reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Liza no tak nawet teściowa się mnie pytała czy nie chciałabym pracować w agencji restrukturyzacji i modernizacjo rolnictwa... Już chce pracować ale nie mam z kim domki zostawić;/ Mi chyba też bo wszystkie koszulki mnie piją w ramionach heheh to mama dobra:)

Anetka
nie prawda że oboje muszą pracować... Koleżanka posła swoją od września i jeszcze pracy nie ma... Po za tym bardzo lubimy się z synami dyrektorki przedszkola i z nią też nie raz siedzieliśmy u nich:) Jak się z nią zna to potrafi nawet 19 miesięczne dziecko przyjąć co było w tamtym roku bo C siostra pracuje w tym przedszkolu według mnie to nie fajnie bo takie dziecko rzadko potrafi samo sikać albo się najeść ale u nas żłobka nie ma;/ Więc wychowawczynie się męczą a nie dyrektorka;/

Ostatnia edycja:
reklama
Liza jakoś nie wierzę w te Twoje przytycie :-p pokaż się ;-)

umi mi to już chyba nie ma co powiększać, bardziej się chyba nie da :-D ogólnie źle czuję się w sukienkach, przez to moje boczki :sorry: sukienka jeszcze bardziej mi je poszerza.

kasiek u nas są tylko 2 przedszkola i niestety pierwszeństwo mają na początku samotne matki, rodzice pracujący.. ewentualnie jakby jakieś miejsce zostało to mogliby przyjąć, a tak to nie ma szans :no: nawet na stronie internetowej przedszkola tak jest napisane. Zresztą znam babkę, która nie dość, że sama wychowuje dziecko, to jeszcze pracuje i jej 4 latka nie przyjeli teraz do przedszkola :sorry::sorry:

Kasiek nie ma co porównywać, po znajomości wszystko się da ale jeśli nie masz "chodów" to niestety szara rzecziwistość dopada, miejsc w przedszkolach mało, dzieci dużo więc tak jak pisze Anetka pierwsze i podstawowe kryterium do przyjecia dziecka do przedszkola to oboje rodzice pracującyi to i tak nie daje gwarancji przyjęcia..

Mi się udało załatawić że Julkę przyjmą w wieku 2lat 8m-cy jeśli do tej pory nie znajdę pracy to szwagierka załatwi mizaświadczenie że pracuje, niestety w tych czasach trzeba kombinować jak się umie, inaczej się nie da.

Kasiek hehe no mama sie udala co niestety sprawilo ze sie dennie czuje bo ona uwaza sie przytylam ;] no i mam postanowienie ze robie 2 razy dziennie po 100 brzuszkow(juz jedną taka serie zrobilam), ograniczam wsio co niezdrowe, no i mniej jem ;] musze jakos wyglądac 22 ego :-D
anetka oj nie pokaze sie ;] na buzi nie przytylo mi sie, jestem taka sama ale brzuszek serio cos mi sie powiekszyl ;] moze od tych tabsów co biore? ehhhh jak nie urok to....
kaama a ja takich bpczków juz nie mam jak byly ale pamietam jak mialam takie bulki to kurcze naprawde upierdliwe są :-D choc nie powiem dla mnie upierdliwy jest brzuch!

Co do przedszkoli to kurcze naprawde prekichane puscic dziecko ;/ u nas ma byc od listopada chyba i cielawe jakie beda kryteria... mialam daniela puscic ale to tez nic pewnego za rok i tak juz do zerówki bedzie smigał :tak: stare te dzieci mam :p :-)

liza całkiem możliwe, że od tabletek. Ja teraz mam fajne, ale pierwsze 2 próby kończyły się przytyciem. Pierwsze miałam Azalie jak jeszcze karmiłam, a drugie to już nawet nie pamiętam i przy nich przytyłam ponad 10 kg :sorry::sorry:
Teraz mam Asubtele i jest ok :tak:

Anetka to niestety mało u mnie też jest 2 i jedno prywatne ale u rodziców w mieście jest 5 w tym jedno zintegrowane i żłobek więc tam raczej nie ma problemów z przyjęciem ale zgadzam się że teraz znajomości się liczą....

Kama to jak pisałam w tym mieście gdzie rodzice mieszkają jest 5 przedszkoli więc ta koleżanka nie miała problemu chociaż jeszcze nie pracuje podstawowym kryterium jest to że dziecko musi umieć się załatwiać i samo jeść moja siostra poszła do tego zintegrowanego jak miała 2 lata i 3 miesiące z tym że wszystko umiała zrobić.

Liza możliwe że od tabletek chyba też zacznę ćwiczyć przez okres zimowy żeby potem na plaży zachwycać moją dawną figurą buhahah

anetka a drogie są te tabletki? kurcze ja mam teraz tanie, jedno op 13 zl, i to dopiero zaczelam drugie op od piątku wiec organizm dopiero sie przyzwyczaja ;] pierwsze opakowanie wyglądalo tak ze caly miesiac plamiłam...:no: 3 dni przed okresem zniknelo i teraz jest oki, musze sie zwazyc kurcze polece potem do mamy i wskocze na wage! ;]

kaamaa no na przerywanym to własnie tez tak strach jest ;/ my mimo tabsów na przerywanym lecimy(przezorny zawsze ubezpieczony czy jakos tak :happy:) ale juz mniejszy te strach jest ;]

kasiek ja nigdy swoim cialem sie nie zachwycalam :-D miejsce od ponizej cycków do pupy zawsze moją zmorą bylo ;] nigdy nie mialam tali osy ;]

Miesko zmielone, czekam jeszcze 5min i kapusta ostygnie troszku, wycisne i tez zmiele polowe i wymieszam farsz :-)

kama ja to bym nie dała rady na przerywanym.. co miesiąc bym chyba test robiła :-p
Ja właśnie muszę iść po receptę a tak mi się nie chce.. :sorry::sorry:

kasiek no niestety, znajomości się teraz liczą. Moja ciocia jest dyrektorem przedszkola, ale niestety nie u nas, a tam nie opłacałoby mi się jeździć, żeby Zuzię zawozić.

Liza ja płacę 28 zł za opakowanie, żadnych plamień po nich nie miałam, nawet na początku.

Lecę robić obiad :-p

reklama
Do góry