reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

A nam się szykuje maleńka dziewczynka w rodzinie(koniec kwietnia), u kuzynki S., on jest chrzestnym ich pierworodnego, w tym roku 4 latka w maju. U mnie w rodzinie-Adaś najmłodszy jest i kolejne się nie szykują a u S jest pełno dzieciaków, kuzynek z października, mała kuzynka z listopada zeszłego roku, kuzyn Szymek 2,5 m młodszy, i troszkę starszych od Adasia.

reklama

sarisa Maja też z października :-) witaj:-)

o to super :) i jaka kochana. głosik oddany

ja przenosiłam diecko o 2 tygodnie.. więc możesz sobie tak czekać;-)
też próbowałam prawie wszystkiego i nie przyśpieszyło to porodu

ja tez przenosiłam 2 tygodnie i nic nie daja zadne sposoby :( bynajmniej u mnie nie zadziałay. Dzidzius przyjdzie kiedy bedzie gotowy. I jak u nas sie zaczeło to urodziłam w 6 godzin:)
Daffi głosik oddany

ja chodze prywatnie a jak bylam w ciazy to usg mialam w cenie wizyty czyli 70 zl bo moja gin jest ordynatorem szpitala.
Eliza ty mieszkasz w Grojcu kolo slomczyna tak?;-)

Ja jakbym Amelke wsadzila w ta chuste to by ja chyba wszyscy w bloku slyszeli :-pdzis mialysmy tylka 1 pobudke o 4.30 a potem 8.30 i nadal nie spi ;/
maz dzis pierwszy dzien po zwolnieniu do pracy poszedl a jak wroci to ide na fitnes wkoncu bo juz opona sie robi:zawstydzona/y:
Tak, znaczy sie ja mam do Grójca 15km ale i tak czesto tam sie bywa;-);-) mój mąz ma rodzinke na Janówku kolo Słomczyna :-p a com?

Hehe co do urodzenia dziecka to ja dwoje przenosilam :-D pierwsze 11dni a trzecie 8dni:-) Daniel tylko wyrwal sie na swiat 2 dni przed terminem :tak: ;-)

My juz spacer zaliczylismy, obiAD ZJEDZONY no i mnie zab boli.... wrrrrrrr..... chyba poczul ze wyplata sie zbliza... ehhh czeka mnie wyrwanie go...:-(

kiniorek a wiesz ze tego kwaitu jest pól światu:-p a tak na serio to sama nie wiem co ci doradzc ja w przyspieszeniu porodu to nie jestem ekspertem

No ja też nie jestem ekspertem niestety bo jak widać dalej dwupak :laugh2:

kochana jeszce troszeczke i ruszy:D
ja mojej kuzynce zaproponowalam chodzic po schodach i brac cieple kapiele i od 3 w nocy jest w spzitalu ze skurczami. takze czekamy az urodzi:)
ze nie mogla wczoraj zaczac;p

Hehe no ja wczoraj łaziłam po schodach. 180 w dół i tyle samo w górę. I jeszcze 30 przysiadów i nic :confused2:
Tylko miałam 6 wizyty w kibelku od rana :eek: Dzisiaj może do cioci na wieżowce pójdę z mamą a ona na 8 piętrze mieszka to może tam pójdę po schodach a jak nie dam rady iść dalej to windą podjadę :laugh2:

Kiniorek to zrób na opak. Po prostu nie staraj się przyspieszyc a pewnie Młody się wkurzy, że nie starasz się, nie będzie miał z Ciebie polewki i wyjdzie:p

Kochanie ale nie da się nie chcieć przyśpieszyć :-p W moim wypadku normalnie mam dosyć czekania i siedzenia na tyłku.
A ubaw ma na pewno z biednej mamuśki. Hehe ja normalnie wiem już po kim jaki będzie miał charakterek. Leń po tatusiu i uparty też a po mnie będzie miał złośliwość ^^

kiniorek- ja chodziłam dużo, nawet tydzień po terminie, igraszki do ostatnich dni w domu-bo nie miałam rozwarcia i nic. W szpitalu 3 dni z zastrzyków z hormonami i mnie dopiero wzieło. Przez pare godzin miałam mocne skurcze i tylko centymetr rozwarcia. Dali mi kroplówkę, a rozwarcie rosło powoli, położna robiła masaż szyjki i dopiero ruszyło. O dziwo już w 36 tygodniu lekarz stwierdził,ze głowka jest bardzo nisko i robiąc usg szyjki,widziałam na zdjęciu zarys głowki-a jednak przenosiłam. Nie stresuj się do już blisko. Masz już początki rozwarcia,więc pewnie będzie w porządku.Nie leż w łożku, tylko sobie spaceruj, jak masz herbatkę z liści malin to pij(ja niestety przechodziłam pół miasta i jej nie znalazłam), i czekaj powoli.

11 dni po terminie(już 3 dzień w szpitalu) i nadal nic się nie działo, posłuchałam rad kuzynki, przez całą ciąże nie piłam kawy. Wypiłam jedną mocną kawę-napewno jedna kawa nie zaszkodzi. I po 10 minutach dostałam skurczy:p No i poród mnie tak nie wykończył. Mimo,ze całą noc miałam akcje-to nie chciało mi się rano spać.

Nie wiem czy bym na kawę się zdecydowała bo nie lubię :no: Coś mnie ściska w gardle jak mam fusiarę wypić :-p

Wszystkie w sumie macie racje. Ale ja nie wiem co tego mojego ugryzło w weekend. Raz było ten teges i wieczorem miałam skurcze w czwartek itp to wiecie - i potem już nie chciał nic działać :| Nie wiem czy się wystraszył czy coś ale nie chciał nic więcej a czuję że jego "moc" coś dała :-) No ale do soboty daleko znowu :sorry: Może te schody u ciotki coś dadzą :-D

Kaamaa nie ma problemu stawiam... jeszcze zaraz postawie za urodziny wczorajsze;p;p;p

kiniorek spokojnie adejdzie godzina 0 to jest pewne:)

umi a no rodza sie u as dzieci rodza... ale ja mam bardzo liczną rodzinke:p
ale po tej kuzynce to czekac bedziemy dopiero na Age... kto wie czy cos w tym czasie nowego nie powstanie:)

sarisa nie moge sie zrewanzowac... pisze mi ze juz oddalam dzis glos a nie oddawalam.

zapomnialam sie pochwalic ze od moich tesciow i szwagierek zadnych zyczen urodzinowych nie dostalam:D

Ostatnia edycja:
kiniorek mój tez nie chcial bo sie bał ze cos małemu zrobi:-D
lenka a u nas w rodziie T to jedna kuzynka ma synka 4 miesiace młodszego od Kacpra druga jakies 8 miesiecy młodszego i rok starszego, a trzecia to ma dzieci 5 i 6 letniestarszego, a z mojej strony to dziecko kuzyna ma 6 lat i teraz kuzynka w grudniu urodziła no i cisza:-D

edit Daff tez mam sporą wliczając rodzinę T. ale u mnie coś nie pro rodzinne kobity są:-D

wrocilam ze spaceru:) posprzatalam,polozylam alana i zaraz ciuchy trzeba poskladac:-)
Mi gin mowil ze wczesniaka urodze a urodzilam5 dni po terminie,ale mi sie z brzuchem chodzic nie chcialo i sama zglosilam sie na wywolywanie porodu:-D

trina niezly prezent:-)

Cherie trzymam kciukasy:-)

Sarisa dzięki :-) Już zapomniałam o tym konkursie;-) Ja też już głosowałam;-)

Daff prawdziwy babyboom u was :-D U mnie też duża familia,ale na razie nic nie szykuje;-)

VikamciaG ja to bym chętnie majkę w chustę zapakowała,bo ona lubi na rękach i świat z wysoka podziwiać,ale nie wiem czy takie duże dziecie zaakceptuje teraz chustę

Kaamaa dasz znać jak X-lander będzie się sprawował,bo mnie w sklepie przeraziły te małe przednie kółeczka. A,że tak powiem na jakiej powierzchni będziecie jeździć? Bo ja mam kawałek drogi po samych dołach(a kiedyś był tam asfalt:dry:) nim dotrę na coś równego ;-)

Cherie ja myślałam o Quest lub techno XLR,bo takie ma moja koleżanka,więc będzie po taniości :-D3mam kciuki

Kiniorek ja tylko 10dni po terminie byłam i żaden sposób na mnie nie działał,chociaż nie próbowałam sposobu Lenki z kawą;-)

reklama
Do góry