reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Moja to bezwstydnica na USG w 19tc, 22tc. i 34t.c świeciła broszką :-D nie było wątpliwości że to baba ;-) a co do wagi to zołza na USG w 34t.c ważyła 2,5 kg a urodziła się 4,3kg ;-) mój mały klocek :tak: ale to u mnie i u J genetyczne ja urodzona 3,9kg a J tak samo jak Julka 4,3kg :-) mam nadzieję że drugie większe nie będzie... Sory dziewczyny że dzisiaj tylko tak pobieżnie pisze, ale siadam na lapka z doskoku w przerwie pomiędzy sprzątaniem.

reklama
witam;)
Ja znowu na chwile, jakos nie mam weny. Przed chwila kolezanki poszly a tak czasu nie mam bo koncze prace mam oddac do konca mies, termin obrony zostalo ustalic;-)
Mazia moj w 35/36 tyg wazył 2500 a na koniec mial 3500 obecnie 8kg i 74 cm;-)Co do plci ja wiedzialam w 16 tyg i lekarz sie nie pomylil pozniej mialam jeszcze z 5 usg moze 6 ale to przez to ze duzo w szpitalu lezalam
Fikusek czytalam ze z Krasnika jestes, mialam na studiach kolezanke z Krasnika wychowala sie w wiosce dzieciecej, super dziewczyna;-)
Kama kiedys czytalam ze ierwsze dzieko rodzi sie taka waga jak ojciec, u nas by sie zgadzalo;-)jakos srednio w to wierze
Przed chwila byl facet z oferta dekoderow otwieram mu a on sie pyta czy jest ktos dorosly:dry:kazdy mowi ze wygladam na 17 lat a nie na 23

Kamma to klocuszka miałaś:D Moja mniej więcej jak ja ważyła:) to się onosiłaś:p

Anula ciesz się że młodo wyglądasz:p

Moja wstała ja poprasowałam zasłonki i powiesiłam jutro chyba umyje okan na drugiej stronie domu bo dziś weny nie miałam:D
C się wnerwił bo w końcu znalazł tą gwarancję a oni dzisiaj mówią teściowi że nie ważna bo paragonu nie ma jak C brał ją na fakturę....!!!!!! Powiedział że jak jutro wpadnie to pare ku... im zostawi:p

Hej laski:-) ja na chwilke... zwalil mi sie net i nie wiem kiedy bede miala dostep... Kozystajac z okazji ze jestem u znajomej daje znac ze zyję:-D milego dzionka wam zyczymy:sorry2:

Kkasiek a w jakim sklepie braliscie?u mnie rodzice kupowali pralke w rtvEuroAgd i na podstawie fakury przyjeli okazalo sie ze nie da sie naprawic i cos tam fabrycznie chyba bylo nie tak, wczoraj dali nowa.
My jutro do lakarza maly ma sluz w kupie a do tego kazda kupa ma kwasny zapach, wszytsko przez mleko. Kiedys bylismy na bebilonie pepti ale po tym tez mial sluz wiec przeslismy na humane z mtc ale tego za dlugo nie mozna pic wiec kazala nam przechodzic na normalne,na poczatku mieszalam i bylo ok ale gdy calkiem przeszlismy na normalne znowu pojawily sie luzne kupki,kwasne do tego coraz wiecej sluzu:wściekła/y:kiedy to sie skonczy...
A i jutro jade do gina po tabletki

Kasiek dokladnie ale powiem ci ze ja ostatnio kupowalam blender to w sklepie mowili mi zebym nie zgubila fakjtury bo gwarancja bedzie niewazna, niestety takie maja zasady ale ja na pralke mam tylko fakture bo bralam w innym sklepie.
Jade jutro do gina ale na przychodnie, prywatnie nie mam kasy zawsze w pt jest moj albo taka straszna baba boje sie ze na nia trafie a gdy dzowni ie do przychodni mowia ze nie wiedza kto bedzie a przeciez na zmiane sa lekarze wiec jesli w jeden pt byla ona w 2 bedzie moj ale taki kraj
A i w koncu zalatwilam sprawe z ubepieczeniem cos nakrecili ale juz sie udalo kobieta z nfz zla byla ze maja w krusie taki balagan bo tam jestem ubezpieczona przez rodzicow, dobrze ze sie wyjasnilo bo za 3 pobyty wyszloby z 6 tys do zaplaty, co za ludzie tam siedza....

Ostatnia edycja:
Anula ja byłam u gina wczorraj zainkasował sobie 130 zł ale miała 124zł bo w sumie nie wiedziała ile ta wizyta ale przypał dałam mu 120 może nie zbiednieje 3 pacjentki na godzinę... Na NFZ na ten rok już miejsc nie ma;/ a musiałam bo @ od października nie miała. Ale z USG miałam bo nie wiedział co się dzieje jak @ mi się zatrzymał więc mam kompleksowe badanie zapisał luteinę na pobudzenie mojego @. Gadałam o antykoncepcji i zaproponował krążek ale nie jestem przekonana do niego.

C jak ostatnio był w szpitalu też miał donieść z urzędu pracy że jest ubezpieczony ale ona ma ich w doopie i uważa że to ich brocha żeby sprawdzić;/

kasiek ja jak durna biegalam z tym ubezpieczeniem jak nie krus to nfz...
U mnie na lipcowkach zmarla nasza kolezanka, byla nieoceniona w dawaniu dobrych rad;(

reklama
Do góry