reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

wow, faktycznie niesamowita cisza=)

witam się=)

ja mam dzisiaj dobry dzionek=) Małej za 110zł ciuszków nakupowałam=D Używane, to sobie wyobraźcie ile tego=D ale takie piękne, że nie mogłam się oprzec. Mała już ma na zimę i kombinezon, i płaszczyk, i kożuszek i kurtkę, zostanie kupic szalik, rękawiczki i zimową czapę.

Poza tym extra pogoda u nas dzisiaj była, prawie jak pełnia lata=D Poza domem 5h z Myszką spędziłyśmy. Od 9-12 i od 16-18=)

Usnęła o 19.25=)

Mężuś w tym tyg ma II zmianę, więc teraz mam czas dla siebie i neta=D z Colą nałogową w ręku=)

reklama
U mnie tez dzis piekna pogoda:)
moja mala w najlpesze arcuje bo nie dala rady i zasnela mi kolo 18 i wstala o 19.
dzis wyjatkowo pozno pojdzie ise kapac bo o 21. a i tak nie wiem czy mi od razu zasnie.

a nie pochwaliłam Perły, dzisiaj przespała prawie całą noc, aż w szoku byłam. Jak zasnęła o 20.20 /wczoraj/, tak zbudziła o 4.20 dopiero=) A potem o 7.20=D Oby tak częściej=D Może kiedyś prześpi całą noc hehe.

a nie pochwaliłam Perły, dzisiaj przespała prawie całą noc, aż w szoku byłam. Jak zasnęła o 20.20 /wczoraj/, tak zbudziła o 4.20 dopiero=) A potem o 7.20=D Oby tak częściej=D Może kiedyś prześpi całą noc hehe.

ona od urodzenia ci tak spi? nie przesypia calych nocek?
ja narazie nasze nocki zwalam na zeby. ale julka robi juz takie cyrki ze mnie to wkurzac zaczyna. spi a nad ranem o 5 budzi sie i wyje... poloze ja niby spi jak tylko poloze sie do lozka to albo od razu wyje albo po chwili! i dopoki nie spi miedzy nami to za chiny nie idzie jej uspic w lozeczku. ja juz nie wiem co robic ale tak nie moze byc.

ona od urodzenia ci tak spi? nie przesypia calych nocek?
ja narazie nasze nocki zwalam na zeby. ale julka robi juz takie cyrki ze mnie to wkurzac zaczyna. spi a nad ranem o 5 budzi sie i wyje... poloze ja niby spi jak tylko poloze sie do lozka to albo od razu wyje albo po chwili! i dopoki nie spi miedzy nami to za chiny nie idzie jej uspic w lozeczku. ja juz nie wiem co robic ale tak nie moze byc.
no nie przesypia mi nocek, jeszcze nie przespała ani razu.. no ja już się przyzwyczaiłam. Bo co zrobic=) Nie będę jej katowac by piła w nocy wodę jak jest głodna bo osobiście nie chciałabym słuchac jej płaczu jak mi wyje a ja ją torturuję. Aż mi się słabo robi na samą myśl. Jak jest głodna to pije w nocy kaszkę i nie widzę w tym nic złego, zwłaszcza jak waży niecałe 8kg. Widocznie ma taką potrzebę. Zęby jej ''stopnęły'', więc nie ma ataków płaczu czy nieprzespanych strasznie nocy.

no nie przesypia mi nocek, jeszcze nie przespała ani razu.. no ja już się przyzwyczaiłam. Bo co zrobic=) Nie będę jej katowac by piła w nocy wodę jak jest głodna bo osobiście nie chciałabym słuchac jej płaczu jak mi wyje a ja ją torturuję. Aż mi się słabo robi na samą myśl. Jak jest głodna to pije w nocy kaszkę i nie widzę w tym nic złego, zwłaszcza jak waży niecałe 8kg. Widocznie ma taką potrzebę. Zęby jej ''stopnęły'', więc nie ma ataków płaczu czy nieprzespanych strasznie nocy.

hmm no kazdy robi jak uwaza ale ja bym np probowala oduczyc woda. moze akurat by sie udalo.. no ale jakby mi dziecko panicznie plakalo to bym jej tez nie meczyla i podala kaszke. moze poprostu musi dojrzec do tego.
moja nie je w nocy w ogole ale za to rozrabia jak nie wiem co! wczesniej i tak bylo gorzej. przedwczoraj 3 pobudki zrobila a za 4 wyladowala u nas. niestety sila wyzsza a ze zaspani nie chcemy z nia walczyc i wolimy swiety spokoj to spi sobie z nami:p

hmm no kazdy robi jak uwaza ale ja bym np probowala oduczyc woda. moze akurat by sie udalo.. no ale jakby mi dziecko panicznie plakalo to bym jej tez nie meczyla i podala kaszke. moze poprostu musi dojrzec do tego.
moja nie je w nocy w ogole ale za to rozrabia jak nie wiem co! wczesniej i tak bylo gorzej. przedwczoraj 3 pobudki zrobila a za 4 wyladowala u nas. niestety sila wyzsza a ze zaspani nie chcemy z nia walczyc i wolimy swiety spokoj to spi sobie z nami:p
wiesz Kochana ja daję jej czas. Na razie nie przeszkadza mi to, że czasem wstaję do niej w nocy bo ogólnie nie narzekam - nie wyje mi w nocy i nie chce się bawic. Jak tylko wypije kaszkę to zaraz śpi. Pewnie gdybym chodziła przy niej jak zoombi to bym próbowała coś z tym robic. Raz jej dałam zamiast kaszki wodę bo akurat kaszka była w kuchni piętro niżej a mi Mała marudziła i nie chciałam jej zostawiac, ale po wodzie usnęła, trochę tam pomamrotała bo głupia nie jest i pewnie się skapła, że to woda, ale zasnęła po kilku min.

wiesz Kochana ja daję jej czas. Na razie nie przeszkadza mi to, że czasem wstaję do niej w nocy bo ogólnie nie narzekam - nie wyje mi w nocy i nie chce się bawic. Jak tylko wypije kaszkę to zaraz śpi. Pewnie gdybym chodziła przy niej jak zoombi to bym próbowała coś z tym robic. Raz jej dałam zamiast kaszki wodę bo akurat kaszka była w kuchni piętro niżej a mi Mała marudziła i nie chciałam jej zostawiac, ale po wodzie usnęła, trochę tam pomamrotała bo głupia nie jest i pewnie się skapła, że to woda, ale zasnęła po kilku min.

czyli jest w stanie psac po wodzie. moze by ci sie udalo. kilka razy po mamrocze i bedzie przesypiac nocke. ja to jak zmobi. niech szybko przestawiaja mi czas:)

ale dzis tu cisza....... :szok: gdzie jestescie?
ja bylam na spacerku z laskami z regionalnego:)

kasia ja mysllam ze on juz mial jakas prace zaklepana.....gdyby wczesniej bylo wiadomo ze nie to bylabym w stanie pomoc....moglabym pogadac z moimi bylymi pracodawcami w uk.
dziekuje, no wlasnie o 17 dostalam smsa ze ma juz prace takze mam nadzieje ze bedzie z gorki teraz,

witajcie,
dzis mam dobry humor, stwierdzilam ze twarda bede! (ciekawe jak dlugo?) hehehe
wlasnie pisalam ze K znalazl prace co ulepszylo moj dzien! ide odpoczac bo zmeczona jestem:p

reklama
czyli jest w stanie psac po wodzie. moze by ci sie udalo. kilka razy po mamrocze i bedzie przesypiac nocke. ja to jak zmobi. niech szybko przestawiaja mi czas:)
hehe. No może spróbuję? Kurcze ja się boję, że dam jej wodę i mi nie będzie potem spała a będzie się budziła co chwilę z głodu. Boję się nowości a ten krok niewątpliwie będzie nowością.

Do góry