reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamcia dobrze że z małą już ok:)

Liza no fajna różnica wieku ale po drodze jest Danielek i zawsze jedno ma bliżej do drugiego:) A w sumie planuje 3 pociechy. Ale niestety teraz będziemy się starać pewnie dopiero jak Domiśka pójdzie do pierwszej klasy;/ Cóż pewnych rzeczy się nie przeskoczy;/ Super że Hania zawiązuje pierwsze przyjaźnie a ile będzie kłótni hehe ile razy przychodziłam do mamy i mówiłam że nie nienawidzę heheh najgorsze było jak byłyśmy 3 koleżanki na ulicy i każda poszła do innej pierwszej klasy jedna do A ja do B a trzecia do C myślałam że świat mi się zawalił eh dzieciństwo:)

Dziś jesteśmy same mama do pracy poszła siostra my już po śniadanku najpierw kasze manną chciała dziubnęła i skończyło się na kanapce z pasztetem i pomidorkiem:) Słońce u nas świeci ładny ten wrzesień jak na razie:)

reklama
kasiek no Danielek jest po drodze ale oni z Hania to jak bliżniacy są, razem wychowani, podobny wiek ;-) w sumie tez dobre te 3 lata róznicy ;-)
No a pogoda oki dzis, ale ma od jutra padac wiec trzeba korzystac!
Juz jedno pranie sie pierze, drugie tez szykuje, bo potem bedzie schlo wieki ;///

Liza no właśnie i teraz jak Hania poszła do szkoły to żadne nie będzie pokrzywdzone bo będzie bawił się z Mikim chociaż pewnie bardzo za nią tęskni przecież między nimi tylko rok różnicy:) Ja nie raz pisałam że chce ale chyba bała bym się z pieluch w pieluchy wpaść:)

Piszecie o porodach i maluszkach?:-p Ja tam porodu nie wspominam wcale, a to zasługa znieczulenia ogólnego i CC, ale przd sama cesarka zoładek mi sie sciskał z nerwó i co róz mi sie słabo robiło.

A co do dzieci, to ja nie planuje wcale, ale nie raz juz o tym pisałam wiec sie powtarzać nie bedę:tak:.
Nadrobiłam tyle o ile, wybaczcie, że nikomu bezposrednio nie odpiszę, ale praca wzywa.

Ja swojego porodu nie wspominam dobrze, ze względu na personel medyczny, bo wszystko inne dało się przeżyć. Moja córeczka mi wszystko zrekompensowała :) Najpiękniejsze uczucie na świecie. Traumy nie mam, bo chciałabym drugie dziecko, ale po cc muszę nieco odczekać. Najlepsza jak dla mnie 3 letnia różnica, tak mam ze swoją siostrą i jest wszystko ok.Wiadomo, że plany jedno, a rzeczywistość drugie, 4 letnia różnica tez nie będzie straszna, z bliską kuzynka mnie tyle dzieli i nie narzekam. W dzieciństwie zawsze bawiłyśmy się razem, ja, moja siostra 3 lata młodsza i kuzynka, młodsza 4 lata :) Dzieciaki się zawsze ze sobą dogadają. No i drugą chciałabym też córę :] Wszystko w rękach Boga, najważniejsze by było zdrowiutkie. Chłopak czy dziewczynka, kochać będę tak samo :)
Vikamcia, mam podobny plan :) Po drugim dziecku, trochę przerwy i 3, lecz tu planujemy adopcję. Przy pierwszym porodzie omal nie umarłam, miałam już ciężkie zakażenie, skończyło się cc i potężnym, wymęczającym antybiotykiem, druga ciąża pewnie też cc, a jak wiadomo z każda cc rośnie ryzyko powikłań, więc nie ma co igrać z naturą. Dzieci muszą mieć mamę zdrową i sprawną.

Liza, jak ząb?
Herbata, jak dzis samopoczucie?

Liza dobrze ze Hania ma juz nowa kolezanke, oby szybko nawiazywala nowe znajomosci :-p
Kamcia i tak podziwiam ze z dwojka sobie tak dobrze radzisz, a co do synka to dobry plan, ale chyba ciezko planowac jesli chodzi o plec.
Nancy dziekuje ze pytasz. brzuch juz mniej mnie boli, ale za to o 6.00 obudzil mnie tragiczny bol plecow... bez komentarza :baffled: sypie sie juz :-(

Herbata do rozsypania jeszcze miesiąc;p

Nancy Kamcia ja też teraz będę celować w synka ale jak była by druga córka też będę się cieszyłam i będzie Oliwia albo Lena, trochę śmienie Domi i Oli:)

reklama
Do góry