reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

femme fatal :szok: uwazasz ze zle karmie corke ? :sorry2: :-p zjadla rosolek z makaronem - dzis gotowany !!
Moze to odtego slonce albo sama nie wiem !!

Buciki slodkie ;-)

Aha dostalam meila ze wyslali dzis kurierem paczke z allegro :happy2:

reklama
Cześć dziewczyny!!!
Miśka Gratuluję dzisiejszego dnia... Pewnie juz po...

koszmarek no z tymi zakupami to trochę ryzykujesz, ja jak miałam 5 cm rozwarcia to niecała godzina minęła i Mareczek już był ze mną...

A ja dzisiaj w złym humorze... Od kilku dni na samym ryżu ciągnę i już kiszki mi skręca Synus mi tu pleśniawek dostał,. przez co ciężko jest z karmieniem a na dodatek brodawki mni bolą. :wściekła/y: Doktorek wypisał nystatynę i kazał w buzi smarować. Nie wiecie jak to się robi???

ja też stosdowałam małemu nanystyne i dodatkowo aftin i to kochana stosuje się tak że bierzesz lek na gaze najleppiej takie jałowe gaziki i smarujesz całą jame ustną wraz z policzkami i dziąsełkami acha EWI i smaruje ty sobie również brodawki...Ach Polna szkoda mi aluski ale może to żeczywiście od słońca,sprawdz może czy gorączki nie ma!!!i dawaj dużo pić jak wymioty się powtórzą żeby biedulka się nie odwodniła!!</p>

Ostatnia edycja:
Ewi jak Ala miala plesniawke to maczalam patyczkiem higienicznym i wtedy smarowalam Ali buzie od srodka do konca ,nawet jezyczek !!

femme fatal a juz myslalam ze chcialas mi podpasc :-p

pierwszy raz cos takiego mi się zdaża. w takiej sytuacji czuję sie jak nowicjuszka. Lekarze mówią że skoro to drugie dziecko to powinnam wiedzieć jak to się robi i wiele innych rzeczy, ale co jak pierwsze takich problemów nie miało...

Ja jak Mała miała katar to moment i u lekarza jesteśmy, bo zeykle okazuje się że to już coś poważniejszego niż przeziębienie, jak była młodsza to szpitalem się kończyło, teraz to antybiotyk od razu dostaje

Ale ta cała pleśniawka nie smacznie brzmi ... co to w ogóle jest i dlaczego ? ;/
Jej jak ja się boje tych wszystkich jakiś chorób itp ... mam nadzieje że akurat zdrowie to po tacie będzie miało bo mój to wiecznie zdrowy :-p chociaż ja też do chorowitych nie nalezę :-p

EWI nie martw się ja też z Oliwką nie miałam takich próblemów a z bartkiem miałam i nic na to nie poradzimy bo każde dziecko jest inne ,i inaczej się chowa....a kochana stosuj gaziki jałowe bo moim zdaniem lepiej ścierają pleśniawki i nie trzeba tak często pędzlować a polna też ma racje bo jak chcesz dalej dotrzeć to trzeba patyczkiem,FAMME FATAL ta pleśniawka to grzyb coś takiego jak grzybica...

famme fatal to dla ciebie wytłumaczenie plesniawek PLEŚNIAWKI to zakażenie grzybicze wywołane przez drożdżaki, często występujące u niemowląt na śluzówkach jamy ustnej. Przyczyną powstawania pleśniawek jest często zachwianie równowagi pomiędzy drożdżakami, a bakteriami obecnymi zwykle w jamie ustnej na korzyść drożdży, co prowadzi do rozwoju zakażenia.Zwykle są to białe naloty na wewnętrznej błonie śluzowej policzków, na języku, masywne zakażenie może obejmować całą jamę ustną. Co zrobić? Można pędzlować jamę ustna wodnym roztworem gencjany lub Aftin. Jeżeli infekcja jest rozległa, a dziecko ma z tego powodu gorszy apetyt, skontaktuj się z lekarzem. Dostaniesz preparaty przeciwgrzybicze.

reklama
WIADOMOSC Z OSTATNIEJ CHWILI

MISKA 15 MINUT TEMU URODZILA DZIEWCZYNKE !!!!!!!!!!!!!

Nic wiecej nie napisala bo dopiero badali Mala :happy2: jak cokolkwiem napisze to dam Wam znac !!

a ja wlasnie odebralam paczke , skurkowaniec obudzil mi Ale ale przynajmniej bedzie miala teraz radoche przy rozpakowywaniu :-)

Aha Ali plesniawke minela dopiero jak przestalam Ja karmic piersia :confused: probowalam pare kropli ale zadne nie mialy dluzszego rezultatu !!

Do góry