reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAZIA- 2 lata temu byłam na tym samym etapie ciąży co Ty :-) termin miałam na 01.01.2010 pamiętam jak bałam się żeby do stycznia dotrzymać, wszyscy na każdym kroku powtarzali mi że 37tc to już może się w każdej chwili zacząć :tak: zaciskaj mocno nogi i będzie dobrze, nie martw się :tak:

reklama
MAZIA czy to takie ważne, że będzie mały miał rok do tyłu. Mój mąż jak udało mi się zajść w ciążę to stwierdził, że jednak źle zaczeliśmy starania bo właśnie mały będzie miał rok w plecy, to go opi......am bo co on gada, lepiej niech się pomodli by dziecko zdrowe się urodziło, bo taki problem jak on widział to żaden problem, ja też mam rok do tyłu bo 26 grudnia się urodziłam i jakoś szczęśliwie tyle lat żyję i nic mi nie ubyło przez to.

Widziałyście to:
http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html

Moje dzieciątka śpią. Córcia dziś nie w przedszkolu bo K mi auto do pracy zabrał. Pazurki na czerwień sobie pomalowałam w końcu-cały miesiąc przed porodem mnie to męczyło ale wstrzymywałam bo nigdy nie wiadomo kiedy by się zaczeło a wtedy bym nie myślała o zmyciu a w szpitalu nie można przy porodzie paznokcji miec pomalowanych, no jutro z córcią na jasełka i mikołaja do przedszkola i spotkanie z innymi rodzicami to trzeba wyglądać.

Ja nie miałam nic złego na myśli po prostu chciała bym żeby jeszcze poczekał i podrosną a swoją drogą ciekawe ile urosną od ostatniej wizyty...
dorotar110 a jeżeli będzie chciał już zobaczyć mamę to ja się bardzo z tego powodu będę cieszyć:-):-)

MAZIA nie nie Broń Boże nawet nie pomyślałam, że masz coś złego na myśli, po prostu uważam, że najważniejsze jego zdrówko a nie to czy urodzi się w starym czy nowym roku. No i od razu przypomniało mi się jak strasznie ubolewał nad tym mój mąż, że dziecko w tyle będzie.

Mój mąż nie widzi w tym problemu.... ja w sumie też nie tylko mam nadzieję po prostu że mały podrośnie jeszcze bo niby mieści się w normach ale jest malutki... We wtorek mam wizytę to zobaczymy czy podciągnął się...

MAZI a ile już waży??? A takie pytanko, bierzesz pod uwagę, że może urodzić się dziewczynka??? Czasami USG i lekarz się mylą???

Mazia nie ma się czym stresować:) Ja z uśmiechem do porodu szłam wcale o tym nie myślałam jak to będzie i szczerze dla mnie nie było to jakieś straszne przeżycie jeśli chodzi o ból mnie na przykład obi bardziej ból psychiczny jak kogoś bardzo bliskiego się straci. A tu trzeba się cieszyć nie bać:) Głowa do góry:) Nie martw się na pewno podskoczy mi chyba w 35ty powiedzieli że 1800g a urodziła się 3340g:D Teściowa cały czas żebym jadłą bo małe dziecko małe dziecko.... Wcale mała nie była:p

Dorotar pewnie że najważniejsze żeby było zdrowe, ale też chyba wolałabym ze stycznia mieć dziecko a tak w ogóle najlepiej to w ciepłym miesiącu więc następnym razem będę celować w maj-lipiec:p

Wamp
i z dziewczynkami tak chyba częściej jest. Siostra C mi powiedziała że jak jest chłopiec to jest chłopiec a dziewczynce to zawsze coś może się odwinąć:p

reklama
Wampi to ja miałam drugie USG chyba w 20 czy 21 tyg i zobaczyłam dwie kreseczki i lekarz nic jeszcze nie powiedział a ja mówię Panie doktorze dziewczynka a on a skąd Pani wie a ja mówię że widzę no ci... hahahha a on mówi że według niego też hahah potem miałam jeszcze 2 i za każdym razem dziewczynka ładnie się wypinała i wiedziałam:)

A widziałyście tą kruszynkę koleżanka z innego tematu forum wrzuciła:)
http://wiadomosci.onet.pl/regionaln...noworodek-na-pomorzu,1,4966859,wiadomosc.html

Do góry