reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ViKamcia- mnie troszkę swedziały nogi i brzuch. Ale robiły mi się rozstępy i to pewnie był powód. Nawilżaj częsciej ciało, może przez rozciągająca skóre swędzi. Wiem ,ze cholesteaza też powoduje swedzenie,ale to takie mocne i to wiekszej częsci ciała- objawy nasilają się nocą, więc to nie to.
Myśle,ze naciąga się skóra.

no własnie u mnie się nasila w nocy , i to nie jest na brzuchu ani na udach żeby się rozciągała skóra , tylko swędzą mnie golenie i łydki , a czasem ręce i szyja....:eek:
w 1 ciązy tak nie miałam.. wię cnie wiem ...

reklama
Kamcia ja nie pomogę jesli chodzi o swędzenie:-( niczego takiego nie miałam. śliczne masz te zdjęcia małej:-) Bedziesz miała dwie ksieżniczki w domu:-)

ViKamcia- mnie w takich miejscach nie swędziało. Powiedz o tym lekarzowi na następnej wizycie. Wtedy jeśli będzie mieć jakieś podejrzenia to zrobią ci badania.Narazie nie ma co się straszyć-tylko zapytać lekarza.

ViKamcia- mnie w takich miejscach nie swędziało. Powiedz o tym lekarzowi na następnej wizycie. Wtedy jeśli będzie mieć jakieś podejrzenia to zrobią ci badania.Narazie nie ma co się straszyć-tylko zapytać lekarza.

właśnie na majówkach mi dziewczyny mówiły ze to moze być cholestaza , ale tam swędzą stopy i dłonie , a mnie stopy nie swędzą a dłonie tylko po zewnętrznej stronie...

ViKamcia mnie w ciazy swedzialo wszystko !! szyje mialam cala czerwona w krosteczkach i ginekolog podejrzewal cholestaze, bylam w szpitalu. Przejdz sie do lekarza bo jesli to cholestaza to lepiej zebys byla pod opieka lekarza w szpitalu..

Podstawowym objawem WCC jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych, co prowadzi do bezsenności.

anetka nie zauważyłam twojego posta:zawstydzona/y: Mnie to sie ogólnie marzy teatr ale nie ma co marzyc zeby Tomka wyciagnąć:-D ale na kino kiedys odżałuje bo jak pustelnicy żyjemy. Nigdzie nie chodzimy, nie bawimy sie doslownie aspołeczni sie robimy

reklama
Ja w kinie byłam z zeszłym roku ostatnio:-/ Na jakiejś "randce w ciemno" czy coś takiego ;-)

Paula co za fajna rodzinka :-D

VikamciaG mnie swędziało trochę -smarowałam się częściej balsamem dla ciężarnych z Rossmanna :-) Gratuluję dziewczynki :-)

Do góry