reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Misia- ja z usg od połowy ciąży miałam termin na koniec maja. Z om 11 czerwca. Urodziłam 22. Więc też spora rozbieżność. Mały ważył 4,2 może to dlatego. Termin z OM był niemal 100%,bo wiedziałam kiedy prawdopodobnie zaszłam. Nie przejmuj się tymi terminami. I tak raczej biorą pod uwagę z OM. Narazie dbaj o siebie, dobrze się odżywiaj-by Michaś ładnie wyrósł.
Aha według usg Adas miał ważyć 3,5-góra 3,7:p

reklama
heh no pogoda dzis naprawde super:-) moje dzieciaki tez jeszcze wyszly na dwór do babci:-) Miki śpi jak narazie... ide chyba zobacze co te moje łobuzy robią jak Majka sie skonczy:-)
ale tu pustki:-)
u mnie terminy jak juz to szly do tyłu z ciezaru dziecka, nie mialam tak by sie opóźniały

Ostatnia edycja:
my też na polku dużo byłyśmy, nie ma co siedziec w domciu jak takie słonko.
Misia rewelacyjnie Michaś waży, pewnie będzie duży przy porodzie=) bo tempo wzrostu nabrał duże=) najważniejsze, że się uspokoiłaś=)
Perła już pomału ''pada'', ale może do po 19 wytrzyma=)
Soso szczęśliwej podróży=)

no u mnie do końca drugiego trymestru termin z UAG i OM sie pokrywały, a że USG dokładne nie jest to każdy wie. też biore pod uwage termin na październik bo przecież ciąża trwa 9 a nie 10 miesięcy. zobaczymy jak to bedzie.
soso współczuje śmierci dziadka.zawsze jest ciężko kiedy tracimy kogoś bliskiego. ja niestety moich dziadków nie poznałam bo zmarli zanim sie urodziłam ale babcia wyszła drugi raz za mąż i przyszywany dziadek traktuje nas jak swoje najprawdziwsze wnuki;-)

a ja znałam tylko swoich dziadków.... którzy i tak już nie żyją... babc nie pamietam :-(
Mąż ma babcie i dziadka i jakos tak oni sa w moim zyciu jako babcia i dziadek:-) wesołe są takie staruszki, choc dziadek jest po wylewie, ale sam powoli chodzi itd:-) a druga babcia meza 2 lata temu umarła. tez byla ok.
szybko te lata leca...
soso trzymam kciuki za szybką podróz i współczuje smierci dziadka [*]

Myszka właśnie usnęła. Nie było tak łatwo bo im bardziej zmęczona tym gorzej zasypia, ale teraz pewnie śni już o czymś milutkim a ja zajmę się ogarnianiem kuchni, jakąś kolację zrobię sobie i mogę netowac.

hej kobitki
byłam dziś na tym USG niestety mojego lekarza prowadzacego akurat nie było no ale kit z tym najważniejsze że maleństwo moje kochane przytyło. nawet z błędem pomiaru który wtnosi 300gram. ostatnio na USG ważył 1870 a dziś 2340 tylko pół kilo w tydzień no mniej wiecej ale to dobrze niech rośnie. tyle ze termin z OM mam na 15 pażdziernika a z USG mi wychodzi miesiąc później. ja rozumiem jak tam sie różni tydzień czy dwa ale nie miesiąc. musze pójśc do mojego na wizyte i to rozstrzygnąć bo ja nie wiem na kiedy mam być gotowa..;-)

witam nowe mamusie

vegas gratulacje ząbków Perły...;-)
beacia moja polonistka też jest okropna nic nas nie uczy tylko ciągle powtarza ze mamy zdać mature najlepiej w szkole.... też żałuje ze poszłam na humanistyczny,.,,

daffi historia z wózkiem mrożąca krew w żyłach nie gorzej niż najlepszy horror.. a te dziewczyny srojące i patrzące sie tylko - masakra...

moj mial wazyc max 2,5 kg tak mi powiedzilo 3 lekarzy:) a urodzil sie 3640:) takze bedzie dobrze:)

misia super ze malutki tyje. A pwoiedz mi pierwsze usg jaki termin wykazalo? Mi gin pwoeidzial ze to na samym poczatk ujest najbardziej miarodajne. Bo te pozneijsze sa juz rozne bo dziecko ma rozne tempo wzrostu.

a ja jestem ciekawa jak tam CLIO chyba Alex nie daje jej czasu by do nas zajrzec :)

reklama
Do góry