• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Enssne on Cię gdzieś wyciąga? A to dobre,bo u mnie jest na odwrót. Najlepiej jakbym nigdzie się nie ruszała tylko w domu. Ja bym pojechała i tyle. Dorosła jesteś to Ci nic zrobić nie mogą, z resztą napisałaś,że u was świąt nie ma, więc zabierasz małą,żeby je miała i tyle!

reklama
Enssne przeczytałam wszystkie posty od początku i uważam dokładnie tak samo jak lolkak....na pewno myslisz sobie,że łatwo nam mówić, bo tak naprawdę nie wiemy co przeżywasz,ale oczywiste jest dobro Twoje i dziecka i nie nikt nie ma prawa Ci psuć życia w ogóle,a tym bardziej w czasie świąt. Jest masa ludzi,którzy mogą Ci pomóc i nie możesz się tak męczyć. A dziecko nie powinno na to patrzeć, bo maluchy odczuwają wszelkie rodzinne spięcia sto razy bardziej niż my dorośli.

ENSSNE - 24 lata :szok: dziewczyno powinno być Ci wstyd tyle Ci powiem ...myślałam że masz max 18-19 ... jesteś już dorosła masz dziecko a ty wypisujesz takie rzeczy ? że rodzice decydują o Tobie jak byś miała 15 ? :szok: skandal ... UCIEKAJ ! tyle Ci powiem wracaj do faceta który z tego co piszesz jest normalny ! wyprowadź się i próbuj ratować ten związek...

femme fatal - Nawet nie moge iść do pracy, bo mam papier od lekarza, że w mojej sytuacji nie moge podjąć pracy. Z jednej pensji, z wynajęciem mieszkania ie damy rady, to nierealne.

A doprowadzić moich rodziców do ładu, to jeszcze cięższa sprawa. Ja wiem, że oni chcą mojego dobra, ale bez przesady.

LOLKAK - :-D takiego pytania się nie spodziewałam :-p hehe nie wiem jak on się nazywa spacerówka to taka fajna jest moja mama jej kupiła i wozi ze sobą nawet go nie mam :-D bo ona się małą opiekuje jak ja w pracy jestem bo w przedszkolu do 14 jest tylko i mama chciała jakąś wygodną małą spacerówkę żeby jej się do samochodu się mieściła :-p ale niestety nie wiem jak się nazywa

ENSSNE - a ty nie masz jakieś renty czy coś w związku z tą chorobą ?

No chyba gołym okiem widać,że nie jesteś w obecnej sytuacji zbytnio szczęślwa,więc oni też powinni to widzieć. Masz problemy zdrowotne,więc powinni Ci pomagać,ale to co opisujesz, to chyba jest już nie bardzo....

Femme ja właśnie też chcę lekką i dobrze składającą się spacerówkę ;-) A Twoja wygląda na przyzwoitą ;-) To nie Bebe Comfort?

A co do renty to chyba tylko wtedy jak ma się poniżej 18 lat lub gdy pracowałaś lub studiowałaś gdy wystąpiła choroba-przynajmniej tak mi mówili jak ja się starałam o z ZUSu .

Ostatnia edycja:
femme fatal - Renta i to niewielka jest po 2 latach, a ja dopiero się dowiedziałam.

trinaa - No niestety, trochę przesadzają.

Dziś im oświadczę, że mam zamiar jechać do Ani na Święta - już czuję awanturę.

reklama
enssne powiem Ci,że też musiałam przez coś podobnego przechodzić, tyle że w młodszym wieku no i nie miałam dziecka...ciężko mi było podjąć decyzje o tym, żeby się wyprowadzić z domu,bo tak na dobrą sprawę nie miałam dokąd pójść, byłam w maturalnej klasie, czyli klapa na całej linii,ale zacisnęłam zęby i jakoś dałam radę. W innym wypadku zapewne męczyła bym się do tej pory,a na zdrowiu też mi sięto odbiło lekko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry