reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Patisia - to ja ;-)
Umi, można coś pomyśleć o spotkaniu, mnie bardziej pasuje Rzeszów.

co do wózków to my mamy taki: Wózek spacerowy PICOLLO
i w sumie jestem w niego zadowolona, wymieniałam w nim tylko kółka tylne bo się guma odkleiła, a tak ogólnie to bez zastrzeżeń. chciałam kupić Maclarena Triumpha ale... beznadziejnie się go prowadzi w porównaniu z tym co mamy... :eek: i myślę, że jeszcze z rok Daniel w wózku pojeździ, nie dłużej... bo już chce sam chodzić.

laski... rzucam palenie... :cool2: trzymajcie kciuki!

reklama
cheri- dasz radę, ja taki nerwus a nie palę już ponad miesiąc to i ty dasz radę. Już zapomniałam,ze paliłam:)

kiniorek- ja chodziłam dużo, nawet tydzień po terminie, igraszki do ostatnich dni w domu-bo nie miałam rozwarcia i nic. W szpitalu 3 dni z zastrzyków z hormonami i mnie dopiero wzieło. Przez pare godzin miałam mocne skurcze i tylko centymetr rozwarcia. Dali mi kroplówkę, a rozwarcie rosło powoli, położna robiła masaż szyjki i dopiero ruszyło. O dziwo już w 36 tygodniu lekarz stwierdził,ze głowka jest bardzo nisko i robiąc usg szyjki,widziałam na zdjęciu zarys głowki-a jednak przenosiłam. Nie stresuj się do już blisko. Masz już początki rozwarcia,więc pewnie będzie w porządku.Nie leż w łożku, tylko sobie spaceruj, jak masz herbatkę z liści malin to pij(ja niestety przechodziłam pół miasta i jej nie znalazłam), i czekaj powoli.

11 dni po terminie(już 3 dzień w szpitalu) i nadal nic się nie działo, posłuchałam rad kuzynki, przez całą ciąże nie piłam kawy. Wypiłam jedną mocną kawę-napewno jedna kawa nie zaszkodzi. I po 10 minutach dostałam skurczy:p No i poród mnie tak nie wykończył. Mimo,ze całą noc miałam akcje-to nie chciało mi się rano spać.

Cherie no ja do rzeszowa mam godzine dorgi i niezbyt czesto jestem tzn średnio raz w miesiacu jak jade z małym do szpitala. No i tak jak pisze na taka wyprawe to musze miec dzien wolny bo w weekend jak tam jade to do dziadka głównie ale wtedy to jedzie nas 5 i nie miałabym jak dla tego weekend przewaznie u mnie odpada ale cos na pewno da sie ustalić:-) pasowałaby tylko sala zabaw zeby dzieciaki sie pobawiły:-) Chyba na poddpromi jest fajna salka nie byłam tam ale znajoma tam z dzieciaczkiem pomyka:-)
Vegas Ja własnie dziś na ciuchach 5 par spodni młodemu kupiłam i wszystko po złotówce a 3 z nich z metkami:-D jestem zadowolona jak nie wiem
Daffi nie za wiele oczekujesz od tej swojej kuzynki?:-D

paula rozumiem że nosidełka nie używaliście zbyt często jak sama piszesz i ze dawaliście małej odpocząć
ale zauważyłaś na tym 1 zdjeiu jak ona musiała siedzieć wyprostowana?? moja w chuście miała kręgosłupek luźno , była jak mała koala..

tu mam fajne info na temat chust i nosideł
Nosidło, czy chusta wiązana? < eko produkty | ekologiczne rodzicielstwo
kiniorek zanim się zdecydujesz też poczytaj sobie:tak:

nie pamiętam która pisała o rozwiązaniu się chusty..
nie ma takiej możliwości:no:
sama się o to bałam , ze albo mi się dziecko wyślizgnie i wypadnie albo chusta rozwiąże... ale jak ją kupiłam to nie żałuję ani trochę:-D

aaa cherie nie wiem czy pisałam ale ślicznie Ci s tych włoskach , i grzywka wcale nie jest za krótka.. ja bym sobie tylko bardziej na Twoim miejscu na bokach podnosiła włoski na gumę albo piankę bo na zdjęciu miałąś bardzo ulizane:tak:

aha jeszcze kiniorku , masz jeszcze Tydzień do terminu... więc masz czas, kup sob ie herbatę z mliżci malin i pij , ona rozluźnia szyjkę
ja przenosiłam diecko o 2 tygodnie.. więc możesz sobie tak czekać;-)
też próbowałam prawie wszystkiego i nie przyśpieszyło to porodu

Ostatnia edycja:
Cherie no ja do rzeszowa mam godzine dorgi i niezbyt czesto jestem tzn średnio raz w miesiacu jak jade z małym do szpitala. No i tak jak pisze na taka wyprawe to musze miec dzien wolny bo w weekend jak tam jade to do dziadka głównie ale wtedy to jedzie nas 5 i nie miałabym jak dla tego weekend przewaznie u mnie odpada ale cos na pewno da sie ustalić:-) pasowałaby tylko sala zabaw zeby dzieciaki sie pobawiły:-) Chyba na poddpromi jest fajna salka nie byłam tam ale znajoma tam z dzieciaczkiem pomyka:-)
Vegas Ja własnie dziś na ciuchach 5 par spodni młodemu kupiłam i wszystko po złotówce a 3 z nich z metkami:-D jestem zadowolona jak nie wiem
Daffi nie za wiele oczekujesz od tej swojej kuzynki?:-D

czemu? kuzyn mnie caly zcas informuje.. akcja rozkreca sie caly czas.... skurcze juz co 5 minut a jeszcze niedawno byly co 10... takze zobaczymy:)

Ja też przenosiłam 2 tyg. miesiąc przed porodem, ginka mnie badała i mówi że na pewno do stycznia nie dotrzymam, że szyjka się rozwiera itp. chyba wszystkich tak straszą :dry:

Daff
stawiaj flachę to wypijemy za rozwarcie :-D:-D

Cherie trzymam kciuki żeby Ci się udało rzucić.

Spadamy na spacer, jak M wcześniej wróci to może uda mi się w końcu do fryzjera wybrać.

Umi no coś trzeba pomyśleć, ja też mam godzinę jazdy do Rzeszowa ;-) może uda się znaleźć jakiś wolny dzień.
ViKamcia, dzięki ;-) to zdjęcie jest prosto od fryzjera, to ona mnie tak ulizała, ja zupełnie inaczej układam włosy ;-)

hmmm, jak na razie ssę trzeciego niquitina mini, trochę mnie skręca... ale dam radę :-D

cherie kiedyś byłam obcięta prawie identycznie:-D
tyle że miałam blond włoski;-)
teraz mam długie i zapuszczam... hihih

kama mi yteż mówili ze urodze wcześniej .. dawali termin na 3 listopada... i mówili ze napewno iurodze tak (choć pierwszy termin miałam na 13 listopada) a urodziłam dopiero 24..
ale ja się naczekałam za tym dzieckiem:rofl2:
teraz powiedzieli 1 maj... i tak się nastawiam.. ani dnia krócej:-p:

reklama
cherie a studiujesz dziennie czy zaocznie?
kaamaa no każego mnie na początku kwietnia powiedział lekarz ze mam rozwarcie na 2 cm a urodziłam w maju:-D 3 tygodnie po faktycznym terminie:-p
Daffi co u was tyle dzieci sie rodzi:-p u mnie to ostatnio kuzynka urodziła a teraz to na nastepne kilka lat pewnie poczekam. Pewnie jak mój kuzyn sie ożeni ale na to sie nie zapwiada
Kamcia a ja własnie załowałam ze w chute nie zainwestowałam ale tez bym sie własnie bała ze sie rozwiąże albo cos:-p

Do góry