reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

paulina dasz radę:) Ja też bardzo chciałabym żebyśmy juz zamieszkali razem ale jak o tym pomyślę to mam stracha czy sobie poradzę, wszystko będzie na mojej głowie:) Ale mimo to chcę , mały już odchowany to nie byłoby zle, i Twoja córa też już duża także dasz radę:)
happymum rozumiem że czasami jest Ci smutno i nie dziwię Ci się, ale i tak dobrze sobie radzisz:) praca, dom, dziecko to naprawdę dużo każdy ma prawo mieć gorszy dzień:)
Mały już śpi i to od dawna:):) Zaraz obejrzymy z D. jakiś film i do spania:)
Dobrej nocki:-)

reklama
Hej.
Nudziachy mega.. Dzis zrobila pierogi z kapusta i grzybami na swieta, jutro robie golabki juz farsz mam. Okno umylam dzis. Posciel pozmienialam. Niby nic ale zmeczona jestem. Dobrze ze T wolne mial to sie mala zajmowal. Po poludniu mala juz sie za mna tak stesknila ze jak mnie widziala to plakala bralam na rece a ta sie wtulala we mnie;) dziubek maly. Dzis zaraczkowala taki maly kawek. Probuje wiec moze na dniach jej sie uda.

Ja niedawno skonczylam ogladac na Tvn Style o zagrozonych ciazach i koncowych porodach. Jedna babka miala cesarke w 34 tyg i jej dzidzius taki malenki byl wyc mi sie chcialo bo sobie wyobrazilam ze to moglam tez byc ja w 31 tyg. I zaczelam wspominac porod sobie do T ;)
Jedna babka byla dobra bo miala indukcje porodu. Nic nie dzialalo i kazali jej sie przespac i odpoczac. Jej mama i chlopak wyszli do sklepu polozna wyszla i mowila ze jak cos to niech dzwoni po nia. Zadzwonila dziewczyna pooozna wchodzi a ta trzyma dziecko na rekach. Powiedziala ze poczula jakby chciala kupe mocny jeden raz i dziecko bylo. Hehe jej mam i chlopak w szoku meega byli wbiegli do salo jakby sie palilo;) fajny porod;) a miala aproblem z sercem miaala miec znieczulenie itp a tu ciach jedno parcie. Tez bym tak chciala ;)

Szczerze to ja nie pamietam tego bolu juz. Jedynie te pieczenie jak peklam..
Da sie przezyc my kobietki jestesmy stworzone do tego:p

Moj urwis spi. Nie cchciala zasnac. Trzeba sie wykapac i luli;)

Ooo ja MAGDA pierogi.... mniami... Powiedz mi ile plyniecie promem z Angli?
MADZIALENA wiem ze dam rade. Jak bym sie wyprowadzala na swoje w PL to nie byloby takiego smutasa bo mamuska byla by blisko a tak... 1500 km w linii prostej, 1,5h samolotem i 32h autem z czego 19h promem. Ehh.

paulina no daleko niestety:/ Nie ma jak u mamy hehe:-) Ale będziesz w końcu miała swojego A. dla siebie i malutka też:) My jak byśmy cos wynajmowali to tutaj w tej samej miejscowości:) ale trzeba jeszcze trochę poczekać, narazie musi być jak jest
magda tez oglądam czasami ten program na tvn style:) historie czasami wyciskają łzy z oczu, a jak widzę takie maluszki to od razu przypomina mi sie mój poród:) Na szczęście był szybki sama akcja porodowa trwała pól godziny :-) nawet nie czułam nacinania:) Dopiero jak mnie zszywali to zorientowalam się że byłam nacinana :p:p A teraz lata po domu taki 3letni łobuziak, ale ten czas leci.. :):)

Dzisiaj u nas znowu ładna;) pogoda :) Po obiadku pójdziemy na spacerek z siorką pewnie bo przyjechała wczoraj:):) a resztę dnia będziemy zamulać jak to w niedzielę:):)
Miłego dzionka:-)

Paulina- 19h?? Matkoo sory za okreslenie ale bylabym cala obrzygana:p ostatnio jak plynelismy to wietrznie byko i tak bujalo ze juz bylam w drodze do wc..;/ u nas prom to 1-50, czasem 2 zalezy;) a 1,45 lot samolotem. My do promu mamy 200km, 2 godz promem i po promie jedyne 1029km dokladnie juz znam te cyfry na pamiec:p
Madzialena- noo to szybki porod mialas. Ja sie nameczylam troche od pierwszego skurczu do urodzenia sie malej minelo 19godz i 45 minut;) ale bez znieczulenia dalam rade. Tyle ze mialam problem bo mala sie zaczela rodzic w 31 tyg na szczescie zatrzymali i miala sie urodzic do 2 tyg a urodzila sie 2 dni po termine i w szpitalu wszyscy w szoku byli;) i dlatego jak wodze taki porod szybko i inkubator to plakac mi sie chce..

Mala dzis marudzila w nocy. Maksara nie wyspalam sie. Teraz jeczala ale wreszcie spi. Jeszcze zasnela i czuje ze kupke walnela.
U nas brzydko dzis. Szaro i wieje a musze skoczyc na rynek dla goscia za sukienke zaplacic.

MAGDA no ten prom zatrzymuje strasznie, czasami 19h czasami 20 :D. W Szwecji mamy do niego ok 100km (1h jazdy), a z Gdanska do Krk ok 800. Prom wyplywa zawsze o 18 w PL zjezdzaja z niego ok 13.30 a w domu sa na 23/polnoc. Aaaa najwyzej w kwietniu wysle A. autem a my z mloda samolotem polecimy haha.

Ja rodzilam 30min :p bo cc ;)

Edit
ROZPOCZELAM 8000 STRONE :d

paulina 8000 stron, dużo już tego:-D
magda to chyba trochę się namęczyłaś zanim urodzilaś, strasznie długo mialaś skurcze;/ mi wody odeszły o 7 rano ale żadnych skurczy. zaczęły się ok 21 i do tego bóle krzyżowe, chcięli mnie potrzymać do rana ale nie wytrzymałam:-) o 2 w nocy wzięli mnie na porodówkę a o 2.30 pimpuś juz byl na świecie:-)

My juz po spacerku, byliśmy z tatuśkiem w parku nakarmić kaczki :p Synek lezy koło mnie pod kocykiem i chyba przysypia, dobrze by było jakby troszkę pospał:)

MADZIALENA to naawet poszlo :) my sie nudzimy, ogladamy ugotowanych, zaraz rozkladamy lozka do mycia i o 20 do spania ;) ja mam ochote na przypieczona pizze... mniami. Chyba sobie zamowie wieczorkiem jak mloda pojdzie spac.

Boziu jak ten czas leci... A. juz w piatek wyjezdza a za dwa tyg w piatek do ksiedza trzeba jechac.

paulina do piątku szybko zleci:-) A na dlugo Twój chłop przyjeżdża?:)
Ja za chwilę idę kąpać małego, kolacja i lulu:):) Przedtem oglądaliśmy bajki bo nie było co robić:-) Przypomniało mi się że jutro mam do dentysty, aaale mi się nie chce:-)

reklama
Do góry