reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Clio nie moze sie nacieszyc malym Alexem napewno,tez tak mialam jak urodzilam ze siedzialam i patrzylam na niego nawet jak spi:)

kazda z nas tak miala. ja to lubilam siedziecprzy niej albo racze wisiec na lozeczku i spogladac na kazdy gest i usmiech przez sen:) taka mala slodzinka byla a teraz taki lobuz.
ale fajnie ze juz przyjdzie pwoie amma biore ja na raczki ona tuli siealbo buzki daje. czasem po torturuje twarz ale ogolnie wspaniale sa chwile. jak juz jest na maxa zla albo zmeczona to wola wszytskich i mama i tata i dada(dziadzia) i baba i moja bratowa ada (aga).. robi takie smieszne minki.. ajc mozna by tak pisac bez konca:)

reklama
hej
No ale malo do nadrabiani heh;]
a clio pewnie zajmuje sie malym, uczy sie go...;-) odezwie sie napewno jak ogarnie wszystko:-)
No dzis m byc piekna pogoda, tak wiec pewnie kolo poludnia wyjdziemy na dworek i bedziemy korzystac ze sloneczka:-)

fajne zdjecie trojeczki w podpisie masz....:-)

witam nowe mamusie Goraco...

bylam dzisiaj u Piotrusia.....:tak: 8 miesiecy nie byla Lobuz duzy wyrosniety....przedszkolak:) niesety nie obylo sie o lekka sprzeczke o pieniadze....ale coz...taki los Niania...

dobrej nocki zycze

Hej Mamusie :biggrin2:
URODZIŁAM pięknego chłopczyka 3430g 54cm :cool2: mój przystojniak
Na wstepie chce was bardzo przeprosić ze to tyle trwało ale próbuję się zorganizowac dzisiaj jestem dopiero 1 pełny dzień w domku z małym i sie siebie uczymy :tak:

Poród hmm ... chetnie będe miałą kolejnego brzdąca :laugh2: I faza trwała 8h II faza 32min :tak: zaczęło się o 1 w nocy byłam wykończona senna i te ból krzyżowy horror ale dzięki B było mi lepiej masował mi krzyż ale żeby nie zrobić otarć pożyczyliśmy zel do USG bo inaczej miała bym mega otarcie na plecach :-pnie zdązyli ze znieczuleniem bo jak wyszłam z sali przedporodowej i weszłam na łóżko minęło jakieś 15 min i rozwarcie z 4 wskoczyło na 8 i już za późno :sorry2: ale dałam radę szczęście jakie mnie ogarnęło tuż po było niesamowite nacięły mi krocze ale była moja lekarka i podobno zrobiła mistrzowski szew zobaczymy :-p:-p 1,5h po porodzie juz pod prysznicem byłam hihi położne się śmiały że wszystkie powinny tak śmigać :rofl2: Alex ma taką czuprynkę :laugh2: położna która odbierała poród zastanawiała się skąd we mnie tyle siły do parcia ale dzięki temu się mobilizowałam :cool2::-p ale jakoś daliśmy sobie radę :-D

Nie mam czasu zaglądać na forum od momentu jak wróciłam ciągle coś przy mały :sorry2:
Noc dzisiejsza to horror :no: przyszła do Nas popołudniu położna zobaczyć co i jak obudziła mi małego a na pewno z godzinkę by jeszcze pospał to po 1 po 2 dość intensywnie próbowała wyjąć kozę z noska ale jej sie nie udało a mały wpadł w szał :-:)wściekła/y: złapała go kolka i tak do 22 myślałam ze umrę jak on krzyczał i się prężył niespotykane a cały dzień był super spokojny cichy układaliśmy rytm dnia a ty przyszła i się zaczęło :wściekła/y: ale nie umiem uwierzyć ze 4 dniowe dziecko ma kolki gdy nic nie działo się wcześniej a mama jest na diecie nie rozumiem :-:)confused2:

teraz mały śpi wstał przed 6 cycuś -> siusiu-> przytulanie-> sen->kupka :sorry2:
jestem też trochę nie wyspana ale dobrze ze babcia jest to mi trochę pomaga organizacyjnie i psychicznie bo bym zwątpiła cieszę się ze jest :tak::biggrin2:

WSZELKIE RADY NA TEMAT KOLEK MILE WIDZIANE PISZCIE NA PRIV ten rozpaczliwy płacz łamie moje matczyne serduszko a to dopiero 5 dzień :-( mogę nie być na bieżąco i jeszcze raz przepraszam was ze tak długo

oto kilka zdjęć mojego maleństwa

Hej Mamusie :biggrin2:
URODZIŁAM pięknego chłopczyka 3430g 54cm :cool2: mój przystojniak
Na wstepie chce was bardzo przeprosić ze to tyle trwało ale próbuję się zorganizowac dzisiaj jestem dopiero 1 pełny dzień w domku z małym i sie siebie uczymy :tak:

Poród hmm ... chetnie będe miałą kolejnego brzdąca :laugh2: I faza trwała 8h II faza 32min :tak: zaczęło się o 1 w nocy byłam wykończona senna i te ból krzyżowy horror ale dzięki B było mi lepiej masował mi krzyż ale żeby nie zrobić otarć pożyczyliśmy zel do USG bo inaczej miała bym mega otarcie na plecach :-pnie zdązyli ze znieczuleniem bo jak wyszłam z sali przedporodowej i weszłam na łóżko minęło jakieś 15 min i rozwarcie z 4 wskoczyło na 8 i już za późno :sorry2: ale dałam radę szczęście jakie mnie ogarnęło tuż po było niesamowite nacięły mi krocze ale była moja lekarka i podobno zrobiła mistrzowski szew zobaczymy :-p:-p 1,5h po porodzie juz pod prysznicem byłam hihi położne się śmiały że wszystkie powinny tak śmigać :rofl2: Alex ma taką czuprynkę :laugh2: położna która odbierała poród zastanawiała się skąd we mnie tyle siły do parcia ale dzięki temu się mobilizowałam :cool2::-p ale jakoś daliśmy sobie radę :-D

Nie mam czasu zaglądać na forum od momentu jak wróciłam ciągle coś przy mały :sorry2:
Noc dzisiejsza to horror :no: przyszła do Nas popołudniu położna zobaczyć co i jak obudziła mi małego a na pewno z godzinkę by jeszcze pospał to po 1 po 2 dość intensywnie próbowała wyjąć kozę z noska ale jej sie nie udało a mały wpadł w szał :-:)wściekła/y: złapała go kolka i tak do 22 myślałam ze umrę jak on krzyczał i się prężył niespotykane a cały dzień był super spokojny cichy układaliśmy rytm dnia a ty przyszła i się zaczęło :wściekła/y: ale nie umiem uwierzyć ze 4 dniowe dziecko ma kolki gdy nic nie działo się wcześniej a mama jest na diecie nie rozumiem :-:)confused2:

teraz mały śpi wstał przed 6 cycuś -> siusiu-> przytulanie-> sen->kupka :sorry2:
jestem też trochę nie wyspana ale dobrze ze babcia jest to mi trochę pomaga organizacyjnie i psychicznie bo bym zwątpiła cieszę się ze jest :tak::biggrin2:

WSZELKIE RADY NA TEMAT KOLEK MILE WIDZIANE PISZCIE NA PRIV ten rozpaczliwy płacz łamie moje matczyne serduszko a to dopiero 5 dzień :-( mogę nie być na bieżąco i jeszcze raz przepraszam was ze tak długo

oto kilka zdjęć mojego maleństwa
Witaj kochana :-) ucz sie malego, po to są teraz te dni:-)
Co do kolek to nie pomogę bo moje zadne nie mialo ich...;]
Super ze poród Ci sie "spodobal" i nie masz srachu przed drugim dzieckiem:-)
Maly jest śliczny! :-) ehhh, moj byl "maly" te 3,5 miesiaca temu... ale to zlecialo! łap kazda chwile bo ten czas tak szybko leci....... :-)

No i witm sie z wami wszystkimi dziewczynki:-)
u nas oki. noc w miare. znów słoneczko za oknem, zaraz ide robic sniadanie dzieciakom, ale najpierw musze malego przebrac:-)
no i dzis spodziewam sie kaski na konto no i musze na zakupy male wyruszyc bo lodówka swieci pustkami, pampers sie konczą, musze zrobic liste co bede robic na chrzciny... bosze.... chcialabym miec je juz za soba.... :dry:

Clio jaki słodziak :-) Gratulacje :-)

Ta położna to jakaś trefna :dry: i w ogóle, że już tak szybko u Ciebie się znalazła- u mnie to chodzą dopiero z 1,5 -2 tyg po wyjściu ze szpitala ...

Btw Czy któraś z was wie co to Anizocytoza?? wiem, że to rożna wielkość czerwonych krwinek i występuje przy anemii. Ale ja do cholery łykam te głupie żelazo i mam wyniki lepsze niż wtedy kiedy ją niby wykryto ....:confused:

Clio jaki słodziak :-) Gratulacje :-)

Ta położna to jakaś trefna :dry: i w ogóle, że już tak szybko u Ciebie się znalazła- u mnie to chodzą dopiero z 1,5 -2 tyg po wyjściu ze szpitala ...

Btw Czy któraś z was wie co to Anizocytoza?? wiem, że to rożna wielkość czerwonych krwinek i występuje przy anemii. Ale ja do cholery łykam te głupie żelazo i mam wyniki lepsze niż wtedy kiedy ją niby wykryto ....:confused:
Niestety niewiem co to.

U mnie polozna bya miesiac po porodzie i to jeszcze jak zadzwonilam czy wogóle ktos bedzie do mnie przychodzil.... :dry: tak to pewnie nikt by nie pszyszedl:-D heheh

hej:)

clio Alex cudowny! :)

Eliza super zdjęcie masz w sygnaturce:) cudowne:)

leci mi z nosa jak z kranu porażka :/

miłego dnia dziewczynki:*

reklama
Clio kochana doczekalam sie Ciebie:) to moze w nastepna ciaze zachodzimy razem co??? hehehe
widac porod nie najgorszy i juz masz to za soba i Alexa u swego boku.
Uczcie sie siebie bo to jeszcze troche na pewno potrwa. mco do kolek to niby od 3tyg zycia siepojawiaja no ale nie wiem.
skoro twierdzisz ze masz diete to moze jakies zatwardzenie ma czy cos no ale od czego ehhhhh
ja pamietam u nas poczatek. ta totalna dezorganizacja jak julka w nocy chciala sobie bawic sie i lezec i traktowala noc jak dzien a my oczy na zapalkach. ok 2 tyg przestawialam jej czas jak zalapala to ja sie wtedy nagle nabawilam goraczki prawie 40 stopni. lekarze powiedzieli ze to odreaguje w ten sposob wysilek jakim byl moj ciut koszmarny porod.
no ale juz bylo tylko lepeij bo jak mloda skonczyla 4 tyg spala cala noc.
mimo to w domu mialam balagan nie umialam sie odnalezc kilka razy zdarzylo sie ze obiadu mezowi nie zrobila;p

a zdj sa boskie. to 1sze az mnie wzruszylo:)

Ostatnia edycja:
Do góry