reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Kiedyś w 1 klasie LO ćwiczyłam na w-fie (co zdarzało się może ze 3 razy w semestrze żeby nie miać buta) przebierałam się w strój do ćwiczenia...i jak zawsze stałam i paplałam z kumpelkami na środku szatni i wjechali chłopacy,a ja stałam w stringach i biustonoszu z koronki i taki Krystian (Mezo) stwierdził" O KUUUUUUR*A MARTA MA GACIE Z FIRANY!!!!" i od tamtego czasu zawsze wszyscy na mnie wołali i wołaja do dzisiaj Firanka,Firana, Fircia,a nawet ROLETA:-D:-):-D

W ogóle to ma pleśniawkę :dry: nie dobrze już coraz gorzej je męczy ją to ... ale kupiłam jakieś coś i smaruje ... tylko nie wiem ile razy dziennie ? i kiedy przed karmieniem mogę ? bo tak rozkminiłam że wtedy od razu by trochę cyca mi wysmarowała tym ... ? dobrze myślę ?

SHEEPPY - :angry: ja już nie mogę tego słuchać ... co temu facetowi odbiło ?! :dry: jak do nas dołączyłaś to wszystko ok było z tego co pamiętam ...

KASKA - no jeszcze nie byłam bo nie wiedziałam czy mogę :zawstydzona/y: myślisz że już mogę ? takie mroźne powietrze jest...

Eee z tą dietą to też uważam że nie ma co przesadzać ... ja zjem sobie 3 kosteczki czekolady i jest ok ... uważam że nie ma co się tak szczypać ;-) dzisiaj nawet trochę grzybków zjadłam nie mogłam się oprzeć :-p ogólnie to ona się dobrze czuje tylko spać nie chciała i to też tylko wieczorem po kąpieli więc przestawiłam godzinę kąpieli bo może trochę za późno więc zamiast o 21 to o 18 ją wykąpałam i zobaczymy jak będzie :-)

A to piwko to w jakim czasie najlepiej ? :-p ... kurde piwko piwkiem... ja to bym sobie zajarała :-p no ale to chyba przesada :-p już wytrzymam te parę miesięcy zanim skończę karmić :-)

NET - a na ten prezent to nie wiem ... Kuby jak się spytałam to on powiedział że chciał by bongo albo coś do samochodu :-p ale nie wiem czym ten Twój się interesuje :-p

już jestem, musiałam Nikusia wykąpać i uśpić, nawet szybko dzisiaj to poszło:-)
Co do toksoplazmozy to pytałam lekarza, bo chciałam zrobić testy itp, on powiedział że właściwie to koty jej prawie nie roznoszą, tylko te dzikie co polują na myszy i ptaki, bo głównym źródłem tosko jest surowe mięso i jeszcze dodał że od 4go miesiąca ciąży już ta choroba nie jest szkodliwa dla płodu, więc mogę śmiało mieć kotka:-) A chciałam kotka właśnie dlatego że nie trzeba się nimi dużo zajmować ani na spacer nie trzeba chodzić:-)
femme, masz aphtin na pleśniawki? ja tym smarowałam ile wlezie, i w buzi w ciągu dnia, i cyca, bo cyc też się zaraża o potem błędne koło, ale ogólnie to te pleśniawki małemu wcale nie przeszkadzały i szybko zniknęły. a moja teściowa powiedziała że mam mu nie smarować niczym z apteki, tylko wysmarować mu całą jamę ustną osikaną pieluchą:baffled: że niby mocz najlepiej działa:baffled: no ja jednak ufam farmaceutykom

SHEEPPY czyli przed każdym karmieniem mogę smarować ? :-)

A z toxo to uważaj na kupy ;-) najlepiej żebyś jakąś łopatkę do czyszczenia kuwety miała albo w rękawiczkach no i oczywiście ręce myć ;-) a tak to żadnego zagrożenia nie ma ;-)

ja smarowałam przed każdym, chyba że w nocy to mi się nie chciało;-) a najlepszy numer, to jak Nikus miał kilka miesięcy i za nic nie chciał pić mi z butli, nie chciał zassać smoczka, to jak posmarowałam smoka tym aphtinem , zawsze zassał i pił ładnie mleczko. inaczej butelka to był wróg ewentualnie gryzak :-) więc ma wielostronne zastosowanie :-D

Sheeppy w sprawie kota Net ma rację. Trzeba go przebadać pod kątem toksoplazmozy. Ja mam w domu kota, ale od kilku lat. Jak byłam w ciąży to mój lekarz powiedział mi, że nawet jeśli kot był chory to ja już mam przeciwciała:confused:
Nie pamiętam dokładnie. Kazała mi tylko nie całować kota i zachować podstawowe zasady higieny.
Jak już weźmiesz kota to zaszczep go przeciwko grzybicy (nawet koty siedzące w domu potrafią być jej nosicielami) i musisz regularnie go odrobaczać. ;-)

Kaska19, KINNA , wiecie, różne dzieci różnie reagują na różne jedzenie.. Niektóre matki mogą jeść wszytsko i nic maluchą nie jest a niektóre muszą się naprawdę ograniczać do minimum. Najlepiej jeść jedną rzecz więcej i póżniej patrzeć czy nic się nie dzieje.

femme fatal na dworek z Ninką jak najbardziej wychodź. Najpierw na krótko, a póżniej na coraz dłużej.

Racja. Nikt nikogo nie namawia to zjedzenia 1kg czereśni, popicia tego mlekiem i przegryzienia połową beczki kiszonej kapusty :-D
ja urodziłam na początku sezonu truskawkowego i czereśniowego.
Kupiłam sobie 1/4 kg truskawek i je zjadłam. wszystko było ok. w następnym tygodniu 1/4 kg czereśni. Podbierałam mężowi śledzie w oleju, jak jedliśmy śniadanie, albo pierogi z mięsem wołowym z obiadu.
Fakt: nie jadłam kiszonej kapusty i ogórków małosolnych :-(, unikałam żuru, nie piłam zwykłej kawy, ani alkoholu (no małe pifko się zdarzyło :zawstydzona/y:)

reklama
A ja się pochwalę matą którą Adaś dostał.. To prezent na chrzciny (26.12) tylko siostra stwierdziła że po co ma to leżeć u niej jak Adasiowi już się teraz przyda.
IMG_1963.JPG

Ostatnia edycja:
Do góry