reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

daff no dokładnie masz racje, uczciwie się nic nie da:/ , ale co do mieszkania to za pewne łatwiej byłoby dostać mieszkanie gdybyście nie byli małżeństwem i patrzyli by jako na samotną matkę, tylko wtedy musiałabyś gdziekolwiek pracować...
Tak dziś rozmawiałam z babcią, że człowiek tyra całe życie, zarabia, płaci te podatki żeby niby żyło się lepiej a jak przyjdzie co do czego to człowiek może zdechnąć z głodu lub trafić pod most bo ***** ich to interesuje że nie ma sie człowiek gdzie podziać...:/ albo ma marne grosze i ledwo na życie starcza to nie mogą dać mieszkania tylko człowiek albo musi się kisić w 10 osób na 37m2 albo wynajmuje i gó wno mu na życie zostaje.. wiecie co, studiowałam (fakt bardzo krótko) socjologie i jak się już trochę wdrożyłam w to jak wygląda opieka socjalna w naszym kraju, na jakiej podstawie daje lub zabiera to się płakać chcę... na szczęście zrezygnowałam bo mnie szlag trafiał...:/ tym bardziej że sama jakoś zamożna nie jestem... (nie no, nie dosłownie ze złości, ale musiałam zrezygnować bo mnie właśnie nie stać było żeby za szkołę płacić, a niestety na dzienne studia też mnie nie stać bo musiałam w tygodniu pracować mogłam płacić za studia co drugi miesiąc ale uczelnia 'niestety nie mogła zrobić wyjątku specjalnie dla mnie'...)

Ostatnia edycja:
reklama
ja z opeiki dostaje dodatek do czynszu i rodzinne.
chcialabym zalapac sie na okresowke ale jesli do dochodu dolicza sie rodzinne i dodatek to juz sie nie zalapie. w naszym durnym siwecie by dostac okresowke nie mozna przekorzyc 351zł na osobe! jak maz stracil prace tzn pracowal ale zef mu nie placil to dali mi okresowke na 2 miesieca. wyobraz sobie mialam wyzyc za 351zł pzrez 2 miesiace bo tylko tyle zapalcili.. a piajki te menele cpunki i ku**wy siedza codziennie pod opieka i niezle sobie zyja z ich peiniedzy! to jest najwiekszy bol!

wiesz co daff temat rzeka ;] tak naprawdę:/ można by pisać i pisać...

trochę się rozkojarzyłam i ciężko mi się skupić już na czymkolwiek, bo jadłam dziś krokiety z kapustą i grzybami i coś mnie dziwnie świdruje w brzuchu i nie wiem czy to te skurcze przepowiadające czy 'problemy żołądkowe'://
jezu już panikuje :/ a dziś pełnia księżyca:unsure::hmm:

idę się położyć. oby to jeszcze nie było to:(((
dobranoc:(((

Ostatnia edycja:
heh kocham krokiety z kapusta i grzybami! normalnie narobilas mi takiej ochoty ze brak slow!

oj to poloz sie i odpoczywaj.
juz niebawem i tak nadejdzie godz zero:) a moze dzis przy pelni? hihi

Laski ide spac.. za duzo tego dobrego. Dobranoc
hihi jutro moj mezus ma urodzinki a raczej za niecala godzinke:D

Ostatnia edycja:
vegas tak ksiezyc przyswieca nam juz od kilku ladnych dni, ale to na 23 pazdziernika czyli dzis wypada jego calkowita pelnia, ksiezyc jest jak 28 dniowy cykl ;) za miesiac jak sie nie myle bedzie 21:)

Daff wszystkiego najlepszego dla małża:d i zebyscie milo sobie jutro czas spedzili:)

Ja juz leze w lozku( pisze do was z telefonu) no i na razie troche sie uspokoilo w brzuchu, czuje juz luz, wiec mam nadzieje ze tylko to byl falszywy alarm ale pierwszy raz mialam takich z 6 skurczykow na raz, tak naprawde to nawet mnie to nie bolalo ale ja sie nie znam :D

Dobranoc dziewuchy:)

tez krokieciki z kapustka bardzo lubie :p
My na razie placimy na tyle za wynajem, ze nam sie to lepiej niz kredyt oplaca i mozna czasem troche gotowki odlozyc na "wklad wlasny" do mieszkania. Ale wynajem nie jest na stale i dlatego sie zastanawiamy, czy do Finlandii do pracy ie wyjechac, ale to najwczesniej za 2-3 lata,jak mala podrosnie, a my uporzadkujemy nasze nasze sprawy wyksztalceniowo-jezykowe
Emilka marudzi, chyba czas ja znowu do lozeczka przeniesc, a sobie kapiel zrobie ;p

Hej... u mnie sobota przeleciała w połowie na sprzątaniu a w połowie na gosciach.... dzis planujemy do teścia jechac ... dzieki musza w końcu z domu wyjść.... zobaczy sie :):) krokiety z kapustą i grzybami chodza po mnie ju,ż od jakiegos tygodnia ale nie umiem sie zabrac za robienie..... kupnych za bardzo nie lubie ..... No to postaram sie wpaść jeszcze póxniej a tymczasem zycze wszystkim UDANEJ NIEDZIELI :):)

reklama
Do góry