reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja tam rodzilam w listopadzie wiec ta najgorsza pogoda mnie ominela bo zorbilo sie tak naprawde zimno dzien po porodzie ale za to wciskanie takiego malenstwa w kombinezon zimowy jest koszmarne modlilam sie zeby ta zima sie skonczyla alechyba tak jak lenka najlepiej rodzic w kwietniu albo w maju tak mysle;-)

ale te wasz dzieczazki duze sie rodzily:-) Miki to mial 3660 Black 62 to Miki mail po 3 miesiacach:laugh2:

a ja sie zbieramdo szkoly ale dzisaj na krotko opiekunka zaraz przyjdzie to jeszcze pieska wyprowadze;-)

lenka to od pogody zalezy jak sie poprawi to mi sie wydaje ze 2 tygodniach nic by sie nei stalo a mize nawte krcej ja z mikim w grudniu po 3 tyg. wyszlam na pierwszy spacer trwal h i niec mu nie bylo

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie do mamuś.
Jak mały się urodzi-to kiedy można go wziąść na taki dłuższy spacer?? Wiem,ze w miare od razu mogę go wziąść na chwilkę. Tylko,ze jak Adaś się urodzi mam mnóstwo spraw do pozałatwiania i nie będe miała go jak zostawić. Kiedy można wyjsc na dłuzej,aby mu nie zaszkodzić??

Na pierwsze spacery można zabierać dopiero po 2 tyg. I te spacerki powinny być króciutkie, 5 min na początek w zupełności wystarczy. My po skończeniu 6 tyg wyszliśmy dopiero na niecałą godzinę. Ta pogoda teraz jest zdradliwa, bo niby jest ciepło, ale wiatr zimny. Lepiej uważać.

Kolia Julka się urodziła identycznej wagi jak jej tatuś i była od niego 2 cm dłuższa :-) U nas ciuszki 68 to po 3 miesiącach robiły się w sam raz, a teraz Julka nosi 74, a niektóre nawet 80, zależy od numeracji i ma około 75 cm długości. :-p Ale ma baaardzo wysoką rodzinkę od strony mojego męża. To zdjęcie ze chrztu. Na nim ta najmniejsza to ja (oprócz Julki oczywiście ;-)) a reszta to mój mąż i rodzice chrzestni czyli rodzeństwo Grześka. A i chciałabym zaznaczyć, że mam 170 :-p

Załączniki

• 123.jpg
    123.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 55
Lenka - :-)Jeżeli będzie słonce i ładna pogoda to po tygodniu już możesz.
kingamz ja już swojej nie podaje , bo lekarka powiedziała że w lato kiedy jest słońce nie trzeba podawać. :eek:

lenka tez mysle ze kwieciecn/ maj a nawet czerwiec to dbra pora na rodzenie...tak chcialam, tylko mi nie wyszlo ;P

Black to u mnie podobnie hihi Igor 4500 i 60cm a Łucja 4300 i 61...z tym ze Igor mial mniejsza glowe o pare centymetrow hehehe ile rodzilas?

lenka mysle ze po 3-4 dniach spokojnie mozesz isc jak bedzie cieplo...a zapewne bedzie.

magda jak igor byl maly to podawalam mu przez wakacje, bo ja z kolei uslyszalam ze mam podawac bo co prawda jest slonce ale dzieci smaruje sie kremami z wysokimi filtrami i przez to nie wytwarzaja tyle wit d ile potrzeba...teraz lucja pije juz modyfikowane wiec nie musze jej wcale podawac bo w mleku ma odpowiednia ilosc

Ostatnia edycja:
czesc
ale mam dzis dzien paskudny....mam @,boli mnie brzuch,głowa,mąż jutro na tydzien wybywa,ale jest pozytyw Młody spal całą naoc i teraz też drzemkuje....

Lenka-tak jak dziewczyny pisza,zależy odpogody,od maluszka,mi sie wydaje że jak bedzie ciepło to po tyg mozesz wyjść,tylko najpierw na kilka minut no i pamietaj że z niemowlaczkem lepiej nie chodzić po sklepach czy urzedach bo nie trudno o choroby....

Ja rodziłam w lutym i tak jak Black problem z kurtką miałam bo na koncówce obwód w brzuchu mialam 130cm,a mam 154 cm,czułam sie fatalnie i całej ciązy nie wspominam miło ale za to poród ok...młody mial 57 cm i 3910 wagi:-)

Maagda- ta witamina to jest dla mnie nie zrozumiała rzecz,niby do drugiego roku zycia sie zaleca,ja karmilam butla i nadal karmie do roku podawalam co dzien,pediatra kazala:baffled:a przeciez w mleku modyfikowanym jest,teraz prawie nie daje bo mlody nadal pije mleko i na spacer co dzien wychodzi a 15 min w słoncu dostarcza odpowiedniej dawki wit.Sama nie wiem jak to powinno byc....

Olena - Ja tez kiedyś miałam taką dobra maść robiona z apteki i jak mi się skończyła chciałam nową recepte to doktórka powiedziała, że dopiero jak dziecku zrobi się odparzenie do da a przecież lepiej zapobiegać niż leczyć.

Maagda - U mnie w domu zawsze było tak, że jak tata był pijany to najbardziej obrywało się mojej siostrze, potem mamie a na końcu mi. Czem też zdaża się, że tata jakiś czas nie pije ale chyba nigdy nie było aż 2 miesięcy takich.
Ja też karmie praktycznie już samym mlekiem modyfikowanym ale mimo ukończonego roczku podaje jeszcze witamine D. 12 idziemy na szczepienie i zobaczymy czy dalej będę musiała.

Anetka - mam nadzieję, że herbata będzie pomagała :)

lenka - Ja tez uważam, że jak będzie ładna pogoda to po jakimś tygodniu spokojnie możesz wychodzić najpierw na kilka minut i stopniowo coraz dłużej. pamietaj tylko o dobrym kremie i by nie przegrzac dziecka.

Ostatnia edycja:
Cześć ;) AleWy tutaj szybko uzupełniacie Temat...Chyba nie nadąże...No więc wczoraj byłam u lekarki... Powiedziałam jej wszystko co i jak...Ale ona powiedziała mi że nic nie widzi takiego... Zdenerwowałam się troche bo przepisała mi jakieś tabletki na przyśpieszenie @...Ale ja ich nie biore!!! Dziś idę do prywatnego lekarza...Zrobiłam rano jeszcze jeden test by zobaczyć jak wyjdzie i też wyszedł pozytywnie....Więc nie wiem już sama czemu lekarka nie potwierdziła..;/:wściekła/y:

reklama
Black ja przy pierwszym porodzie lacznie 4 godz i 40 min (w tym 10min parcia), a przy drugim 2,5 godziny w tym 5 min parcia :D dlatego pisalam ze rodzic to ja moge hehe obydwa bez zadnych srodkow przeciwbolowych... :)

agus na tyle wczesna ciaza jak u ciebie moze sie nie pokazywac na usg jeszcze, dlatego lekarka tak powiedziala...idz do innego lekarza. Moja siostra tez tak uslyszala od lekarza ze on na usg to nic nie widzi i ona to sobie wymyslila :| poszla do drugiego i sie okazalo ze jednak jest w ciazy....

panistepelek jak karmisz tylko modyfikowanym to lepiej poradz sie pediatry w sprawie wit d. bo w mleku jest wystarczajaca ilosc...a nadmiar tez szkodzi...a teraz zobacz..dajesz mleko w ktorej jest ta witamina, dajesz w kroplach, z dzieckiem wychodzisz na dwor na slonce wiec tez sie troche jej produkuje...

Do góry