reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Sylcia, niestety minęło już ponad 3dni. To stało sie w piatek, powage sytuacji zrozumiałam dopiero w sobotę,jak i to,że w weekend nie ma na co liczyć-bo to weekend. a w pon szkoła i nie mogłam się urwać bo dwa testy i takie tam:dry: a o 16 już było po ptokach. Ehhh...

Szkoda ze tak pozno sie zoorientowalas :( Ale nie ma co sie stresowac na zapas ! Jeszcze nie mozesz miec jakis dolegliwosci ciazowych zbytnio :) A przede wszystkim nie wmawiaj sobie ze jestes Bo ppadniesz w ciaze urojona a to Ci nie potrzebne :))
Idz do ginekologa porozmawiaj z nim wytlumacz mu sytuacje :)

reklama
Wiem wiem, ale do gina zamierzam się wybrać jak już będę wiedziała, czy mój świat stanie na głowie-oby nie(w niedziele się powinno okazać). Jak bedzie wszystko w pozadku to obiecuje sobie,ze tym razem zaczne miesiac od tabletek anty. W portfelu już czeka na to kasa. :happy2:
A ty sylcia, co taki nocny marek?widzę że tak jak ja

Witam Mamy :)

Otóż my dwie Kobietki, ta mała - czyli Laura, oraz ja - :)- witamy. i przepraszamy z apóźną porę. szkoła goni, nie mam czasu ;/ ale... termin na 29 marca. ważę o 18 kg więcej, jestem najszczęśliwszym hipopotamem na świecie! :)

amelle gratulacje najwieksze :)) A waga szybko zniknie i zamiast hipkiem to bedziesz najbardziej sexy mama na swiecie :))

mona lisa ano nocny mareczek jestem Mam problemy ze spaniem I chodze pozno bardzo i wczesnie wstaje I tyle mi starcza tego snu :)) Czasem w poludnie sie klade na chwilke z Nadia :))

Jestem w rozpaczy...
Przeziebiłam sie i boli mnie strasznie gardło, mam pewnie zapalenie gardła dzis do lekarza ide. I w ogole zle sie czuje goraczki chyba jako tako nie mam. Wczoraj moglam miec troche ale nie mierzylam to nie wiem a dzis mam leciutki stan podgroraczkowy 36,9. No i nie wiem co robic. Jak sie kurowac itd, lekow brac nie moge, gardlo mnie tak boli ze masakra, no i nie wiem sa jakies domowe sposoby albo nie szkodliwe dla dziecka zeby leczyc to gardlo i przeziebienie? Fakt faktem zmeczylam cala noc bo spac nie moglam z bolu ale i tak najbardziej to sie o niunie martwie. I do lekarza ogolnego mam isc? I powiedziec ze jestem w ciazy czy jak?

Witam ;-)

sylcia a ja bym np chciala Cie blizej poznac a Ty tylko wchodzisz na MM piszczac zaledwie jedno zdanie a widzialam (pobawilam sie w szpiega) ze na innych to nawet sie rozpisujesz :sorry2: Ja jak mialabym pisac tylko ..dobranoc czy witam ..w wogole bym nawet nie zaczynala pisac bo dla mnie to nabijanie postow :dry: i na przyszly raz edytuj posty ;-)

panistepelek wow dlugo karmilas core :-) podziwiam bo ja wytrzymalam kilka tygodni :sorry2:
tez bym chciala zobaczyc fryzurke :tak:;-)

Grecja heh juz to kiedys gdzies czytalam :-)

artystka takie pogaduchy sa najlepsze , ja zawsze ubolewalam bo jak bylam w ciazy to nie mialam nikomu sie wygadac a kto jak kto ciezarna ciezarna zrozumie najlepiej :tak::-D

niunia 8 stopni ale chyba na minusie ? :-p nie slyszalam o masci majerankowej , dobra jest ? :confused:

mona to jest loteria , jednym nawet taki stosunek wystarczy by zaciazyc :-)

EDIT : madzia18 domowe sposoby to czosnek , herbata z miodem ,malina i cytryna !! wiadomo ze musisz powiedziec lekarzowi ze Jestes w ciazy ;-) zreszta wydaje mi sie ze tabletki do ssania na gardlo tez moga brac ciezarne tylko musze uwazac na dawki ale to najlepiej jakbys sie spytala w aptece ;-) a dotego czasu ssij np mietowki , ulga dla garla bedzie a dziecku napewno nie zaszkodzi ;-)

Ostatnia edycja:
Witam. Poćwiczone, śniadanko wszamane. Dzieci obudzone.
MADZIA Tak, jak pójdziesz do ogólnego to musisz powiedzieć że jesteś w ciąży. Inaczej może dać ci leki których w Twoim stanie przyjmować się nie powinno. A możesz kupić sobie herbatke malinowa taka sypną i pić ją z sokiem cytrynowym. Albo zwykła herbatę z sokiem cytrynowym i malinowym. Mleko z miodem i czosnkiem.
AMELLE Witaj wśród młodych mam i gratulacje. A kg szybko zlecą o ile będziesz karmić piersią. Czasami nawet bez tego można pozbyć się tych nastu kilo :-)
SYLCIA Nie wiem czemu się tak unosisz. Femme grzecznie Cię poprosiła żebyś pisała coś więcej niż jedną dwie linijki. Mnie też to denerwowało. Przecież są inne dziewczyny i chciałyby dowiedzieć się co ty masz do powiedzenia na temat ich problemów. No ale widzę że potem się rozpisalas czyli można inaczej.

Wstalam, zrobilam co mialam i czekam az ten maly spioch sie obudzi:-) u mnie znowu snieg pada:wściekła/y: jak ja nie lubie zimi kiedy bedzie wiosna:dry: zadam natychmiast:-p

AMELLE czesciej sie odzywaj i piekne imie wybraliscie:-)
madzi18 pod koldre i te specyfiky co dziewczyny nizej wypisala szczegolnie miod i czosnek bo to sa naturalne antybiotyki;-)
sylcia z tym spaniem to co zazdroszcze bo ja mam zupelnie odwrotnie:sorry2:

A mnie katar bierze nic mnie nie boli a ni nic tylko glupi katar nastepny powod zeby nie lubic zimy:wściekła/y::-p

Kolia oj do wiosny jeszcze daleko :sorry2::dry: w takie dni zaluje ze nie mieszkam gdzies w afryce :-p:-)
widze ze masz podobnie jak ja , mnie tez czesto lapie katar i zadnych innych dolegliwosci :sorry2:

Ah no i umnie slonko swieci ale jest -17 , z domu dzis nie wychodze :no::confused2:

reklama
Cześć dziewczyny. Ja to wyglądam teraz dosłownie jak truposz, cała blada, oczy spuchnięte i czerwone, masakra jakaś:baffled: wczoraj cały dzień przepłakałam, pojęcia nie mam co mi się dzieje... położyłam się po 22 i niedawno wstałam, żeby douczyć się tej ekonomii. Jedna wielka tragedia:baffled: i jeszcze śnieg pada...

Do góry