reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam Mamuski ;-) jakos wczoraj sie nie rozpisalyscie :-p
Ja sie powolutku szykuje do szpitala ,chodziaz nie wiem czy akurat po badaniu mnie zostawia :sorry2:wkazdym badz razie Trzymajcie kciuki o 11 zebym umiala polknac to cholerstwo :dry:
Potem o ile mnie nie zostawia chcemy z mama i ALa pojechac na male zakupy0wiecie adidaski dla ALi na jesien i gumiaczki :happy:

netgirl to moze akurat kielkuje tam srodku dzidzius :-)
Zycze z calego serducha;-)

reklama
A ja już na nogach :p byłam zawieść Kubę do pracy leniuch specjalnie później wstał żeby była wymówka że autobusem nie zdąży :-p a mi dzisiaj potrzebny samochód bo jadę do szkoły rodzenia :-)

POLNA - no to o ile zaraz nie zasnę to będę 3mać kciuki :-)

Witam laseczki, jakos przez weekend nie mialam weny do pisania
Netgirl kto wie, moze rzeczywiscie rosnie w Tobie kolejne malenstwo
polna_N trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze, i zeby od razu Cie wypuscili
My dzis mamy kolejna wizyte, i dzis okaze sie czy pojde do szpitala, mam nadzieje ze nie bo nogi mam nie spuchniete, ale kto wie co temu lekarzowi strzeli do glowy

ech mam chwilę więc pisze....infekcja niestety nas dopadła a mianowicie dzieciaki!!!oliwka miała gorączke i katar ale jej już przeszło za to u bartka postępuje i boje się że bez antybiotyku się nie obędzie!!!narazie daje mu syrop prawoślazowy,cebion multi i psikam do noska otrywin na zmiane z euphorbium,jak nic się nie poprawi to do lekarza w środę!!!!POLNA co do tych zastrzyków to cię rozmumiem ,ja sama brałam ten clexane w dawce 80mg\0,8ml przez 15 mc bo po cc miałam zakrzpice żył głebokich od miednicy do lewej stopuy w żyłach głownychprawie mi krew nie przepływała i po porodzie 3 tyg lezałam w klinice naczyniowej bo bali się ze zakrzep sie odewie i że dojdzie do zatorowości płucnej ...powiem tyle większego bólu nie przeżyłam ....i niestety teraz nie mogę z tego powodu brać żadnej antykoncepcji hormonalnej,trzymam za ciebie kciuki....i życze udanych zakupów!!!!a co do smoczków to powiem wam że nie jest tak łatwo odzwyczaić....moją panne chciałam ale gdzie tam ,bartuśkowi wyrywa i niestety narazie muszę to przeczekać !!!!a ten mój jełop już samochód sobie upatrzył mamy peugota 206 ten upatrzył 307 i dziś jedziemy obejrzeć...cholera muszę zrobić sobie prawko bo świra dostaje tak to był załadowała dzieciaki i pojechała gdzie chciała a tak to jestem zależna od niego!!!a to ten sprzęt Peugeot 307 1,4HDI- KLIMA-SUPER, 2002r., 1400cm3 - otoMoto nom ale namazałam .....

Cześć Wam dziewczyny.
Ja ostatniio coś niue mam czasu zajżeć do was.
Wybaczcie ale nie pamiętam za bardzo o czym pisałyście.
Jeśli chodzi o smoczki to m pielęgniarka powiedziała, że lepiej dać od samego początku smoka, niż pozwolić żeby dziecko ssało kciuka. Bo smoka zawsze miożna zabrać, a paluszka nie. Justynka od pierwszej doby miała smoka. Nie mamy z nią teraz zbytnich problemów, smoka dostaje tylko na noc jak zasypia i ewentualnie jak budzi się z płaczem w nocy, ale ze smokiem nie śpi.
Oj Oliwka ... Szkoda że dzieciaczki chorują... No ale mam nadzieję że szybko chorubsko zejdzie...
Polna Powodzenia przy7 badaniu życzę... Trzymam mocno kciuki...
A tak u mnie... To coraz gorzej... Czuję się jakbym pozbyła się szarych komórek... Nie potrafię się nad niczym skoncentrować... Z pamięcią słabiutko... A na dodatek jakiś dziwny niepokój we mnie siedzi i jeszcze te kłucia....
Dzisiaj Mareczek co trzy godziny się budził w nocy... I się nie wyspałam...

Jesteśmy... Ale jeszcze w dwupaku :-p a wczoraj miałam taką nadzieje że to może już bo ledwo chodziłam... dzisiaj jeden skurcz na 86 poźniej już 60 i po 30... miałam codziennie po 2-3KTG, i w sumie leżałam tam z winy starego sprzętu bo nawet na oddziale jak nic nie czułam to miałam 60% a jak mnie bolało to na 10%?:confused: no i dzisiaj postanowili nas wypuścić bo nic sie nie dzieje a mieli dużo osób do przyjęcia... I przez ten szpital załapałam jakiś stan zapalny!!!:crazy::wściekła/y: bo dzień przed pójściem na oddział miałam przecież wizyte i nic mi nie było :wściekła/y::wściekła/y: a dzisiaj babka stwierdziła że mam stan zapalny :angry::angry::angry: no i dalej czekam...

Witam was dziewczyny bardzo cieplo w ten zimny dzien...

Po dlugiej nie obecnosci wrcilam... tydzien temu wrociłam do domu, trzymali mnie miesiac w szpitalu, skracała sie szyjka i rozwarcie musieli mnie zamkna (podawali kroplowki, zalozyli krazek a potem opserwowali) i tak obserwowali ze po 3 tyg wreszcie sie doprosilam USG i wyszlo nastepne nieprzyjemnosci: łozysko jest zadojzałe Grannum IV wyszlo a ja bylam w tedy 30 tc tak wiec teraz napewno bedzie mnie czekac wczesniejszy porod, lekarze juz podawali mi jakis zastrzyki ktore maja przyspieszyc rozwoj pluc u malucha... mam tylko nadzieje ze łożysko jeszcze troszke wytrzyma...

Kolejnym newsem jest to ze juz przenioslam sie do tesciowej... i zaczynam sie zastanawiac czy ja naprawde nie jestem jajkiem bo ona chyba tak mysli:p ale i tak jest kochana;]

Kasia Oj... Szkoda... A myśałąm że wrócisz juz z dzidziusiem do nas... Z tym ktg. tak bywa że nawala. Ja też tak miałam... Jak miałam skurcze bolące to 10-20 procent pokazywało. a jak ich nie miałam to i 90. A jak już do porodu to w ogóle nie zorientowaliby się gdybym nie zwijała się z bólu...

Asteria Nie za ciekawie u ciebie z tym terminem... Jak to możliwe że w tak wczesnym tygodniu łożysko jest już dojżałe... A nie używałąś przypadkiem za często mikrofalówki...??? Wiem że mikrofale działają postarzająco na łożysko. No ale dobrze że lekarze robią coś żeby dzidziuś bardziej dojżał w razie szybszego porodu. Będze dobrze...

A ja zauważyłam, że Mareczek już próbuje podnosić się. Jak leży na pleckach to podnosi główkę razem z barkami...

witaj ASTERIA ja podobnie jak ty miałam problemy z moimi ciązami ale trochę inne a co do łożyska to ja miałam 3 stopień we wczesnej ciązy i musiałam mieć często usg i sprawdzane przepływy ,bo stare łożysko może nie dawać tyle tlenu i pożywienia i dlatego obserwują i wcześniej rozwiązują ciąze ,a sterydy dali poto aby maluszek przy wcześniejszym porodzie sam oddychał ....będzie dobrz , ja mam wcześniaczke z 33 tyg i powiem szczerze że wszystko jest teraz oki ,i takie dzieci nie mają wiekszych problemów!!!trzymam za was kciuki!!!!KASIA F87 już niedługo się rozpakujesz!!! trudno mi ocenic jak się czujesz bo ja to miałam obie ciąże zagrożone i modlliłam się o każy dzień!!!ale może mała pomoc męża (wiesz o co chodzi) i poród się przyśpiesz???mam nadzieje że wkrótce nas poinformujesz i pokażesz foty bobasa!!!!EWI44 to fajnie że mały taki silny ...ja swojego to teraz męcze żeby siadał ale nie może złapać równowagi i dalej woli sobie leżeć!!!! a mi dziś przyszły takie oto ubranka ,są tanie i ładne i powiem wam żę kupiłam o rozmiar większe bo to na zime no może na bartka to 2 rozmiary jest za duże ale jak podwine rękawy to jest oki!!! :FUNNY GIRAFFE: 2cz.kobinezon ok.80/86 pistachio (431095582) - Aukcje internetowe Allegro .:ALASKAN GIRL:. cudna kurtka ok.86/92 rose (431134437) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry