reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

HELLOOO Mamuski :-);-) mialam wczoraj napisac ale wpospiechu skasowalam to co napisalam a dugi raz pisac to samo mi sie nie chcialo :sorry2::rofl2:

A wiec tak ,,, w szpitalu nie zostalam !! Dzis z wynikami jade do swojego kardiologa - i sie okaze co zrobia dalej !!
Samo badanie KOSZMARNE :dry: niby pielegniarka psiknelam mnie znieczulajacym spreyem w gardlo ale po 10 minutach juz przestalo dzialac wiec sie cholernie meczylam z ta rurka w gardle :no: dobrze ze pielegniarka podlozyla mi podwojna warstwe ligniny bo strasznie sie slinilam -teraz sie z tego smieje :laugh2:
jednak najgorsze bylo samo wkladanie tej RURY -dotego ten zapach :baffled:
Rurke mialam wsumie 20 minut w gardle a wlozone od 40 do 50 cm i co jakis czas jezdzil w gore i w dol - okropne uczucie :no:
Nikomu tego nie zycze :nerd:

Co do zakupow to kupilismy ALi tylko butki po domu i czapke z szalikiem i rekawiczki!! gumiaczkow ocieplanych wogole nie bylo a adidaski wszystkie za duze albo za male wiec sie wybieramy jutro albo w czwartek do DEbicy na dalsze zakupy !!

Oliwka widze ze Twoj mezus szaleje :-) fajne autko :tak: My z P chcemy kupic
seata Leon ,tego nowszego - Leon 2.0 TDI 140 KM Czarny (435803641) - motoAllegro
ale to pewnie kolo kwietnia bo teraz kupujemy kolektory sloneczne i chcemy zakladac centralne ogrzewanie :sorry2:
A kurteczka dla Oliwci fajniutka a i kombinezonik fajny :tak: ja pare dni wczesniej wpadlam na taki plaszczyk i chyba go kupie ALi KidsMode~~MODNY PŁASZCZYK Z FLAUSZU 4-98/104 BRAZ (436316612) - Aukcje internetowe Allegro
Kurteczke na jesien juz ma od cioci a na zime po z tamtego roku po Lucji wiec mam prblem z glowy ;-)
Duzo zdrowka dla dzieci :happy:

Mikusa oj nie pisze ze wszystkie szpitale i opieka sa tragiczna !! ja rodzilam w panstwowym i bardzo sobie ten szpital chwale -opieka rewelacyjna :happy: fakt sa tam takie dwie piguly wredne ale jak chodzi o porod to zmienaja sie w anioly !!

Kasia no ja tez myslalam ze juz urodzilas a tu dwupak :-)

Cos mialam jeszcze napisac ale wylecialo mi ......... :-)

reklama
Femme odłożyć? kiedy jak ja jutro moge rodzić... a to 10zł nie będzie bo do tego szpitala w tym mieście w dzień dojazd taxi kosztuje 15zł a co dopiero do drugiej strefy i kto wie czy nie nocą... niestety ale tutaj rodziny blisko też nie mamy... no i uspokajam sie opiniami dziewczyn z położnictwa bo mówiły ze tam pigóły są milsze, i na porodówce pomagają... dla mnie najważniejsze jest zdrowie naszego słoneczka, ja pocierpieć moge...

No i mam potwierdzone na 100% u drugiego gina że będzie synek :tak: spytał sie mnie na usg czy wiem co będzie, ja że podobno synek, a on "podobno to może być ewentualnie w następnej ciąży, w tej już będzie napewno... Tak więc myśle że nie będzie jak u Karoliny...

Ijeszcze wracając do szpitala, to np usg mają bardzo dobre, pozatym nie dowiadywałam sie dzisiaj o dyżury lekarzy na porodówce to po części są inni niż na patologi, a po nazwiskach to niby lepisi, więc zaczynam sie troche uspakajać... ale mam dzisiaj jakiś płaczliwy dzień... rano poryczałam sie nie wiem czemu...

Biore te tabletki dopochwowe i sie zastanawiam czy ja sie zorientuje że mi czop wypada bo one są dziwne...

AAAA... no i anemia mi sie powiększyła... ordynatorka powiedziała że po ciąży będe musiała dalej długo z nią walczyć niby... :baffled:

no u mnie w szpitalu na szczęście zajebiste sprzęty u gina to samo więc chociaż o to się nie martwię ... a tak to jak mówi KASIA mogę się pomęczyć ... ważne żeby mała była zdrowa :-)

POLNA - dobrze że nie musisz siedzieć w szpitalu ;-) a płaszczyk zajebiaszczy :-)

MIKUSA - ja teraz mam taki okres że najchętniej bym się od wszystkich odizolowała ... nawet już nie wiem czy to Kuby wina czy po prostu tak mam ;/

Dzisiaj fajny temat w rozmowach w toku ... "szczeniaki w ciąży" :-p

Ona_Mika no to współczuje, ze musisz sie sama małym zajmowac. Szczerze mowiac to nie dziwie sie, ze masz problem z laktacja, bo przeciez trzeba sie dobrze odzywiac i przede wszystkim duzo pic, a z tego co przeczytałam Ty nawet na to czasu nie masz:-( ale mimo wszystko zycze wytrwałosci i duzo sił.

Polna współczuje tego badania:-( Nigdy nie chciałabym tego przezyc, masakra, Ty to jednak twarda babka jestes:tak:

A u nas tez okropna pogoda:-( w domu trzeba siedziec, zimno i ciagle leje:-( Na szczescie dzis centralne puscili, bo juz bylo okropnie zimno, wczoraj maz jechal kupic dmuchawę zeby choc troszke ocieplic mieszkanie, szczegolnie podczas kapieli malej. Ja wstawalam w nocy do malej to zimno mi bylo,a co dopiero Paulinka:baffled: Lodowate miala raczki i uszka:-(ale juz jest coraz cieplej i da sie wysiedziec nawet w krotkim rekawie:tak:
Poza tym nie cierpie jesieni, ciagle chodze zmeczona i jakas zdolowana, to jakas jesienna deprecha:baffled: zdecydowanie wole zime i lato:-) Ide troszke odpoczac:tak:

netgirl: oj podziel sie ty sloneczkiem bo tu to naprawde zaczyna sie robic zimowo;/

Dziewczyny mam pytanie czy ktorejs zdarzylo sie silne kocie brzucha i dotego słabo sie zrobilo? bo mi dzis sie cos takiego zrobilo i nie wiem czy juz isc do lekarza czy poczekac na jutrzejsze USG...

Pozdrawiam ciepło

NETGIRL - no to nie takie łatwe bo musi być oddzielne gniazdo w 2 pokoju :-p nie da się przeciągnąć kablówki :-p i to fachowiec w przyszłym tygodniu będzie musiał przyjść i to zmontować bo już będziemy mieli 2 telewizor i w końcu się do sypialni przeniesiemy ;-) ...zresztą jak ty sobie mnie wyobrażałaś noszącą taki ciężki telewizor ? :-p

ASTERIA - ja to mam ciągle jakieś kłucie w dole brzucha ;/ no ale słabo mi się nie robi więc nie wiem ...

Asiowo czasami mama mi pomaga, ale nie chcę jej obciążać i cały czas prosić, laktacja sie uda jak ktoś pomaga, moim zdaniem, żeby nie mama, jakby mały był na samym cycu to nic w ogóle pewnie bym nie jadła

ojj...:zawstydzona/y: dbaj o siebie! Dobrze, ze chociaz mame masz do pomocy. Witaminki jakies chociaz łykasz? i pamietaj... pij duzo wody!!!!;-)

Asteria... zadzwon lepiej i sie dowiedz, ja mialam klucia, ale slabo mi nie bylo...:tak:

Ja własnie młoda wykapałam, teraz ciagnie cyca i zaraz pewnie zasnie:tak: a ja bede miec znow wieczorek dla siebie:-)

reklama
Do góry