reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Blaneczka oczywiście, że możesz. Pani ci wtedy powie co i jak, pewnie bedzie wzywany osobno twój były skoro podasz go jako ojca. Ale tego dokładnie nie wie bo ja miałam inną sytuację:sorry:.

Blaneczka corcia moze nosic twoje nazwisko. tzn zeby nosić nazwisko pana taty to ten pan tato musi ją uznac i sam wpisac swoje nazwisko. u nas wlasnie tak bylo bo jak urodzilam Filipa nie bylismy po slubie, a szanowny partner chcial ( i ja chcialam ) zevby dziec był pelnoprawnie jego. Ale mam kolezanki gdzie dzieci noszą ich nazwisko. tato jest, czasami dalej jak blizej..

Mlodszego dziecia przyjeli do przesdkola :D maaaaatko jak ja sie ciesze. rano bylam w p-lu nie bylo jeszcze listy. myslalam ze biegunki jakiejs dostane z nerwow, bo ilez mozna niewiedziec. Ale teraz jak bylam po starszego w szkole zaszlam do sekretariatu :) i pozwolilam sobie liste sprawdzić :) banan na gebie nadal mej tkwi :D

Jestem spod Bialegostoku.ok 25 km na zachod.

A to moi panowie. ja malo wyjsciowa jestem i sie wstydze ;)

Starszy dziec Fili, młodszy OSkar :) a ten najstarszy dziec ( czyt.malzon ) Łukaszek :D
Zobacz załącznik 456409Zobacz załącznik 456410

Blaneczka jeśli chcesz pozwać o alimenty to musi być wpisany, jeśli nie uzna dziecka, to mozesz sie domagać sądownych badań DNA po których z urzędu zostałby wpisany jako ojciec i musiałby te alimenty płacić. Najlepiej zadzwoń, albo wybierz sie do Urzędu Stanu Cywilnego to panie ci tam powiedzą:tak:

edit
RenataT
gratuluję przyjęcia dziecka do przedszkola:)

A i Blaenczka zeby podac ojca w akcie urodzenia dziecka pan ojciec musi byc obecny. jesli pojdziesz sama a slubu nie macie ojca dziecka nie wpiszą. a jesli chodzi o alimenty to skladasz do sądu papiery i to czy pan owy jest wpisany jako ojciec dziecka czy nie niema nic do tego, bo to dopiero o to bedzie sprawa.

Renata - no to gratuluję ;) Bardzo przystojnych masz tych panów ;D

No to bardziej skomplikowana sprawa widzę ;(
Muszę chyba jednak porozmawiać z ex.

Ostatnia edycja:
Renata na zachód? Gródek? ja też mieszkam 25 km od Białegostoku ale na południe ;-)
Gratulacje moja też się dostała :tak:

Umi moja szwagierka sprawdzała w piątek o 13ej i jeszcze nie było także sprawdzaj sprawdzaj :tak:

reklama
Blaneczka Ty możesz załatwić najlepiej przed rozwiązaniem idż do urzędu i się wszystkiego dzowiedź jak to ma wyglądać:)

KAmma n
ie szkodzi tydzień dłużej będziesz &&& trzymałą:)

Umi
2 strony okupujesz??

Renata
gratulacje!!! No to zostałam ja Umi i Dorotar ale będzie dobrze:) Super chłopaki i mąż przystojniak:) jeszcze siebie nam Pokaż:) Edytuj posty:)

Do góry