polna_N
Mama Ali ... 2007
Basia to dobrze bo ja ciagle slysze wkolo zebym juz ALi nie karmila
oki daje Jej lyzke ale tak jak mowisz jedzenie ..czasami.. laduje w Jej buzi a a potem WIELKIE SPRZATANIE i przebieranie ALi - ja tez sie musze przebierac
a potem i tak po 10 minutach siadam i karmie Ja sama bo wtedy sie naje !! ale tak to wszystko sama wcina typu -chleb i chrupki !!
Madzik a ja mam stopien niepelnosprawnosci umiarkowany !! wiec co nie dostane ?
przeciez do konca zycia bede widziala tylko na jedno oko-chyba ze odnajda jakis sposob na przyklejenie siatkowki o rozrusznik nie wspominam bo wprzeciwnym razie pewnie juz bym lezala pod ziemia
a zanim mi go wszczepili miesiecznie kupowalam dwie paczki tabletek za 300 zl zeby jakos funkcjonowac-musialam oczywiscie sama sprowadzac z austrii bo zanim NFZ laskawie przyjmowac moje wnioski mijaly 2tygodnie,zanim dostalam lekarstwo mijaly kolejne 2 a i tak miesiecznie mogli tylko jedno opakowanie sprowadzic dla mnie
Wogole Ci wszyscy urzednicy komplikuja tylko ludziom zycie !!
oki daje Jej lyzke ale tak jak mowisz jedzenie ..czasami.. laduje w Jej buzi a a potem WIELKIE SPRZATANIE i przebieranie ALi - ja tez sie musze przebierac
a potem i tak po 10 minutach siadam i karmie Ja sama bo wtedy sie naje !! ale tak to wszystko sama wcina typu -chleb i chrupki !! Madzik a ja mam stopien niepelnosprawnosci umiarkowany !! wiec co nie dostane ?
przeciez do konca zycia bede widziala tylko na jedno oko-chyba ze odnajda jakis sposob na przyklejenie siatkowki o rozrusznik nie wspominam bo wprzeciwnym razie pewnie juz bym lezala pod ziemia
a zanim mi go wszczepili miesiecznie kupowalam dwie paczki tabletek za 300 zl zeby jakos funkcjonowac-musialam oczywiscie sama sprowadzac z austrii bo zanim NFZ laskawie przyjmowac moje wnioski mijaly 2tygodnie,zanim dostalam lekarstwo mijaly kolejne 2 a i tak miesiecznie mogli tylko jedno opakowanie sprowadzic dla mnie
Wogole Ci wszyscy urzednicy komplikuja tylko ludziom zycie !!
mysle ze moze bede brala sobie ze soba pompke i zawsze sobie cos sicagne mleczka i bedzie lepiej !! a pozatym nie wiem czy nie obejdzie sie bez kawy albo jakiegos innego dopalacza , bo wrocilam po 11 a o 6 wstalam i dosc ciezko
Moim zdaniem duzo robi tu wychowanie matek , moja tesciowka niczego go nie nauczyla wszystko mial zrobione nic w domu nie pomagal i nie robil , przyzwyczail sie ze przychodzil tylko jesc i spac !!!
ale wszystko sie szybko ulozy i maz znajdzie parce
nie dalo rqady po miesiacu..
wiec wiecie jakbyscie dziewczynki potrzebowaly to sluze pomoca
:-)