reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dziendobry
U nas pochmurno, przed chwilka wrocilismy z playgroup, czas do zjedzonka zrobic i moze sie mlenstwo na troszke do lozeczka polozy.

reklama
daffi fajny ale ja już bym wolała żywego takiego jak vegas cobie włansie zakupiła..;-) tye że ja nie mam głowy do opiekowania sie zwierzatami,chociaż może teraz w przypływie instynktu macierzyńskiego kto wie hehee. mam dwa kwiatki na parapecie i zapominam je podlac raz na tydzień a co mówić dopiero o zwierzakach. ale od kiedy jestem w ciąży podlewam moje kwiatki w miare regularnie i jesden zakwitł pierwszy raz od 5 lat wiec cos w tym jest ...;-);-);-)

HEjka )

Ja miałam chomiczka ale mi zdechł 1,5 roku temu, czy 2 lata już nie pamiętam. Miałam też rybkę, ale zdechła, no i kiedyś duże akwarium ale mój brat myślał że mają zimną wodę, włączył grzałkę na noc i je ugotował ;]

A teraz czekam na moje Maleństwo i ciągle czekam na poniedziałek i USG.

Ciągle mamy załatwienia ze ślubem. W niedzielę przyszli teściowie przyjadą na obiad i będziemy menu ustawiać w restauracji.
I jeszcze tyle rzeczy na głowie...

kiniorek z przygotowaniami jest zawsze mnóstwo zachodu... niestety trzeba sie napracować żeby ten dzień był wyjątkowy...:):)
ja też mam USG w pniedziałek i nie moge sie doczekać bo ostatnie maiałm 4 czerwca ...:baffled:

nazwaliśmy chomika wreszcie - Morfeusz;D
Młoda usnęła niedawno, czas na relax - net, czipsy, sok jabłkowy;) Ostatnio strasznie źle się odżywiam - kiełbaski, czipsy, Cola, pizze;) Dobrze, że nie tyję. Póki co;p

vegas nie jest tak źle pomyśl ze są ludzie którzy prawie całe zycie tak jedzą.. masakra. ja włansie ide odgrzać sobie gołąbki a później moźe K przyjedzie, zobaczymy.
a Morfeusz świetne imię, tylko zeby to na pewno był ON bo jak sie później okaże że to samiczka to ja nie znam żeńskiej odmiany tego imienia ;-);-);-);-)

hehehe:) wiesz - przywykłam do homo niewiadomo zwierzaków. Jak wiecie mam kanarka. Ma on 4 lata i na pewno jest samcem. Brałam go z hodowli. Śpiewa, pierzy się, to co typowy kanarek:) By mu smutno nie było to po pół roku jego pobytu u mnie, postanowiłam znaleźc mu koleżankę;) W zoologicznym kupiłam mu samiczkę. Nazwałam Shilla. Wszystko super, na wstępie co prawda nieźle się żarły bo dałam je do wspólnej klatki, ale po godzince cisza i lubią się. W czas godowy /marzec, kwiecień/, czekam z gniazdeczkiem dla nich w nadziei, ze może będą mieli małe ptaszki? Ale 2 lata minęły a tu dalej nic. W kolejny rok więc nie czekałam na cuda, zresztą teraz wiem, że po co te małe ptaszki, same problemy jakby nie było. O czym chcę pisac - zastanowiło mnie dlaczego moja samiczka kanarzyca śpiewa? I to głośniej od samca Emilka? Dlaczego teraz jest niemal łysa z pierzenia, przecież samiczki się nie pierzą? Te pytania zadaję sobie już od noo może 2 lata będzie, jak nie 3. Bo pytałam hodowcy i mówił, że samice nie śpiewają, nie pierzą się, dlatego idzie je po tym odróżnic od samców. I tak sobie myślę czy w sklepie zoologicznym kanarzyca była mała i skoro nie śpiewała to myśleli, że samiczka i za samicę ją sprzedali? Czy to jednak samiec. No samce kosztują 100zł a samice 30. Różnica wielka. Jeśli się pomylili to na ich szkodę a ja mam w takim razie Shillka:p Kto wie:)

Co do chomika Mój mówi, że to chłopiec.

Misia
Mała odcmokuje przez sen, tak a propo komentarza na nk
:p

Ostatnia edycja:
Ja mam 19 lat i to 20 tydzień ciąży, jestem prze szczęśliwa faktem że czuję moje maleństwo. Brzuszka jeszcze nie mam za dużego, jak tylko troszkę podrośnie to wstawię zdjęcie na pewno ;) Płci jeszcze niestety nie znam a ciekawośc mnie zrzera dosłownie, chciała bym dziewczynkę (Amelia) ale czuję i wszyscy mówią że to będzie chłopak (Oskar), a jak będzie okaże się już niedługo bo w najbliższy poniedziałek ;) Będę pisać co i jak, czekam na wiadomości na priv, zna ktoś może jakiś fajny i w miarę niedrogi sklep z fajnymi ciuszkami dla ciężarnych kobiet?

Vegas fajne imię dla chomika:-)
kinderniespodzianka witaj:-) podoba mi się Twój nick bardzo:tak: a jeżeli można to zapytam jak ojciec dziecka, równie szczęśliwy?
jeżeli chodzi o zwierzaki, to ja kocham psy:-)
próbowałam na ciemieniuchę oliwki+szczoteczki- to działa! dzięki dziewczyny:-)

reklama
Vegas ty masz kanarka na 120%:-p moja mama kiedys kupiła kanarka który nie spiewał, tzn spiewał w sklepie zoologicznym ale jak przynieśliśmy go do domu to przez ponad miesiac nic z siebie nie wydobył:-p mama poszła go wymienic do tego zoologika babka go wpuszcza do klatki a ten spiewac zaczął... Brakowało mu odbiorców płci żenskiej u nas:-p ale potem mama sie zlitowała i wzieła mu kolezanke ( kolezanki nie sa tak kolorowe jak samce, nie spiewają i nie pierzą sie:-)) tak wiec daje sobie głowe uciac ze to 2 samce:-p Poza tym żadko sie zdarza ze samiec z samiczka sie piorą:-p

A swoja droga przypomniało mi sie ze kiedys miałam niezły zwierzyniec w domu jednocześnie królika, psa, ryby, 2 papugi faliste i żółwia stepowego.

kinder witamy:-)

A ja muszę poinformować ze jutro mnie niema jade na USG nereczek z młodym!! Trzymajcie kciuki za jakąkolwiek poprawe

Do góry