reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Galareciu mata swietna - tez jeszcze takiej nie widzialam:tak:ja mialam z fisher prica - tez sie swietnie sprawdzila.. ale potem maluch wyrasta - szkoda, bo Lena mogla tak lezec z godzine i gadac do zwierzaczkow:-D:-Da potem jak zaczela sie przekrecac (jak pisze Asiowo) to zamiast na macie lezala obok wielce zdziwiona:-D:-)
Asiowo a jakie masz czopki?? bo u mnie byl taki sam problem jak Lenie wychodzily gorne jedynki(koszmar) i pediatra nam polecil czopki Viburcol N - rewelacja.. po 3 dniach dziecko bylo spokojne, usmiechniete i spalo spokojnie cala noc:tak:a i jeszcze super sprawidzly sie zele na dziaselka - ja mialam taki w fioletowym opakowaniu cos gel ale co to nie pamietam:no:

reklama
GALARECIA - a od ilu taka mata jest ? bo ja w 1 dzień świąt chce chrzciny robić i bym sobie też taką zażyczyła :-p ale ona już wtedy będzie mogła z niej korzystać ? w sumie to prawie 2 miesiące będzie miała to już odpowiedni wiek ? :-)

Jest napisane że od 3m-cy. Ale myślę że nawet jak będzie miała 2m-ce- 2,5m-ca to możesz ją na tym położyć.. Oczywiście pod opieką kogoś dorosłego. No i nie polecam żeby kłaść tą matę na podłodze tak jak piszą. Tzn można na dywanie ale polecam położyć pod to jakiś kocyk.
Jak chcesz to nagrałam filmik jak to świeci i gra. Tylko kolory światełek wyszły takie same a świecą się na zielono, żółto, czerwono i pomarańczowo..

Asiowo zapomniałam Ci napisać że na wychodzenie ząbków polecam żel dla dzieci "Bobodent" (10g). Mój mąż zapłacił za niego chyba niewiele ponad 10zł (a pani powiedziała mu że sachol i te inne 'lepsze' są droższe prawie 2razy) a jak dla mnie jest bardzo dobry. Nam pomaga. I te czopki Viburcol o których pisze Baśka też polecam. Na początku może nie zadziałać ale póżniej jest rewelacyjnie.

Ostatnia edycja:
hey BASIA co tam ciekawego ? :-)

GALARECIA - nie trzeba wierzę na słowo :-) zresztą to że małemu się podoba wystarczająco zachęca :-p ale naprawdę wygląda świetnie :-)

A tak w ogóle ma ktoś numer do MADZIKA albo jakieś informacje !? bo ona to już chyba się rozpakowała ale numeru nie mam żeby napisać ani nic :dry:

ASIOWO - a kiedy mała Ci tak ładnie spałą :szok: takie maluchy mogą tyle bez jedzenia ?! :-p

Jak skonczyła 3 miesiace to mała sypiała mi od 20 do 5 - 6 rano:tak: ehh... to były czasy:tak: Sama byłam w szoku, ze mała na moim mleczku tak pieknie spi, ale jak zaczeło sie zabkowanie czar prysł...

Asiowo a jakie masz czopki?? bo u mnie byl taki sam problem jak Lenie wychodzily gorne jedynki(koszmar) i pediatra nam polecil czopki Viburcol N - rewelacja.. po 3 dniach dziecko bylo spokojne, usmiechniete i spalo spokojnie cala noc:tak:a i jeszcze super sprawidzly sie zele na dziaselka - ja mialam taki w fioletowym opakowaniu cos gel ale co to nie pamietam:no:

Hmmm... mówisz Viburcol N? Ja dałam małej cos na bazie paracetamolu, bo nic innego w domu nie miałam, a to jest na goraczke i bol...
Własnie M. dzwonił to kazałam mu kupic te czopki:tak: Mam nadzieje, ze małej pomoga..., a zel stosuje, szczegolnie po karmieniu wieczornym jak mała juz zasypia... na poczatku miałam bobodent, a teraz mam dentix czy jakos tak..., ale ten 1 chyba lepszy...:tak: Niech juz to jej mija...

Femme dziekuje u mnie wszystko ok:tak:tylko Lena robi jazdyw nocy - juz bym chyba wolala miec niemowle.. masakra:no:kiedy te wszystkie zeby wyjda:-(ja juz powoli wysiadam..
a co do Madzik to ona urodzila bodjaze 12.11 .. weszlam na listopadowy watek i tam jej maz napisal.. wiec wiemy, ze Maja juz sie urodzila:tak:

Asiowo te czopki naprawde sa swietne - widac nie tylko Lence pomogly.. bardzo wyciszaja dziecko.. i znieczulaja miejsce, ktore boli..My jej podawalismy zawsze przed snem.. :tak: Mam nadzieje, ze pomoga - ja mialam sajgon.. po nocach nie spalismy, bo Lena co 30 min z placzem sie budzila.:no:
a ja dalej nie pamietam jaki Lenie dawalam zel na dziaselka

A mój Adaś niby śpi, ale momentammi budzi się z wielkim płaczem.. Biorę go na ręce, przytulam i spowrotem zasypia.. Pewnie też go ząbek męczy.. Górna 1 albo 2..

Asiowo te czopki Viburcol nie są przeciwbólowe tylko raczej uspokajające choć jak się dziecko wycisz i uspokaja to i ból mija. Mi je lekarka poleciła jak dziecko będzie jęczało i płakało a ja nie będę wiedziała co się dzieje (czyli np będzie płakać, a będzie najedzone, przewinięte i wyspane). Mój mąż za placił ża nie chyba ponad 20zł. Ale nie pamiętam ile ich tam było..
I jeszcze mogę polecić herbatkę "PLANTEX" dostępną tylko w aptece. Tylko ją najlepiej stosować na noc i tylko 1 raz dziennie. Też uspokaja i pomaga zasnąć i spać spokojniej. Tylko nie zaleca się częstego stosowania przez dłuższy okres.

Ostatnia edycja:
M. zaplacił za nie 22 zł z groszami:tak: Wierze wam dziewczyny, ze nam pomogą...:tak: Moja mała tez w nocy sie budzi z płaczem, słysze tylko jak palcem probuje sie uspokoic... jedzie rowno z tym kciukiem,a jak jej to nie pomaga to juz płacz:zawstydzona/y: mam wrazenie, ze ona tym kiuckiem probuje sobie znieczulic te dziąsełka, masuje je...
jedyne cow nocy pomaga by mała szybko zasneła to cycus:zawstydzona/y: heh... a najgorsze jest to ze mała ma wtedy wilczy apetyt... , a wydawało mi sie, ze jak bedzie zabkowac to nie bedzie chciała jesc, a u nas zupelnie odwrotnie:-p Teraz mam chwilke dla siebie, bo mała zasneła mi na kolanach 1,5h temu, przeniosłam ja do wozka i pieknie spi:tak: zobaczymy ile jeszcze... bo ostatnio mało w dzien spi... Zawsze miała 3 drzemki, teraz juz ma tylko 2 w ciagu dnia, a niedługo bedzie juz tylko 1 krotka drzemka pewnie:tak:

Asiowo poszlam po czopki i ich jest 12 sztuk a to co pisze na opakowaniu to
WSKAZANIE: Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe(leczenie wspomagające) bolesne ząbkowanie:tak:wiec jak najbardziej powinno zadzialac:-)
Edit: co do drzemek to tak szybko w jedna sie nie zmieni;-) Lena miala jedna drzemke jak skonczyla rok - wiec jeszcze troche.. tak to spala mi o 10 i o 14 po 30 min:-/ masakra - moja Miska to szybki Bil rowne 30 min:-/

Ostatnia edycja:
Asiowo poszlam po czopki i ich jest 12 sztuk a to co pisze na opakowaniu to
WSKAZANIE: Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe(leczenie wspomagające) bolesne ząbkowanie:tak:wiec jak najbardziej powinno zadzialac:-)

ooo to super:tak: mam nadzieje, ze szybko małej pomoga:tak: Bo i jej i nam bedzie łatwiej...:tak: Marze, zeby wreszcie sie wyspac:tak:jeszcze raz dziekuje dziewczyny!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No mam nadzieje, ze zadzialaja:tak: biedne te nasze dzieciaczki tak sie mecza.. ale jak juz wyleza te 4 jedynki to bedzie w miare spoko..
Lenie wyszedl pierwszy zabek jak miala 6 miesiecy a tez sie tyle meczyla.. dziasla spuchniete, czerwone - masakra..

Do góry