reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Netgirl to trzymam kciuki za dwie kreseczki i podwojne fasolki:-D:-D podziwiam Cie, ze tak szybko chcesz druga dzidzie:tak:
ja o tym zaczelam myslec dopiero jak Lena skonczyla chyba z 8 miesiecy.. wczesniej nawet nie chcialam o tym myslec.. caly czas okropny porod byl ze mna.. ale teraz nie ukrywam boje sie jak dibali porodu ale chyba na 98% bede miala wlasna polozna wiec powinno byc git:-D:-D

Polna ja tez trzymam test nawet 2:-D:-D i nawet dzis je ogladalam:tak::tak: ah pamietam ten dzien jakby to bylo dzis:-)
Aha i co do listy to zgadzam sie z toba:tak:fajnie by bylo miec taka:tak::-)

Femme niezle sie porobilo.. niestety faceci maja jakis taki "zmysl" ze pojawiaja sie w najmniej oczekiwnamy momencie.. poprostu pewnie zauwazyl Co stracil, ze potrafisz zyc bez niego, znalalas sobie kogos i teraz zobaczyl, co stracil..

A ja wlasnie zaczynam "wolny wieczor" :-D:-D Lena spi tylko cos sie budzi, bo dzieciaki pod oknem dra sie strasznie:wściekła/y::crazy: ahh

reklama
Amy wlasnie wrocilysmy z pola,zrywalysmy truskawki i teraz powolutku powolutku szykujemy sie do sppania ;-) ale znajac Luske usnie przed 21 :-)

Basia Heh a Ala wlasnie oglada bajke i jakos nie wyobrazam sobie zeby usnela teraz a jakby nawet usnela to pewnie wstalaby kolo 6 :baffled: ale ja juz sie zrobilam wygodna i wole Ja troszke przytrzymac a potem dluzej pospac :happy:
zreszta ile razy Twoja Lenka spi w dzien i jak dlugo ?

Miska nie no chcialabym juz byc w ciazy ale nie chce ryzykowac ;-) a na macierzynstwo nigdy za pozno ,zreszta jak synek(bo drugi bedzie synek:-)) skonczy roczek to wtedy postaramy sie o 3 i to by bylo chyba na tyle :rofl2:

Lena spi raz w dzien od ok 9.30 do 12.. ale wiesz to zalezy.. dzis np spala od 10 do 11.15 dokladnie:tak: a klade ja tak wczesnie, bo obojetnie czy pojdzie spac o 21 czy o 18.30, 19 to i tak wstaje przed 6:-D wiec ja wybieram wolny wieczor:tak: zreszta ona tak szaleje w dzien, ze sama pada po kapieli;-)
a ile Ala spi w dzien??

Oj roznie,czasami to zyczy sobie 2 drzemek dziennie , zazwyczaj o 10:30 do 12 a potem przed 15 do 16 czasem 17 !! a jak spi raz dziennie to klade Ja 13 i spi do 15 a potem i tak zasypia przed 21 ,a rano wstaje miedzy 7;30 a 8 czasami o 9 :happy:
z Niej to straszny nerwus :-(

Lenka tak miala przed roczkiem:-)tzn chodzi mi o drzemki.. po roczku chyba stwierdzila, ze juz duza dziewczynka z niej i za chiny nie polozy sie drugi raz:-Dmi to pasuje..
a co do wczesnego wstawania, musialam sie przyzwyczaic niestety, co zrobic.. choc ona jest cwana, bo lezy cicho dopki sie nie ruszamy. Jak juz zobaczy, ze zaczynamy sie wiercic do daje o sobie znac, ze juz nie spi:-D
A tak poza tematem to chyba same na forum jestesmy:-D;-)

A mi Ala bzikuje , za nic nie chce zjesc kolacji :crazy:
a Twoja Lenka pije jeszcze mleko ? bo ja daje Ali tylko rano ale i tak nie wypije wiecej niz 100 ml !!

Pije jeszcze:tak:ale na spiocha:tak: wypija wtedy okolo 200 ml.. dajemy jej zageszczane.. amoze sprobuj smakowe jej dac.. nie wiem jakie Alusia pije ale my mamy Bebiko i jej smakuje ..

Na spiocha to pila jak nie miala roczku a teraz to jak sie budzi i Ja przewine to wtedy daje butle,ale wypije tylko wtedy jak siedzi kolo mnie i sie opiera omoje kolana ! My tez pijemy Bebiko i zageszczam kaszka smakowa-probowlam rozne smaki !!
ale chyba czasami tak dzieci maja ze kiedys mowia STOP i za chiny ludowe nie beda pily ,tak bylo z dziecmi mojej siostry-posmakowaly normalnego jedzenia i nie chcialy pic mleka !! nie wiem jak dlugo Ala jeszcze bedzie pila,ale chcialabym by pila tak do 2 roku :happy:

no Lena pierwsze takie STOP jak miala 3 m-ce.. nie chciala i koniec. to byl wredy koszmar:wściekła/y:
kurcze budzi mi sie co chwile.. ahh:crazy:

reklama
A moja zasypia :happy: siostra jeszcze przywiozla Dawida i spi w pokoju rodzicow a tamci sie bawia dalej na weselu :blink:
musze zaraz zabrac sie za truskawki ale nie chce mi sie :rofl2:

a Lena budzi sie w nocy ?

Do góry