mam nerwy na mojego B:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: aż szkoda gadać
a młodemu sie nie śpieszy chyba i to też mnie drażni :-( ogólnie rozpacz mnie ogrania z bezsilności że mąż sie nie umie zorganizować i Alex zebrać i urodzić :no::angry::crazy: oszaleje przez hormony :zawstydzona/y:

a jak tam lolak?
Elizka oczka jak gwiazdeczki :tak::-D
Daff biedna fatalna noc ale na szczęście jak zębulki wyjdą to już spokój będzie :)

Misia już do porodu??? a czemuż to?? Przeciez nic sie takiego nie działo nie????

Patrycja DObrzxe że z dzieciaczkami trochę lepiej. Ja to z kaszlem u moich męczę się już tydzień. Ale daję im Ambroheksal w kropelkach. TO jest lepsze niż flegamina tylko że na receptę. Pierwsze dni tak kaszlały a teraz widać że jest już lepiej.

reklama
Do góry