reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KasiaF ja uważam że dobrze wyglądałam i właśnie jak piszesz dobrze się czułam:) No niestety ale widzisz jak wyjeżdżają to możesz im raz odpuścić. A Kacperek to urwisek troszkę:p Róbcie róbcie porządki:)

Dorotar
no i dobra co za różnica teraz wrócisz czy w czerwcu a może koleżanka dopiero w czerwcu odejdzie i super:)

Femme
mam nadzieje że szybko coś znajdziecie:)

Renata
to Oskar tak przedszkole lubi??

My właśnie z placu zabaw wróciłyśmy niedługo kolacja i spać:)

reklama
Dołaczam do kólka migrenowego:wściekła/y::zawstydzona/y:

Moja Kaja chodzi i w kółko powtarza:zajebiście!
I to tak wyraznie z akcentem na "biscie" haha

Chcialam byc na diabelskiej stronie i udało sie hehe

Ostatnia edycja:
blaneczka gratulacje ukończenia roku, udało się.
Kamaa ach prawko. najlepsze co mi się zdarzyło.
Liza biedna Hania, gratulacje dla Mikiego. jaskim cudem ty masz tyle w talii jak ja teraz przy większej wadze mam 84,5 cm, a w ciąży jestem.
Dorotar Mareczek to pewnie nie zwróciłby nawet uwagi na to ze się uderzył.
idź za radą Femme, z siostrą pogadać trzeba.
jakbym widziała moją siostrę.

Temat wagi i wymiarów ja się nie wypowiadam bo przekraczam wszelkie normy :-D ;-) grunt to mieć dystans do swojego wyglądu :tak:

Femme
na 100% zanudzę się na teorii mam 3 razy w tygodniu po 3h, fajnie bo szybko no ale weź wysiedź 3 godziny :eek: no i na środowych zajęciach umawiamy się już na 1 godzinę jazdy to nie będzie tak źle myślę :tak:
Kurcze kijowo z tym mieszkaniem wyszło, gość z tego co wcześniej pisałaś wydawał się spoko, a tu takie akcje :no: Współczuje bólu głowy ja dzis zasypiałam na siedząco musiałam wypić energetyka bo bym 100procentowo padła, zawsze tak na mnie działa niskie ciśnienie.

Dorota mam nadzieję że z pracą wypali trzymam kciuki. A co do zachowania siostry, chyba każda kobieta wiszczy że nie ma w co się ubrać :-D oczywiście nie powinna zwalać winy na mamę tylko sobie dorobić jeśli chce coś "extra" do ubrania :tak:

Renata ja właśnie tego wycia przy zostawianiu w przedszkolu boję się najbardziej... mam nadzieję że nie będzie źle, przekonam się we wrześniu :tak:

Kasia mam nadzieję że przeżyłaś wizytę...

Hejka

Pojechali... Wiecie, tu nie chodzi o to że ja nie lubię ich towarzystwa, tylko o to że inaczej bym dzień zaplanowała, M poszedł by spac po pracy żeby też posiedziec z nami, bo mi go szkoda tak że zawsze właśnie my siedzimy a on idzie spac bo na nocke.. I tak właśnie chcieliśmy zrobic jutro lub pojutrze, dlatego dzisiaj na budowe pojechaliśmy...
Posiedzieliśmy, winko wypiliśmy, pogadaliśmy co jak na wesele załatwialiśmy (kto co i za ile) Kacper pocieszył się z cioci i wujka i pojechali... I o dziwo zaśpiewał im 2 piosenki...

FEMME właśnie o to chodzi, że ja wiem że on umie, bo jak jest sam w pokoju to sobie śpiewa... Ostatnio jak rano wstał mi o 7 i mu powiedziałam "policz do 50 to wstane" to najpierw mi pomarudził ale w końcu policzył, po 40 troche się mylił ale poradził sobie... a tak twierdzi że do 10 nawet nie umie. Mnie też w czwartek głowa bolała strasznie, bałam się pójscia do pracy w piątek ale tabletka pomogła... No ale od soboty zatoki mnie bolą... Dziś niestety też bez tabletki się nie obeszło

DOROTAR moi rodzice jeżdrzą do opieki do niemiec/holandii do pracy... Właśnie mi powiedzieli że nie wypaliło z wyjazdem na tą niedziele... Czekają na następną oferte... Do tej pory był zawsze grzeczny na spacerach w przedszkolu, z nami czasem uciekał, ale od lutego jakoś uspokoił się, dzisiaj coś mu się pokręciło w główce... A co do sypania piachy to powiedział że przeprosił dziewczynke i jutro też przeprosi i gume do żucia jej da:-D .

KASIEK no sprzątamy sprzątamy, trzeba robic wszystko tak że jak kredyt przyjdzie to od razu zacząc konkretne roboty... teraz jak drzewka wycięte i krzaki wypalone to rzeba korzenie poobkopywac żeby kopara szybciej (taniej) powyrywała

EWI mi młody też uwagi na zderzenia nie zwraca... My od malucha biliśmy mu brawo i się śmialiśmy jak się przewrócił i tak nauke chodzenia bez łez przeszliśmy... Dzis też rypnął się o ławe wszyscy oczy bo aż się wkoło zatrzęsło a on dalej za zabawki i heja

SALI też zwróciłam uwage na tą "znaczącą" strone

A młody właśnie zamiast bajki zarzyczył sobie nasz film z wesela... I padło pytanie: "dlaczego ja z wami weselnym samochodem nie jechałem?" ja mu "bo mama miała taką duzą suknie że miejsca nie było" a on na to "mogłabyś się posunąc"

My poszliśmy na dwór we 3 w piłkę pograć i zauważyliśmy że mini plac zabaw zrobili koło naszego bloku ... no oczywiście teraz jak wynieść się chcemy ... eh :sorry: no nic trochę ból głowy chociaż przeszedł ...

KASIAF - mądrego masz synka :yes: do 50 już śmiga nieźle nieźle Nina do 20 po PL ale trochę po 10 jeszcze się gubi i do 10 po ANG jeżeli chodzi o cyfry ale za to cały alfabet zna już sporo czasu :-) dzieci to mają te teksty :-D paść można momentami normalnie :-p :-D

KAAMAA - :szok: to strasznie długo :no: nie wysiedziała bym chyba :no:

Odstawiała kiedyś któraś tabletki anty w połowie opakowania ?

Femme na razie mi to odpowiada bo do września chciałabym mieć prawko w ręku a raczej marne szanse że zdam za pierwszym razem ;-) no ale po jutrzejszych zajęciach raczej nie będę tak zadowolona :-D

Boże ale wy produkujecie....
Femme - powodzenia z mieszkaniem obyście znaleźli idelane , a anty. nie pomoge nie bralam nigdy :>
Wszystkie zaliczyły spacerki :) w piekna pogodę a dzieci umieją rozbroić otoczenie :)
Piszę ogolnie bo malego huśtam :D

Oglądalam pogodę i upaly idą nareszcie:) ach
dzisija zrobilam malemu pyszna zupke i chcialam lekko blenderem zmixować i co zapomniałam wyjąść liścia laurowego ;/ Wrr... zrobiłam mu rybkę :)

Kama, na takie wycie, koncerty i drfastyczne rozstania to panie przedszkolanki sluzą pomocą. biorą dziecia na rece a mam sie krotko i zwiezle zegna. i wychodzi. Ja juz to raz przerabialam. z Filipem.

Co do blokowania miejsca. Był chlopiec ktory przyszedł do p-la w polowie wrzesnia chyba. pochodził tydzien lub dwa, potem byla epidemia swierzbu u nas, chlopiec mial to dziadostwo, cała zime zaswiadczenia od lekarza ze choruje, wiec miejsce bylo dla niego trzymane. No ale ile mozna chorowac? calą zime?? a nawet dluzej?? na pewno nie chodził od listopada. no i w koncy dyrektor wypisał go z listy na naszą korzysc.

A Oskar dziś do mnie jak wracalismy do domu..
O: mamo, wies cemu ja tak plakałem?
Ja: czemu
O :bo ty mnie za lekko psytulilas, a ja jak place to mnie tseba tak mocno i buziaka dac mi tseba. pamietaj zeby jutlo mi tak dac,zebym nie plakał.

padlam.. jego teksty czasami mnie rozwalają..

aaaa i chwalił sie ze malował patykiem z wlosami.. :D pedzelkiem rzecz jasna :)

reklama
FEMME wiesz ja nie oceniam dzieci "zdolne-niezdolne" bo mój młody umie liczyc (jak Ci Nina załapie o co chodzi po 20 to już pójdzie) ale alfabet to niby kilka literek umiał ale widze że zapomniał, puzzli nie układa... Każde dziecko jest zdolne w jakiejś dziedzinie... Ninka też zdolniacha bo nie słyszałam wśród znajomych trzy-cztero latków alfabetu więc gratki... Jak dla mnie to z każdego dziecka można coś wyciągnąc tylko trzeba je dobrze podejśc, tak jak Kacper do 50 to mi ze 3-4 razy policzył, umiec umie ale jeszcze trzeba chciec :-p.

KAMMA trzeba było szukac szkółki w której przymykają oko na teorie, ja się nasłuchałam u jednego instruktora że chcąc uczyc się w ten sposób to ja sama sobie krzywde robie, ale jakoś zdałam bez przechodzenia przez teorie (bo mnie facet u którgo robiłam prawko wziął na przepytanie z teori i stwierdził że możemy iśc od razu na jazde, myślałam że na placyk, ale pojechaliśmy normalnie w trase, troche poza miasto a potem po mieście od razu na 1h...)

RENATA no, bo co ty tak synka słabo psytulas, mamuśka, mocno trzeba :-D ta, też to przerabiałam, u nas jeszcze był ból że co sie przyzwyczaił to się rozchorował, 2 tyg w domu i znowu afery w przedszkolu, a teraz czasem sam zapomni o buziaku i przytuleniu, ale do okna zawsze leci pomachac;-).

A co z ANULĄ?

Do góry