Pola nom malo czasu ostatnio mam albo poprostu nie chce mi sie pisac a na BB codziennie jestem zeby tylko sprawdzic czy ktos balaganu nie zrobil :-)
A mi robili 2 razy dziennie ktg , pierwsze zawsze miedzy 5;30 a 7 a potem od 14 do 16 !!
JA pamietam ze kilka razy mialam robione ktg na sali porodowej bo akurat byla pusta a pacjentek bylo mnostwo do ktg i jak pierwszy raz ja zobaczylam to bylam przerazona i pierwsze co powiedzialam ,, ja bede na tym rodzic ..

a potem .. a jak ja na to wejde .. bo przeciez lozka maja chyba z metr wysokosci

Maagda eh ja Ci powiem ze jak lezalam w szpitalu to tylko raz maz byl przy mnie jak mialam ktg - ale to akurat byla niedziela , byla swietna polozna wiec sie zgodzila zeby ze mna posiedzial bo tak to nie mozna !!
I ja zazwyczaj lezalam w pozycji pol lezacej i zazwyczaj jak mnie podpinaly to szly do dyzurki tylko ze zawsze byly wydruki z ktg wiec sie nie martwilam ze czegos nie zobacza !!
panistepelek mi jak Ala spala podczas ktg to polozna podchodzila i zaczela ruszac brzuchem zeby sie obudzila ale Ona chwilk sie poruszala i dalej szla spac -to wygladalo tak jakby ugniatala ciasto na stolnicy

a do co wymiotow to u Nas zdarzylo sie pare razy ze Ala tez chlusnela - zreszta Ona ciagle ulewala wiec ja zawsze sie zastanawialam przy wiekszej ilosci czy to wmioty czy tylko ulala